Kedilerim ve gebelik

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
Merhaba 2 yavru kedi bebeğim var. 3 yaşında da kızım var. Kızıma kardeş düşünüyoruz. Öğrenmek istediğim bilgiler var yardımınız için şimdiden teşekkürler ❤🙏
1. İlk gebeliğimde toxo negatifti. diyelim gebelik çalışmalarında aktif geçirsem ya da gebelik başlangıcında geçirsem bir sıkıntı yaratır mı? Belki de hiç geçirmeyeceğim bir ihtimal merak ediyorum.
2. Gebelikte 2 kedimin de kum temizliğini eldiven ve maske ile kendim temizlemeye devam etsem sorun yaratır mı?
3. Gebelik öncesi test yaptırmayı düşünüyorum her ihtimale karşı, diyelim bağışıklık kazandım bir süre gebelik çalışmasını ertelemeli miyim?

Kedilere toxo testi yapıyorlar sanki, ben mi yanlış biliyorum? Onlara yaptırsanız sorun ortadan kalkar. Kendinize de yaptırırsınız.

Diğer soruları doktora sormanız gerekiyor.

Önce kedilere toxo testi yaptırın onlar bağışıksa sıkıntı olmaz diye biliyorum.ama siz gebelikle eş zamanda geçirirseniz ciddi sıkıntı oluyor.

Bu arad
Kedilere toxo testi yapıyorlar sanki, ben mi yanlış biliyorum? Onlara yaptırsanız sorun ortadan kalkar. Kendinize de yaptırırsınız.

Diğer soruları doktora sormanız gerekiyor.
Evet yapılıyor onu da yaptıracağım :) ben deneyimi olan arkadaşlardan bilgi edineyim istedim sağolun.

Merhaba 2 yavru kedi bebeğim var. 3 yaşında da kızım var. Kızıma kardeş düşünüyoruz. Öğrenmek istediğim bilgiler var yardımınız için şimdiden teşekkürler ❤🙏
1. İlk gebeliğimde toxo negatifti. diyelim gebelik çalışmalarında aktif geçirsem ya da gebelik başlangıcında geçirsem bir sıkıntı yaratır mı? Belki de hiç geçirmeyeceğim bir ihtimal merak ediyorum.
2. Gebelikte 2 kedimin de kum temizliğini eldiven ve maske ile kendim temizlemeye devam etsem sorun yaratır mı?
3. Gebelik öncesi test yaptırmayı düşünüyorum her ihtimale karşı, diyelim bağışıklık kazandım bir süre gebelik çalışmasını ertelemeli miyim?
asilari tamsa sanirim risk oldukca az oluyor

Evet aşıları tam karma aşı, iç dış parazitleri yapıldı. Fakat anneden geçme durumları olabiliyormuş sanırım aynı insanlardaki gibi ondam merak ettim.
veterinerden+kadin dogum uzmanindan bilgi alsan daha dogru olur

Benim de aklıma bu takılıyo ama araştırmalarıma göre aşıları parazitleri yapılan kedilerde olması çok çok düşük bir ihtimalmiş sokak hayvanlarında bile nadir görülen bişeymiş, kedim 2 yaşında 3aydır bizimle, kum temizliğini maske ve eldivenle yapıyorum bi süre eşim yaptı ama evde olmuyo o her zaman, mecbur yapcam valla kedimden vazgeçemem ilk çocuğum oldu o benim, bakalım Allah korusun bebeklerimizi

Aslında toksoplazma genelde ev kedilerinden değil, iyi yıkanmayan sebze meyve ve çiğ etlerden bulaşıyor, kedilerinizin aşısını yaptırdığınız sürece sıkıntı yok.

