Kedim ve bizim için bu doğru mu?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.929
6.667
158
Parkta köpek ısırmış bir kediyi tedavi ettirip sahiplendim. Sahiplendigimde çok bebek değildi 7-8 aylıktı yaz başında. Şimdi sağlıklı.
Sokağa alışkın bir kedi olduğu için geceleri illa çıkacağım diye çok bagiriyordu. Uyutmuyordu.
Yüksek giriş katta oturduğum için kedi merdiveni kurdum balkona eve girip çıkıyordu. Bulunduğumuz yer ormana yakın çok köpek yok hem özgürlüğünü elinden almak istemedim ben de çıkardım.
Eve geldiğinde patilerini falan siliyordum. Bjr iki aydir duzenimiz bu.

Ama malesef geçen eve fare getirdi. Bunu görene kadar hiç tiksinmemiştim.

Evde dursun istiyorum artık temelli ama bu bagirma sorununu nasıl çözebiliriz?
Bu arada kisirlastirdim bir erkek kedi.

Son düzenleme:
Melatonin falan mı versem
Niye hayvanın bünyesine gereksiz yere ilaç yükleyeceksiniz ki? Yarın öbür gün o verdikleriniz karaciğer, böbrek sorunu yaratacak daha çok üzüleceksiniz.

Bebeğiniz ağlıyor olsa bir sakinleştirici vereyim de sussun diyecek miydiniz? Kedi sahiplenirken evde hiç büyümeyen bir bebek olacağını kabullenmek gerekiyor.

Niye hayvanın bünyesine gereksiz yere ilaç yükleyeceksiniz ki? Yarın öbür gün o verdikleriniz karaciğer, böbrek sorunu yaratacak daha çok üzüleceksiniz.

Bebeğiniz ağlıyor olsa bir sakinleştirici vereyim de sussun diyecek miydiniz? Kedi sahiplenirken evde hiç büyümeyen bir bebek olacağını kabullenmek gerekiyor.
Melatonin kendim de alıyorum uyku sorunum için yan etkisi yok dedi doktorum ama kediler için olabilir tabi

Siz bu konuyu hiç veterinere sordunuz mu? Yani takviyelerin kedilerde karaciğer sorunu yapacağından kesin emin misiniz ?
Gittiğiniz veterinere sorup doğru cevap almanız mümkün değil. Çünkü onlar zaten o takviyeleri satarak para kazanıyorlar. Tabi ki bir zararı yok, kullanmanız gerek diyecekler.

Ben yıllardır kedi bakarım. Çok fazla yayın takip ediyorum yerli yabancı. Çok gerekli olmayan durumlarda kendi kedime takviye kullanmıyorum. Aşılarını bile veterinerin önerdiği zamanda değil senede bir yaptırıyorum çünkü benimki evden dışarı adım atmayan bir kedi zaten ve yaşı da var, gereksiz yüklenmek istemiyorum organlarına. Kediler çok hassas hayvanlar, birçok şeyi vücutları tolere etmiyor maalesef.

size hediye olarak getirmiş fareyi,kedilerin böyle bir hissel yapısı var,bir kez dışarıya alışan kediyi eve bağlamak çok zor,her delikten kaçmaya çalışacak her fırsatta,
hayvanlara her insan ilacı verilmez,ufak bir hata ölümüne neden olur.

Kısırlaştırma zamanı gelince mutlaka kısırlaştırın ve dışarı salmayın. Dışarı çıkan kedi her türlü parazite açıktır.

Wiskasın yavru kedi için yaş maması var. Plastik mini paketlerde.

Bizim kedi ondan bir yemek kaşığı yer yemez 2-3 saat sakinleşiyor.

Evi alıştıracaksanız bu süreçte işe yarayabilir.

Sonra 15-30 dk odadan odaya koşmaca ebelemece oynuyoruz.

Eve di hızlı alışacaktır.

Ayrıca fareleri gördüğünüzde çığlık atarsanız veya tepki olarak su fısfısı yöntemlerini kullanırsanız memnun olmadığını anlar ve getirme sıklığı azalıp en sonunda bitiyor.

Wiskasın yavru kedi için yaş maması var. Plastik mini paketlerde.

Bizim kedi ondan bir yemek kaşığı yer yemez 2-3 saat sakinleşiyor.

Evi alıştıracaksanız bu süreçte işe yarayabilir.

Sonra 15-30 dk odadan odaya koşmaca ebelemece oynuyoruz.

Eve di hızlı alışacaktır.

