- 13 Eylül 2023
- 26
- 6
- 6
- Konu Sahibi anonim2308
-
Merhaba, kedinizde sağlık sıkıntısı olabilir. Eğer önceden böyle yapmayıp şimdi yapmaya başladıysa mutlaka sebepsiz değildir. Ya evde bir şeyden korktuğu için, ki bu da çok zor ihtimal, travma kalmıştır ya da beyinle ilgili bir sıkıntı olduğunda böyle bir şey yapabiliyorlar. Bence önce çözüme odaklanın. Veteriner muayenesinden geçirin. Benim de kedim var canım kadar çok seviyorum, sahiplendirmek en son düşüneceğiniz şey olsun.1 yaşında bir kedim var 2 aylıkken sahiplenip aile olduk. Canımın bir parçası hamile olduğumu bilmiyordum ve bir anda saldırmaya başladı ama böyle normal tırmalamak ısırmak gibi değil, tuhaf tuhaf seslerle farklı bir halde saldırmaya başladı. başta bunu sadece tarağını görünce yaptığını farkettik ve o tarağı hemen attık. düzelmiş gibiydi son 1 aydır yine aynı şeyleri yapmaya başladı, ekstra olarak seslere tepki vermeye her ses duyduğunda tüylerini kuyruğunu kabartıp saldırma pozisyonuna gelmeye başladı. veteriner stresten olabileceğini ama kedide böyle bir durum olmadığını söyledi, strese girebileceği en küçük şeyden kaçınmaya başladık. ama artık durup dururkende bunları yapmaya başladı yüze atlıyor kol bacak hiç birşey bırakmacak şekilde hem patilerini hem dişlerini geçiriyor hal böyle olunca bendede travma oluştu sakinleşsin diye uzak durmaya çalıştıkça saldırganlığı iyice artıyordu odaya kapattık mecburen sakinleştiğinde çıkarıyorduk öyleki arkadaşı paramparça etti ve bu hali bende gerçekten korku yaratmaya başladı. 7 aylık hamileyim ve panik halinde ne yapacağımı bilemiyorum saldırmasını geçtim yüz ifadesi o anki ses tonu ve bağırarak atlaması bende ciddi bir travma yarattı. eşimle sarıldığımızda bile koşarak gelip miyavlıyor. kıskanç bir kedi ve çocuk doğduğunda ne yapacağımı bilmiyorum? bizimle uyuyor kapıyı kapatsan deliriyor. eşim ilgilenip bakabilecek birisine sahiplendirelim diyor, düşüncesi bile canımı çok yakıyor ama bu haliylede ben çok korkuyorum, bir anda saldırırsa o panikle çocuğada birşey olur diye düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilmiyorum ? bir fikri olan var mıı ? bana yardımcı olurmusunuz ne yapayımm ?
Veteriner yüzeysel baktı muhtemelen. Testten geçirmenizi tavsiye ederim.1 yaşında bir kedim var 2 aylıkken sahiplenip aile olduk. Canımın bir parçası hamile olduğumu bilmiyordum ve bir anda saldırmaya başladı ama böyle normal tırmalamak ısırmak gibi değil, tuhaf tuhaf seslerle farklı bir halde saldırmaya başladı. başta bunu sadece tarağını görünce yaptığını farkettik ve o tarağı hemen attık. düzelmiş gibiydi son 1 aydır yine aynı şeyleri yapmaya başladı, ekstra olarak seslere tepki vermeye her ses duyduğunda tüylerini kuyruğunu kabartıp saldırma pozisyonuna gelmeye başladı. veteriner stresten olabileceğini ama kedide böyle bir durum olmadığını söyledi, strese girebileceği en küçük şeyden kaçınmaya başladık. ama artık durup dururkende bunları yapmaya başladı yüze atlıyor kol bacak hiç birşey bırakmacak şekilde hem patilerini hem dişlerini geçiriyor hal böyle olunca bendede travma oluştu sakinleşsin diye uzak durmaya çalıştıkça saldırganlığı iyice artıyordu odaya kapattık mecburen sakinleştiğinde çıkarıyorduk öyleki arkadaşı paramparça etti ve bu hali bende gerçekten korku yaratmaya başladı. 7 aylık hamileyim ve panik halinde ne yapacağımı bilemiyorum saldırmasını geçtim yüz ifadesi o anki ses tonu ve bağırarak atlaması bende ciddi bir travma yarattı. eşimle sarıldığımızda bile koşarak gelip miyavlıyor. kıskanç bir kedi ve çocuk doğduğunda ne yapacağımı bilmiyorum? bizimle uyuyor kapıyı kapatsan deliriyor. eşim ilgilenip bakabilecek birisine sahiplendirelim diyor, düşüncesi bile canımı çok yakıyor ama bu haliylede ben çok korkuyorum, bir anda saldırırsa o panikle çocuğada birşey olur diye düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilmiyorum ? bir fikri olan var mıı ? bana yardımcı olurmusunuz ne yapayımm ?
