kedim çok halsiz...

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
üç aylık bir kedim var dişi melez...yavru daha tabi...normalde çok oyuncu yaramazdı ama üç gündür sürekli uyuyor,çok halsiz,yemek yemesi normal,kaka falan normal ama çok uyuyor üç gündür.havadan mı acaba,yoksa başka sorunu olabilirmi?sudan nefret ediyor bu arada,tırmalıyor her tarafı banyo yaptırırken,bunu nasıl çözebilirim?kedisi olan arkadaşlar cevap verirmi?

üç aylık bir kedim var dişi melez...yavru daha tabi...normalde çok oyuncu yaramazdı ama üç gündür sürekli uyuyor,çok halsiz,yemek yemesi normal,kaka falan normal ama çok uyuyor üç gündür.havadan mı acaba,yoksa başka sorunu olabilirmi?sudan nefret ediyor bu arada,tırmalıyor her tarafı banyo yaptırırken,bunu nasıl çözebilirim?kedisi olan arkadaşlar cevap verirmi?

3 aylık kedinin halsiz olması normal değil. Banyo yaptırırken üşütmüş olabilirsin. Bütün kediler sudan nefret eder ve kedi yıkanmaz. Hele ki 3 aylık bir kedi asla yıkanmaz. Su karpuz etkisi yapıyor. Yani sen dışını ıslattığında içi üşüyor. Hasta olmuş muhtemelen :( Umarım iyileşebilir. Moralini bozmak gibi olmasın ama iyileşmeyedebilir. Ben olsam onu elimden geldiğince sıcak tutardım ve veterinere götürürdüm. Ayrıca bütün aşı ve parazit iğnelerini olmalı zamanı geldikçe.

Benim kedim 7 yaşında ve ömründe sadece 2-3 kez yıkadım. O da mecbur kaldığımız için. Çok çok iyi havluyla kuruladım. Isıtıcının önünde tamamen kuruyana kadar kendisini yalamasına izin verdim ve sıcak bir odada tutarak dışarı çıkarmadım o gün. Bıunu yaptığımda 3 yaşından büyüktü. 3 aylık bir bebeği düşünemiyorum :(

Son düzenleme:
3 aylık kedinin halsiz olması normal değil. Banyo yaptırırken üşütmüş olabilirsin. Bütün kediler sudan nefret eder ve kedi yıkanmaz. Hele ki 3 aylık bir kedi asla yıkanmaz. Su karpuz etkisi yapıyor. Yani sen dışını ıslattığında içi üşüyor. Hasta olmuş muhtemelen :( umarım iyileşebilir

petshop a sordum ben alırken ayda 1-2 kere banyo yaptırabilirsin dedi.yaptırılıyomuş yani. üşütmediğime de emin gibiyim çünkü ılık suyla sadece iki dakika çok hafif hareketlerle banyosunu yaptırdım,havlusuna sardım iyice kuruttum...
hasta yapmak istemedim ben,tuvalet eğitimi var ama kakasını kum kabına değil dışarıya yapmıştı ve sürtünmüştü,yapamazdım o haliyle gezinmesine izin vermeye,midem kalkıyo...banyo yaptırmak zorundaydım...
çok teşekkürler canım inşallah hasta yapmamışımdır ben...zaten ufak,çok vicdan azabı çekiyorum onu öyle görünce iyi bakamıyomuyum diye...
peki eğer üşütmüşse napıcam varmı tavsiyen:50::50:

iyileşmeyedebilir derken,hiçbir belirtisi olmazmı ama kedide üşütmenin,sadece uyuyor başka ne nefeste ne başka şeyde sorun yok,sıcaktanmıdır acaba?ne olur sıcaktan olsun...serinlemek istediğini biliyorum çünkü sürekli fayanslara yatmaya çalışıyo...
7 yaşında mı?çok güzel,keşke benim "cimcime" de o kadar büyüse...

benim kedim de 1 haftadır bütün gün uyuyor ama sıcaktan bunaldığı her halinden belli çünkü yarım saatte bir yer değiştiriyor, evin en serin köşesini arıyor, ama seninki daha çok ufak bizimki 3 yaşında..

