Kedim sürekli hapşırıyor

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
235
103
36
Merhaba kedi anneleri. 2 aylık bir yavru kedi apartmanda kapımızın ağzına gelerek miyavlamaya başladı. Ailemler kalıyorum ve bir sıra sebepler yüzünden eve alamadım, kapının karsışında düzelttiğim bir yuvada besliyorum, bakıyorum.

İlk geldiğinde nezle olmuştu sanırım. Hem halsizdi, hem gözlerinde iltihap vardı, hemde sürekli hapşırıyordu yavrucağım. Gözlerini damla ve kremle iyileştirdim, yemeğine dikkat ediyorum, şuan iyi enerjik ve iştahı çok arttı obur yaramazın.

Hapşırması geçmedi sümük akıtıyor, yastığında görüyorum. Elime de hapşırdı birkaç kez. İş yerimden izin alamıyorum ve bu hafta sonu hep çalışıyorum diye daha veterinere götüremiyorum, karşıdan da tatil geliyor... Bilgili olanlar söyleyebilirmi şimdilik hangi ilacı kullanıp çok ilerlemesini durdura bilirim?

Acilen veterinere götürmeniz gerekiyor maalesef, bizimkide öksürük, hapşırma burun akıntısı diye başlamıştı ( köpek ) ciğerlerini üşüttüğünü öğrendik. kan tahlili vs yapılmadan geçecek gibi görünmüyor.

naçizane düşüncem acil veterinere götürmeniz

Bir yolunu bulup götüreceğim, rahat edemeyeceğim yoksa

Kesinlikle götürmelisiniz. Sizden başka kimsesi yok, gerekiyorsa yarım gün işyernden izin alın
Kedimi veterinere götürdüm, kedi gripi (herpes virusu) olduğunu söyledi ama iyileşecekmiş.

İç-dış parazit ilacı verdi, birde antibiyotigi bölerek verdi, bana da nasıl hap yutturacağımı gösterdi ama maalesef yapamıyorum. Bugün antibiyotigi yutturtamadım, hep tükürdü, sonunda suya katarak eritip verdim. Hap minicik kalmıştı zaten. Naapsam

Diğer şurup ve göz damlalarını verebiliyorum ama.

Birde kediciğim arabada dönerken kustu Hapları da kustu diye endişeleniyorum. Doktora söyledim, akşam bir daha verin dedi ama evdekiler verme artık o ilaç kanına geçmiştir dediler (20 dk sonra kustu)

Antibiyotiği şöyle verebilirsiniz; bende yutturamıyordum.
Ufak bir parça peynir ile bütün haplarını verebiliyordum. Azıcık peynir ya da kaşarın içine hapı saklayın direk ağzına verin löp diye yutuyorlar zaten :)

Çok geçmiş olsun.. Umarım bir an önce düzelir..

Yani suda eritmeyin, dediğim şekilde rahatça verebilirsiniz; deneyin.
Suda eridikten sonra pek bir yararı olacağını sanmıyorum

Ay çok teşekkür ederim, bende pişmiş tavuk etinin içine yerleştirip verdim ama tabi çiğnediği için hapı dışarıya tükürdü. Ama süzme peyniri çok sever, onun içene koyarak deneyeceğim yarın. Dün de kustu, bugün de hapı binbir yolla guya vermiş oldum ama hala antibiyotigin gerçekten fayda edeceğine inanmıyorum. Geriye kaldı 4 hap.

Kalan 4 taneyi düzgün vermeye çalısın,peynirin içine vs bir şekilde. Gerekir se ağzını açıp hapı koyun 3-5 dk ağzını kapalı tutun zorla yutmasını sağlayın yapacak başka bir şey yok

Yahu neden antibiyotiği iğne şeklinde yapmadı ki? Kedilere hap yutturmak zor ve tehlikeli olabiliyor Allah korusun. Üst solunum yolu enfeksiyonu bizim kedide de vardı. Beş gün boyunca klinikte iğne oldu, iyileşti çok şükür. Onların nezlesi bizim gibi değil. Biz ilaç kullanmadan da bir şekilde atlatıyoruz ama onların ki müdahale edilmeden düzelmiyor maalesef. 7/24 açık veterinerler var mesai dışında da götürebileceğiniz. Kolay bulaştığı için başka kedilerden uzak tutmaya çalışın iyileşene kadar. Allah acil şifalar versin.

Aynı sizin dediğiniz gibi yaptım, yuttu. Çok mutluyum şuan Teşekkürler tavsiyeniz için. Tuzsuz krem peynirin içine yerleştirdim önce bir parmak kadar verdim yedi, sonra içine yerleştirip bir daha verdim onu da yerken yuttu. Biraz boğazına birşey takılmış gibi oldu ama yuttu gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…