kedim neden böyle oldu anlamiyorum:(

KralOlsanNeYazar

kahrediyorum caresizlige
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
32
0
16
Almanya
arkadaslar konuyu buraya acmak istedim cünkü kedimle basim azda olsa dertte

kedim 2 yasinda, 3 aylikkenden beri ben bakiyorum..
veterineriminde dedigi gibi cok titiz cok temiz uysal bir kediydi
fakat son 1 aydir cok degisti...

sürekli HERGÜN kusuyor.. koltuklarim halilarim yatagim artik kusmadigi yer kalmadi.. temizlemekten biktim.. hic bu kadar kusmazdi
wc ihtiyacini her zaman kumuna yapardi fakat son 2 gündür hemen yanina yere yapiyor, oysaki kumunu herzaman temiz tutarim
birde cok fazla yemek istiyor... ben ne zaman oturdugum yerden ayaga kalksam hemen kedimde kalkiyor dogru mutfagin kapisinin önüne geliyor orda beni bekliyor (bana yemek ver demek istiyor)

1 ay önce 3 haftaligina annemlere gitmistim, kedime esim bakti ben gelene kadar, geldigimden beri böyle yapiyor...
ayrica ben ne zaman evden ciksam eve geldigimde kesin bi yere kusmus oluyor... anlam veremiyorum... :25:
acaba diyorum bilerekmi yapiyor :26:

cnm kedilerin intikam aldığını göz ardı etme benm cadım çok intikamcıydı çünkü:) ama şunlarada dikkat et....
içparazit yani tenya döküyor olabilir mi? dışkısını eline aldığın bir mandalla karıştır bakalım tenya varmı??

kusuyor olması üşütmüş olabileceğini getiriyor aklıma...sıcak su ile kavanoz yapıp uyurken karnına falan koyabilirsin... ishali varmı peki?? belkide kasıtlı yapmıyordur kaçırıyordur????

Acilen bir veterinere götürün hergün kusması normal değil.Benim de kedim var onu bırakıp gittiğiniz için kızgın olduğundan da yapıyor olabilir ama kusma olayı beni endişelendirdi.Üzücü bir durum yaşamamak için götürün bence.

cnm kedilerin intikam aldığını göz ardı etme benm cadım çok intikamcıydı çünkü:) ama şunlarada dikkat et....
içparazit yani tenya döküyor olabilir mi? dışkısını eline aldığın bir mandalla karıştır bakalım tenya varmı??

kusuyor olması üşütmüş olabileceğini getiriyor aklıma...sıcak su ile kavanoz yapıp uyurken karnına falan koyabilirsin... ishali varmı peki?? belkide kasıtlı yapmıyordur kaçırıyordur????

ishali yok ama üsütmüs olmasi benimde aklimdan geciyor, son zamanlarda soguk havalarda bile balkonda cok durdu cünkü
tenya dediginiz sey nedir peki onu anlayamadim :26:

Acilen bir veterinere götürün hergün kusması normal değil.Benim de kedim var onu bırakıp gittiğiniz için kızgın olduğundan da yapıyor olabilir ama kusma olayı beni endişelendirdi.Üzücü bir durum yaşamamak için götürün bence.

offff aklima kötü seyler getirmeyin lütfen :14:
yarin erken saatlerde kesin vete götürücem

bilinçli yapıyor olsaydı bu kadar uzun sürmezdi bence. muhtemelen bir sağlık problemi vardır. 1 ay olmuş hem de soeun başlayalı. veterinere götürün bir an önce... benimki de kusuyor bu aralar ama tüy kusuyor ve her gün kusmuyor.

ishali yok ama üsütmüs olmasi benimde aklimdan geciyor, son zamanlarda soguk havalarda bile balkonda cok durdu cünkü
tenya dediginiz sey nedir peki onu anlayamadim :26:

kusmuğunu veya kakasını iyice incele mandalla karıştır bak bakalım minik minik kurtlar kıpırdanıyormu?
köpeğimin kurtları 20 cm falandı kedimde olmadı ama minik olur onunkiler bi incele lütfen öyleyse çözümü basit:)

bilinçli yapıyor olsaydı bu kadar uzun sürmezdi bence. muhtemelen bir sağlık problemi vardır. 1 ay olmuş hem de soeun başlayalı. veterinere götürün bir an önce... benimki de kusuyor bu aralar ama tüy kusuyor ve her gün kusmuyor.