gerçi 2 aylık falandı geldiğinde ve zaman zaman böyle durgunlaştığı hatta iştahının kapandığı dönemlerimiz oldu hep, genelde de sıcak havalarda oluyor..

yıkama konusuna gelince, her kedi gibi bizimki de sudan nefret ediyor ama en azından 2-3 ayda bir yıkıyoruz biz, hiç sorun yaşamadık 3 senedir

Son düzenleme:

veterinere götürün :44:

petshop a sordum ben alırken ayda 1-2 kere banyo yaptırabilirsin dedi.yaptırılıyomuş yani. üşütmediğime de emin gibiyim çünkü ılık suyla sadece iki dakika çok hafif hareketlerle banyosunu yaptırdım,havlusuna sardım iyice kuruttum...
hasta yapmak istemedim ben,tuvalet eğitimi var ama kakasını kum kabına değil dışarıya yapmıştı ve sürtünmüştü,yapamazdım o haliyle gezinmesine izin vermeye,midem kalkıyo...banyo yaptırmak zorundaydım...
çok teşekkürler canım inşallah hasta yapmamışımdır ben...zaten ufak,çok vicdan azabı çekiyorum onu öyle görünce iyi bakamıyomuyum diye...
peki eğer üşütmüşse napıcam varmı tavsiyen:50::50:

kusura bakma ben de biraz olumsuz yazdım. Mesaja bir kaç ekleme daha yaptım. Seni endişelendirmek değil niyetim ama inan bana 20 yıldır kedi bakıyorum ve yıkamanın çok riskli olduğuna eminim. petshop'lar kedilere peluş hayvan muamelesi yapıyor. Onların dediklerini dinleme. Veterineri olsun onu tanıyan bilen. Onların dediklerini yap.

Benimki de ishal falan olunca kirletiyor kendisini. Ama takıntılı gibi yalıyor. Ben de ıslak mendille poposunu siliyorum. Bu arada mutlaka parazit iğnesini yaptırmalısın. Kedilerin dışkısında bulunan bir mikrop özellikle genş kadınlar için riskli. Ama iğne yaptırırsan hiç bir riski kalmaz. Nitekim bebek istediğimiz için test yaptırdım 20 yılda o bahsettiğim mikropla hiç karşılaşmadığım çıktı ortaya. Yani önlemini alırsan korkacak bir şey yok.

Hasta olduysa işin biraz zor ne yazık ki. Demin de yazdığım gibi sıcak bir odada kalsın. İnşallah iyilelir

iyileşmeyedebilir derken,hiçbir belirtisi olmazmı ama kedide üşütmenin,sadece uyuyor başka ne nefeste ne başka şeyde sorun yok,sıcaktanmıdır acaba?ne olur sıcaktan olsun...serinlemek istediğini biliyorum çünkü sürekli fayanslara yatmaya çalışıyo...
7 yaşında mı?çok güzel,keşke benim "cimcime" de o kadar büyüse...

Pardon ben yeni yıkadın sandım. Eğer yeni yıkamadıysan sıcak tutmana gerek yok :)

Sıcaktan da halsizleşebiliyorlar. Belki ondandır. Benimki de şu an başını taşlara koyarak yatıyor. Hava 35 derece. Ama halsiz değil.

Sürekli hazırda temiz suyu bulunsun.

kötü derecede hasta olursa yemek de yemez. Neyseki sizinki yiyor. Yememeye başlarsa hemen veterinere götürürsünüz.

Üşütünce bazen titriyorlar da. Titreme de yok herhalde.

Son düzenleme:
kusura bakma ben de biraz olumsuz yazdım. Mesaja bir kaç ekleme daha yaptım. Seni endişelendirmek değil niyetim ama inan bana 20 yıldır kedi bakıyorum ve yıkamanın çok riskli olduğuna eminim. petshop'lar kedilere peluş hayvan muamelesi yapıyor. Onların dediklerini dinleme. Veterineri olsun onu tanıyan bilen. Onların dediklerini yap.

