Kedim ve kAZA

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Mune lütfen konumu taşımayabilir misin?
Arkadaşlar dün balkona çıktım. Kedimde peşimden geldi ve nasil olduğunu anlamadan 3. Kattan aşağıya düştü. Çimenlik bir alana düştü. Ben aşağıya indiğimde yüksekce bir dolabın üstündeydi. Düştükten sonra oraya kendisi hoplamış. Ordan aldım.
Hemen yalvar yakar bir veterinere muayenehanesini açtırdım (cebini internetten buldum malum bayram her yer kapali) kedimin gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Iç kanama+odem dagitici+ağrı kesici yaptı. (Öyle hatırlıyorum ). Ama kedim bugün sersem gibi.
Bisey olacak diye çok korkuyorum
Herkes kolay değil kaza geçirdi diyor ama yine içim rahatsız. Geçen senede konu açmışım hıh hıh hıh böyle nefes alıyor gibi.
Dipnot: yaşadığım şehirde ve kendi evimde değilim . Şu an akdenizdeyim. Benim evime göre daha sıcak ve nemli bölge. Onun için mi böyle?
Birde gece boyu oturduk. Aynı şekilde bana baktı durdu sadece. Ama geceye kadar çok iyiydi iplerle oynadı koşturdu.
Çok karışık yazmis olabilirim şimdiden kusura bakmayın . Ne yapayım? Tekrar veterinere goturebilirim ama orda da çiğlik atıyor. Sanırım fobi oluştu. Sürekli iğne için gittiğimiz için. Ve kıyamıyorum bağırmasına.

Ekleme: veteriner bir arkadaşıma kamera görüntülerini attim. Hayvan çok yorgun rahat bırak dedi. Bor dinlensin dedi ama uyumadı sabaha kadar. Ben hiç dokunmadım . Sadece uzaktan izledim.

Son düzenleme:
Veterinerlik fakültesi varsa bulunduğunuz yerde, oraya götürebilirsiniz. Daha iyi olur sanki.

Kırık vs yok sanırım
Bu durumda bi tek iç kanamadan korkabilirsin bunun için de iğne yapmışlar
Serin bi oda varsa kedini orada tut istersen
Nefes alışını düzeltip düzeltmediğine bakarsın

Kırık vs yok sanırım
Bu durumda bi tek iç kanamadan korkabilirsin bunun için de iğne yapmışlar
Serin bi oda varsa kedini orada tut istersen
Nefes alışını düzeltip düzeltmediğine bakarsın
Canim mersindeyim. En serin yer bizim evimizden yine sicak

Canim mersindeyim. En serin yer bizim evimizden yine sicak

Klimalı bir oda gibi bişey vardır belki diye düşündüm.
Kedinin suyunu biraz soğuk suyla serin yapabilirsin
Bi de ellerini ıslatıp onun tüylerine sürebilirsin
Sudan hoşlanıyorsa patilerini yıkayabilirsin
Patilerinden terliyorlar

Bir de gündüzleri bizimki de sersem gibi olur hep uyur
Akşam saatlerinde daha aktif oluyor hava serinleyince

Konum tekrar açıldı.
Arkadaslar balık yedirdim. Iki kere veterinere Götürdüm. Şu an sadece vazo gibi duruyor. 24 saattir yatip uyumadı. Hiç birseyi olmadığı söylendi ama hiç hareket etmiyor. Elimden yiyor. Onun dışında sadece duruyor

Kıyamam ya
Gecen sene bizim mahallede de bir kedi yüksekten düşmüş
Mahallenin kedili kadını olduğum için beni çağırdılar, götürdüm doktora. İç kanama önlemek için ve kaybettiği enerjisi için serum taktılar. Birkac gün dinlensin dediler. İki güne kendine geldi. Hala da sokaklarda, hala çok zıpır :)
Sersem olmasi normal çünkü zor şeyler yaşadı. Belki bir yerleri ağriyor ve ağrisinin düşmeye bağlı olduğunu bilmediği için strese giriyor.
Kedilerin psikolojileri çok hassas
Benim kedim ben sahiplenmeden önce talihsiz bir olay yaşamıştı, o olayın etkisiyle hala bizim dışımızdaki tüm insanlardan korkup saklanıyor. Fobisi var, ev dışına çıkamiyor. Senede bir aşı yaptırmaya götürüyorum, stresten burnu falan kanıyor, ağız bölgesindeki tüyler dökülüyor. Yani hiç doktora götürmesem daha sağlıklı :)
Senin kedinin iyileşeceğine inanıyorum çünkü kediler güçlü hayvanlardır. Benim kedişin başına neler gelmiş, keşke sadece düşmüş olsa. Ne ameliyatlar geçirmiş... Ama maşallah şimdi topallamiyor bile
Boşuna 9 canlı dememişler... Sen kediye fazla ilişme, üstüne çok varma. Bırak gölge ve karanlık bir yerde saklansin azıcık. Ödül krakeri satılıyor ya, onlardan al. Balık falan ver :)

Bol bol balık veriyorum canim. Nefes alıyorken derin derin salıyor normal mi bu? Veteriner dediki ağrıdan çok normal. Ama diyafram yırtığı diye bsiey okudum. Olabilir mi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…