kediLerim yardım edermisiniz ?

rose_1903

bebeqim qeL artıkKk
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2010
420
2
46
Tekirdağ
öncelikle konuyu doğru yeremi açıyorum bilmiyorum.. :// yardımınıza ihtiyacım var bayanlar.. ben aşırı derece hayvan sevgisi olan biriyim. yolda çaresiz bi hayvan görünce dayanamıyorum öyleki bi kedi doqum yapmış sokakta korunmasız yavrular ölücek bıraksam dayanamadım aldım evde tam 6 kedi oldu neyse bi şekılde buyudu yavrular ama çok kalabalıklar en azından 3 tanesını yuvalandırsam. burdan bana yardım eden cıkarmı ? ben tekırdağ merkezde yaşıyorum. ve suan cok zor durumdayım ev cok kalabalık galıba sıyırıcam :) ıç dış parazt asılarını yaptırdm wc terbıyelerıde var.. nolur sahıplenıcek bırılerı cıksın ((

Herkes hayvan alır ama bakamaz çünkü sabır ister.Heveslenip alınır iş tüyüne, kakasına, mamasına, aşısına geldiğinde bakamadıkları için ev ortamına alıştırıldıktan sonra sokağa terkedilir.
Sahiplendirdiğiniz kişiler bir süre sonra bakamayıp sokağa atsalar üzülmez misiniz?
Bilmediğiniz insanların eline mahkum bırakmaktansa kartondan ev yapın, dışarıda bakın en azından içiniz rahat olur, yavrularda bir arada olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
ben sokağa kesınlıkle bırakmam eger takıbını yapabılecegım bırılerıne yuvalandırırım dıye dusunuyorum yanı benımle aynı sehırde yasayn kısıler.. kartondan ev yapıp sokakta bakamm ıcım kabul etmez.. canımdan parca hepsı

Diyelim sahiplendirdiniz, zor geldi kedileri saldılar dışarıya üstelik evcilleştirilen kediler sokağa terkedildiğinde tehlikelere karşı savunmasız olurlar bunu içiniz kabul eder mi?
Evde 15 kedi bakmış biri olarak söylüyorum kafayı falan sıyırmadım aksine mutlu oldum.Ben yattığı yerlerden kaldırmaya kıyamıyorken, başkasının eline bırakamazdım.
Kartondan ev yapmanız da sakınca yok, bende dışarıdaki kedilerime kartondan ev yaptım, sıcak tutan birşey örttüm kötü birşey olsa zaten ben yapmazdım.

sokakta kartondan ev yaptım dıyelım ordan gıtmezlermı ? mahallede sıteye alıskın ve bakılan 2 buyuk kopek var onlar zarar vermezmı ? yok yok onu yapamam.. 15 kedı baktınız hepsı evın ıcındemıydı ? ben oturdugum eve yenı tasındım sırf kedılerım ıcın 4 odalı bı ev aradım buldum.. sımdı bı odayı onlara ayırdım mesela ısde ıcıne bı yatak koydum kedı yatakları aldım vs kedı ıcın ne gerekıyorsa.. cama sıneklık taktırdım ıcersını havalandırmak ıcın.. bıgun sıneklıgı acmıs bırı nasıl acmıs hala anlamıs degılım bahceye dustu Allah tn bısı olmadı. sımdı camıda acamıyorum ıcersı dgısık kokmaya basladı.. bazen evın ıcıne salıyorum onların odasını havalandırmak ıcın bu seferde evın ıcınde ne var ne yok karıstıyorlar sureklı koşuşturuyorlar normal gezınıp koklayıp bıseylerle oyalanmıyorlar boyle cıldırmıs gıbı kacınıyorlar.. o yuzdende ben cıldırcak gıbı oluyorum.. neden dıyorum normal davranmıyorlar ? o zaman sız bana fıkır verın madem kedı bakmıssınız nasıl davranmam gerekıyor napmam lazım evde tutmam ıcın ? siz hala bakıyormusunuz ?

Erkek kediler genelde çiftleşme döneminde giderler, dişi kediler alıştığı için kaçmazlar.Evet hepsini evde baktım şuan 7 kedim var evde, 2 tanede köpeğim var.Daha bebek oldukları için oyuncu olurlar, meraklı olurlar, karıştırırlar heryeri.Zaman geçtikçe durulmaya başlarlar.Kumları odalarındaysa koku yapar, kokusuz kumlar var.Benim kedilerim bebek değil bazen hala oynuyorlar kendi aralarında kızmıyorum.Benimkiler kapı açmayı öğrendi arkalarından kapı kapatıyorum sürekli kızmaktansa birde kapatmayı öğrenseniz diyorum. Şuan durum kötü gözüküyor size ama zamanla yaptıkları batmamaya başlar, durulduklarında alışırsınız.

Son düzenleme:
çok teşekkur ederım gecenn bu saatınde yorumlarınız ıcın bakalm hayırlısı.. ben hayvanlarla buyudum ama bukadar cok degıl tabıı :) onlara cok kızsamda bazen hıc kıyamıyorum .. kokusuz kum kullanıyorum krıstal kumlardn sureklı temız tutuyorum.. oda parfumu kullanıyorum.. daha baska çareler gelmıyor aklıma.. hergun bırsuru odayı temızlemek cok zor bıraz kalpazanm buyuk bı kedım var 5 yasında onları hıc sevmıyor bnmkılerde kapıyı acmaya calısıyor ama daha ogrenemedıler odaya kapatıyorum gecelerı asagıkılere ses yapmasnlar dıye .. bebek ıstıyorum ben bakalm hamıle kalınca zorluk cekıcekmıyım :// bereket kocam cok anlayıslı hıc bısey demıyor nazar degmesn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…