benimki yedigi mamalarini kusuyor... acaba mamadanmi dedim mamasini degistirdim ama yine kusuyor

kusmuğunu veya kakasını iyice incele mandalla karıştır bak bakalım minik minik kurtlar kıpırdanıyormu?
köpeğimin kurtları 20 cm falandı kedimde olmadı ama minik olur onunkiler bi incele lütfen öyleyse çözümü basit:)

kurt olusmasin diye cok kücükken ilac gibi bisey vermisti vet..
ama bi dakika hemen gidip bi bakayim yinede :10:

baktim simdi bisey yok sadece kil dolu :S
bide yedigi kedi otlari var

pardon igrenc oldu ama kusura bakmayin kizlar :27:

kurt olusmasin diye cok kücükken ilac gibi bisey vermisti vet..
ama bi dakika hemen gidip bi bakayim yinede :10:

baktim simdi bisey yok sadece kil dolu :S
bide yedigi kedi otlari var

pardon igrenc oldu ama kusura bakmayin kizlar :27:

kıl olması normal tüy döker sıcakta ve kediler midedeki tüyleri kusarak atar ama canım çok küçükken diyorsun iç parazit aşısı belli periyotlarda tekrarlanır bir kere verdin olmuyor...özellikle salam sosis yiyorsa,yada dışarı çıkıyorsa,diğer hayvanlarla temasta bulunuyorsa arada sık sık tekrarlanıyor... sen al bi tane parazit hapı (eğer acil götüremem dersen maddi olarak)ver bakalım birdaha kontrol et yada götür vet.e aşılarını göster yeni gelenleri yaptır ...
kedi ve köpeklerde parazit ve bazı aşılar devamlı her yıl mesela yapılır:):)

aman dikkat et sana da bulaşmasın hemen al önlemini....

kusma konusunda iç parazit kaynaklı veya tüy yumağı ihtimali aklıma geldi
sağa sola işemesi kızgınlık da olabilir olmaya da bilir
benim 2 yaşındaki kısır erkek kedim de sırf inadına işiyo bazen
veterinere gittik böbreklerinden bi derdi mi var diye
temiz çıktı her şey ben de çare bulabilmiş değilim
arada aklına estikçe keyfinin istediği yere hacetleniyo eşşek

yazsammi yazmasammi bilemedim ama anlattigin ayni benim ölen kedim gibi :((
benimkide 2 ya$ina 1-2 ay kala öyle oldu oda aynen 1 ay hep öyleydi ama cani sürekli di$ari çikmak istiyordu eve geldiginde kakasini kumuyla alakasiz olan bir yere yapiyordu ve bir kö$eye kusuyordu ama sürekli degildi kakasini neredeyse hergün ayri yere yapardi ama haftada 1 falan kusardi çok yemek yedigi için ondandir dedim, neyse sonra bir gün geldi cani yemek istiyor buzdolabin kapisinda bekliyor ama verdigimi yemiyor $a$irdim üzüldüm ve ona en sevdigi $eyi yani et pi$irdim ona özel yesin diye, ondanda bir damla adi geçer dedim veterinere götürmedim ama malesef bu durumu 24 saat sürmedi öldü ve ben depresiyona girdim resmen. birde gece oldugu için o gece veterinere götürmedim sabaha ölmü$tü :14::14:

bence hemen veterinere götür hiç bekletme durumu iyi degil gibi görünüyor :(

yazıldı mı bilmem, bir sağlık problemi var ve senin bilmeni istiyor. muhtemelen idrar yollarıyla ilgili. tuhf gelebilir yazdığım şey ama ağzı yok dili yok, farketmeni sağlamaya çalışıyor. şeker hastası da olabilir. bir de market tipi mama vermiyorsundur umarım

biliyorum kedi besleyen arkadaşlar çoğunuz bana güleceksiniz ama nacizane fikrimi yazmak istedim;

ben hiç kedi köpek beslemedim bilmiyorum fakat hamile olma ihtimali varmı acaba?:37:

biliyorum kedi besleyen arkadaşlar çoğunuz bana güleceksiniz ama nacizane fikrimi yazmak istedim;

ben hiç kedi köpek beslemedim bilmiyorum fakat hamile olma ihtimali varmı acaba?:37:

Ben bı dakika bile beklemez açık olan ilk veterinere götürürdum. Kusmak, hele her gün kusmak mineral ve sıvı kaybına sebep olur ki bu bile ölmesi icin yeterli. Siz bir haftadır neyi bekliyorsunuz Allah aşkına yaaa

Back
X