bir kaç veterinere götürdük ama bir sorun olmadığını söylediler ama anlamadık neden böyle yaptığını o saldırıp paramparça ettiği arkadaştan huylandı sevmedi heralde diye düşünüp tekrar evimize gelmek istediklerinde kabul etmeyip dışarda görüşelim dedik o derece üzerine titredik veteriner eve misafir kabul etmeyin dedi o günden beri eve kimse gelip gitmiyor bizim dışımızda ama süpürgeyi çalıştırdığımda oynardı falan ama şimdi onunda sesine tepki vermeye başladı, onada birşey olacak diye korkuyorum bebek olduğunda daha huzursuz olursa ölürse falan diyede korkuyorum o süreçte tek başıma kalamayacağım o durumda eve gelip gidenler oldukça dahada kötü olur diye korkuyorum çok mutsuzumVeteriner yüzeysel baktı muhtemelen. Testten geçirmenizi tavsiye ederim.
İnanın sizin adınıza çok üzgünüm. İnsan ne yardan olabiliyor ne de serden. İnşallah 1 ay içinde eski hâline döner kediniz.bir kaç veterinere götürdük ama bir sorun olmadığını söylediler ama anlamadık neden böyle yaptığını o saldırıp paramparça ettiği arkadaştan huylandı sevmedi heralde diye düşünüp tekrar evimize gelmek istediklerinde kabul etmeyip dışarda görüşelim dedik o derece üzerine titredik veteriner eve misafir kabul etmeyin dedi o günden beri eve kimse gelip gitmiyor bizim dışımızda ama süpürgeyi çalıştırdığımda oynardı falan ama şimdi onunda sesine tepki vermeye başladı, onada birşey olacak diye korkuyorum bebek olduğunda daha huzursuz olursa ölürse falan diyede korkuyorum o süreçte tek başıma kalamayacağım o durumda eve gelip gidenler oldukça dahada kötü olur diye korkuyorum çok mutsuzum
inşallah tek dileğim o, teşekkür ederimİnanın sizin adınıza çok üzgünüm. İnsan ne yardan olabiliyor ne de serden. İnşallah 1 ay içinde eski hâline döner kediniz.
Kısırlaştırdınız mı? Erkekse agresifliğini o tetikliyor olabilir. Kısırlaştırmadıysanız onu deneyin.inşallah tek dileğim o, teşekkür ederim
Kısırlaştırdınız mı? Erkekse agresifliğini o tetikliyor olabilir. Kısırlaştırmadıysanız onu deneyin.
Arkadaşların da belirttiği gibi aniden böyle olması normal değil bir sağlık sorunu vs olabilir. Bilemedim zor bi durum.
Bence tüm nedenleri elediyseniz o zaman düşünün sahiplendirmeyi
Kısırlaştırdınız mı? Erkekse agresifliğini o tetikliyor olabilir. Kısırlaştırmadıysanız onu deneyin.
Arkadaşların da belirttiği gibi aniden böyle olması normal değil bir sağlık sorunu vs olabilir. Bilemedim zor bi durum.
Bence tüm nedenleri elediyseniz o zaman düşünün sahiplendirmeyi
kısırlaştırdık aşıları vitaminlerine kadar herşeyini alıyor sağlık sorunuda olmadığını söylüyorlar stresten kaynaklı deniyor ama strese girme ihtimali yok yüksek sese tepki vermeye başladığı için evde televizyon bile açılmıyor artık onun istediği gibi bir yaşam sürüyoruz aslında ama bu saldırganlığına bir çare bulamadık malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?