Ayrıca fareleri gördüğünüzde çığlık atarsanız veya tepki olarak su fısfısı yöntemlerini kullanırsanız memnun olmadığını anlar ve getirme sıklığı azalıp en sonunda bitiyor.
Whiskas muhtemelen hasta ettiği, tansiyonunu yükselttiği ya da başka bir soruna sebep olduğu için gidip yatma ihtiyacı duyuyordur.

kızanlar olabilir ama ben salmanız taraftarıyım. o doğanın kedisi, ne yaparsanız ona eziyet olur. bence bırakın doğasında yaşasın zorlamayın. iyilik yapmak istiyoruz bizler onları korumak istiyoruz ama bu bir gerçek ki onun evi dışarısı yani özgürlüğü. alışmış bir kere, eve hapsetmek ne derece mantıklı?

bebekten alınan bir kedi nasıl dışarıya karşı ürkekse onu bırakmak eziyet olursa, dışarıda büyüyen özgür bir hayvanı alıp eve tıkmakta eziyet. Allah razı olsun bakmış iyileştirmişsiniz. Bu ona yeter.

kızanlar olabilir ama ben salmanız taraftarıyım. o doğanın kedisi, ne yaparsanız ona eziyet olur. bence bırakın doğasında yaşasın zorlamayın. iyilik yapmak istiyoruz bizler onları korumak istiyoruz ama bu bir gerçek ki onun evi dışarısı yani özgürlüğü. alışmış bir kere, eve hapsetmek ne derece mantıklı?

bebekten alınan bir kedi nasıl dışarıya karşı ürkekse onu bırakmak eziyet olursa, dışarıda büyüyen özgür bir hayvanı alıp eve tıkmakta eziyet. Allah razı olsun bakmış iyileştirmişsiniz. Bu ona yeter.
Kesinlikle aynı fikirdeyim ama bu kedi de ne istediğini bilmiyor ikisini de istiyor deli divane. Tedavisi bitince dedim balkonda bakayım sadece eve sokmayayim insin çıksın evi öyle benimsemiş ki bu sefer kapıda balkonda miyav miyav beni içeri alın burası artık benim evim diyor nasıl almam dayanamıyorum 😍😍

Kesinlikle aynı fikirdeyim ama bu kedi de ne istediğini bilmiyor ikisini de istiyor deli divane. Tedavisi bitince dedim balkonda bakayım sadece eve sokmayayim evi öyle benimsemiş ki bu sefer kapıda balkonda miyav miyav beni içeri alın burası artık benim evim diyor nasıl almam dayanamıyorum 😍😍
Üzülüyor insan onların bu tutkulu bağımsız hallerine ya :D bende dayanamazdım sanırım ama fare getirmesi sürekli kaçması sinir bozucu bi seçim yapsın üfff :D

Sizin için avlanmış, sonuçta o bir kedi ve içgüdüleri körelmediği için dışarı çıkıp avlanmak istiyor.

Düzeni bu şekilde devam edebilir bu kadar titiz biriyseniz hiç kedi sahiplenmeseydiniz keşke. Böyle karakterli bir kediyi eve kapatmak işkencedir.

Kesinlikle aynı fikirdeyim ama bu kedi de ne istediğini bilmiyor ikisini de istiyor deli divane. Tedavisi bitince dedim balkonda bakayım sadece eve sokmayayim insin çıksın evi öyle benimsemiş ki bu sefer kapıda balkonda miyav miyav beni içeri alın burası artık benim evim diyor nasıl almam dayanamıyorum 😍😍
1,5 yas civarindayken sokaktan sahiplendigim kedim hem evde hem bahcede takiliyor. Gunduz açıyorum, çıkmak isterse cikiyor geziniyor. Uzaklasmiyor, ya yan komsularin bahcesine gidiyor ya bizim bahcede kaliyor.

Kopekleri salacaksam veya aksam olmussa, yagmur baslamissa, cok rüzgar varsa vs cikip adini sesleniyorum, miyuuv diye her neredeyse kosup geliyor.

Defalarca kez fare getirdi, ayrica kuş, kertenkele ve çekirge de getiriyor. Aylik kirasını ödüyor diyorum.

Evdeki diger iki kedimi kapinin önüne bile cikarmam ama, onlar süt çocuğu :D

Eger disari cikmasini istemiyorsaniz biraz direnmeniz gerekiyor. Her miyavladiginda çıkmaya alistigi icin sartlanma var, miyavlayip çıkamadıkca bir sure sonra vazgecmeye baslar ama ne kadar inatci olduguna gore uzayabilir tabii surec.

Back
X