Benimki de ishal falan olunca kirletiyor kendisini. Ama takıntılı gibi yalıyor. Ben de ıslak mendille poposunu siliyorum. Bu arada mutlaka parazit iğnesini yaptırmalısın. Kedilerin dışkısında bulunan bir mikrop özellikle genş kadınlar için riskli. Ama iğne yaptırırsan hiç bir riski kalmaz. Nitekim bebek istediğimiz için test yaptırdım 20 yılda o bahsettiğim mikropla hiç karşılaşmadığım çıktı ortaya. Yani önlemini alırsan korkacak bir şey yok.

Hasta olduysa işin biraz zor ne yazık ki. Demin de yazdığım gibi sıcak bir odada kalsın. İnşallah iyilelir

yok canım ben fikir danıştım sen fikrini söyledin ne yazarsan yaz kabulüm ne olumsuzluğu çok teşekkür ederim...
veterinere götürcem o zaman...ufak ya,çok yazık ona,poşetle oynuyo şimdi ufak ufak...gerçekten anneliğin nasıl bişey olduğunu bu kediden tahmin edebiliyorum...çünkü vicdan azabı çekiyorum keşke başkası alsaydı, belki benden daha iyi bakardı,çok yazık ona;bana muhtaç,ben mama vermesem su vermesem hiç bi şey yapamaz ölür,çok aciz diye:(

iç dış parazit iğnesi yaptırıldı dedi petshop ama hiçbi belge vs vermedi...
yaptırılmışsa eğer tekrardan yaptırtsam kediciğe zararı olurmu?
yıkama meselesini de ıslak bezle silmeye dönüştürebilirim sanırım:(

Pardon ben yeni yıkadın sandım. Eğer yeni yıkamadıysan sıcak tutmana gerek yok :)

Sıcaktan da halsizleşebiliyorlar. Belki ondandır. Benimki de şu an başını taşlara koyarak yatıyor. Hava 35 derece. Ama halsiz değil.

Sürekli hazırda temiz suyu bulunsun.

kötü derecede hasta olursa yemek de yemez. Neyseki sizinki yiyor. Yememeye başlarsa hemen veterinere götürürsünüz.

Üşütünce bazen titriyorlar da. Titreme de yok herhalde.

banyosundan hemen sonra bi 20-30 dk titredi,ama şimdi titreme falan yok,başını taşlara koyarak yatıyor :D(çok komik geldi ya:)) suyunu hep değiştiriyorum...yemesinde bişi yok,kuru mama yiyo,çok az da konserve mama veriyorum arada onu da yiyo,geçen gün ishal olmuştu patates ve tavuk haşlayıp verdim onu bayıla bayıla yedi,yeniden yapıcam çok sevmişti çünkü....bişey daha sorcam başka ne yemek verebilirim,yoğurdu sevmiyor,muzu sevmiyor,alternatif var mı yoksa mama da devam mı edeyim?

,ben daha yeniyim kedi konusunda,ama sanırım hep bakıcam çok güzel bişey çünkü.
y

kediler çok sık yıkanmaz derilerinde problem oluyor o zaten kendini temizliyor.Sıcakla alakalı olabilir.Veterinere götürün belki başka bir sorunu vardır kediciğin.

Aklınızda bulunsun, kedinizi yıkamayın.
Bu aralar çok sıcak, bizim Fıstık'ımız da öylece iki seksen yayılıyor.
Akşam üzeri ve gece takip edin.Sürerse vet. götürürsünüz.
Pet shop aşıları yaptırdıysa size aşı karnesi, kimlik vermeliydi.

benim kedim de 1 haftadır bütün gün uyuyor ama sıcaktan bunaldığı her halinden belli çünkü yarım saatte bir yer değiştiriyor, evin en serin köşesini arıyor, ama seninki daha çok ufak bizimki 3 yaşında..

gerçi 2 aylık falandı geldiğinde ve zaman zaman böyle durgunlaştığı hatta iştahının kapandığı dönemlerimiz oldu hep, genelde de sıcak havalarda oluyor..