Asilari tam ise endise etmenize gerek yok
Kum temizligini eldivenle yapin
Toxo nun disarda yediginiz yemekten bulasma ihtimali ev kedisinden bulasma ihtimalinden yuzde 100 daha yuksek
Benim de kedilerim vardi iki hamileligimde toxo negatifti

Toksoplazma sadece kedilerden değil çiğ (iyi pişmemiş) et ve iyi yıkanmamış sebzelerden geçiyor. Hatta kedilerden daha çok bunlara dikkat etmeniz lazım. Kedi çiğ yemiyorsa bir şey olmaz. Bu arada benimde kedim var. Sokakta hiçbir kediden iğrenmem korkmam mıncırarak severim koynuma sokarım🙊
Tüm çocukluğum da Kedi köpek kuş gibi canlılarla geçti fakat hala ve hala toksoplazmam negatif. Kolay bulunan ve geçen Bir şey olduğunu sanmıyorum. Kedimin kumunu ve kum kabını da kendim temizliyorum hemen ardından elimi yıkıyorum.

Doktorum sadece bana yaptırmıştı, kedime yaptırmam gerektiğini söylemedi ben de yaptırmadım. Kedim 2 yıla yakın bir zaman bendeydi o dönem. Negatif çıktı benim de. Çocukluğum sokak kendileriyle geçmesine rağmen hiç geçirmemiştim yani. Kum temizliğine dikkat ettim, bir sorun da çıkmadı.

Benim de aklıma bu takılıyo ama araştırmalarıma göre aşıları parazitleri yapılan kedilerde olması çok çok düşük bir ihtimalmiş sokak hayvanlarında bile nadir görülen bişeymiş, kedim 2 yaşında 3aydır bizimle, kum temizliğini maske ve eldivenle yapıyorum bi süre eşim yaptı ama evde olmuyo o her zaman, mecbur yapcam valla kedimden vazgeçemem ilk çocuğum oldu o benim, bakalım Allah korusun bebeklerimizi
Amin canım inşallah 🙏 onlar da evin bebeği 😍 doktora gideceğim öğrenince sana da bilgi veririm 🤗

İki kedimiz var ve kendim de sağlık çalışanıyım , biri cins ama birini de sokaktan sahiplendik , bebek de zor olduğu için başlarda çok araştırdım bu konuyu , yukarda arkadaşlar da yazmışlar ama önerilerim ;
1- kedilere mutlaka test yaptırın , toxoplazmanın kuluçka süresi ortalama 7 gün ama 21 güne kadar uzayabiliyor ; yani siz evinize alalı veya aşı yaptıralı 3 haftadan fazla olduysa zaten pozitif veya negatif sonuca ulaşırsınız
2- sonrasında kendi testinizi de tekrarlayın
3- birisi daha belirtmiş , çiğ sebze veya et hatta çiğ sütten bile bulaşabiliyor ... bu yüzden sebze meyveleri iyi yıkamak , eti pişirmek gerekiyor , bir de evde bitkiler de var , toprak değişimlerini eşime bıraktım 😔😔 (topraktan da bulaşabiliyor)
4- kedilere çiğ et vermediğiniz ve aşıları düzenli yaptırdığınız sürece kediler negatifse bulaşma ihtimali yok gibi ama ben yine de o konuyu da eşime devrettim 😅 risk almak istemedim ...
5- önemli olan gebelik boyunca enfekte olmamak çünkü aktif enfeksiyon bebeği etkiliyor - burda Igg ve Igm önemli , Igg daha önce geçirdiğiniz ve bağışıklığınızın oluştuğu anlamına geliyor bu iyi birsey, ama igm pozitif iseniz bu aktif enfeksiyon geçiriyor olduğunuz anlamına geliyor - o zaman biraz ertelemeniz gerekebilir .... antikor negatif ise - bu enfeksiyonla tanışmamış olduğunuz anlamına geliyor ki(ben böyleydim) o zaman gebelik boyunca yukarıda anlattıklarıma dikkat etmeniz gerekiyor ... ben gebelik boyunca sokaktaki hayvanları bile ellemedim 😔

Back
X