yıkama konusuna gelince, her kedi gibi bizimki de sudan nefret ediyor ama en azından 2-3 ayda bir yıkıyoruz biz, hiç sorun yaşamadık 3 senedir

sıcaktan bunalmış gibi aynen ama daha yeni "kedi annesi":9: olduğum için,anlamadığım bişey varsa ya allah korusun bişey olursa diye sordum... sıcaktandır değilmi?seninki de uyuyomuş işte çok sevindim ya buna,9ay ınki de uyuyomuş...demekki sıcaktan olabilir.

sıcaktan bunalmış gibi aynen ama daha yeni "kedi annesi":9: olduğum için,anlamadığım bişey varsa ya allah korusun bişey olursa diye sordum... sıcaktandır değilmi?seninki de uyuyomuş işte çok sevindim ya buna,9ay ınki de uyuyomuş...demekki sıcaktan olabilir.

inşallah öyledir, sen yine de takip et, akşam hava serinlediğinde ilgisini çekecek şeylerle oynatmaya çalış, mutlaka karşılık verecektir, yine de vermezse belki bir sıkıntısı olabilir..

ayrıca bir rahatsızlıkları olduğunda genelde kuytu bir köşede yatarlar, ben bunu kendi kedimden de tecrübe ettim, bir rahatsızlğı varsa öyle ulu orta değil yatak altı, dolap içi falan gizlenir gibi yatıyor bir yerlerde

Aklınızda bulunsun, kedinizi yıkamayın.
Bu aralar çok sıcak, bizim Fıstık'ımız da öylece iki seksen yayılıyor.
Akşam üzeri ve gece takip edin.Sürerse vet. götürürsünüz.
Pet shop aşıları yaptırdıysa size aşı karnesi, kimlik vermeliydi.

sadece sözlü söylediler aşıları yapıldı diye...peki sana da sorayım yeniden yaptırılsa aşılar bi zararı olurmu?

sevindim ya sizin kedilerin de uyumasına:)

ya ben 3 senedir hiç sorun yaşamadım üstelik veterinerimiz de 2-3 ay arayla yıkayabilirsiniz ama sabun şampuan vs kullanamayın demişti, şimdi siz böyle yazınca ben de tedirgin oldum, okadar yıkamayalım bari

benim de onceler kedim vardi gelirken iyidi tabii cok yaramazdi ama sonra birden hastalandi hatta kusmaya bile baslamisdi bende cok korkmusdum ama sonra babam iyne felan vurdu ilac verdik gecib gitti.sende veterinara gotur istersen .

inşallah öyledir, sen yine de takip et, akşam hava serinlediğinde ilgisini çekecek şeylerle oynatmaya çalış, mutlaka karşılık verecektir, yine de vermezse belki bir sıkıntısı olabilir..

ayrıca bir rahatsızlıkları olduğunda genelde kuytu bir köşede yatarlar, ben bunu kendi kedimden de tecrübe ettim, bir rahatsızlğı varsa öyle ulu orta değil yatak altı, dolap içi falan gizlenir gibi yatıyor bir yerlerde

yok aksine tam ortaya yatıyor hep:9:hem de ayaklarını uzatarak upuzun,iyi ya çok sevindim iyi ki açmışım konuyu...bütün arkadaşlara soruyorum kediye kuru mama haricinde ne verebilirim...çeşitli beslensin istiyorum,herşeyden faydalansın yavrucak.
oyuncak gösterdiğimde ufak oynuyor ama eskiden saldırıyodu resmen şimdi halsiz gibi oynuyor ama tamamen tepkisiz değil.

Geceleri nasıl?
Kediler yaz aylarında geceleri hareketli, gündüzleri mayışık olurlar. :1:

Arkadaşlara katılıyorum, yıkama pisini. Onlar sıcak iklim hayvanı zaten, yıkanarak serinlemelerine gerek yok. Temizliklerini de kendileri yapıyorlar.

Back
X