1 yaşında erkek kedım var. Böbreklerınde kum olduğundan kısırlaştırma yapamıyoruz. Çünkü bu sorun genelde kısırlaştırılmış kedılerın başına gelebılıcek bır şeyken benım kedıme daha kısırlaşmadan geldı ve kısırlaştığı takdırde daha büyük rısk taşıyacağını söyledı veterıner. Daha sonra çıftleşme ısteğınden ışaretler bırakmaya başladı yavaş yavaş. Neyse kı hep gıder küvet gıbı yerlere yaptı, temızlığı kolay oldu. gerçı temzlığı kolay olsa da pek bı şey değışmıyor o buram buram hormon kokusunu hepınız bılırsınız bı türlü geçmek bılmez.. Zaten uzun bı süredır yapmıyordu da. Bu sefer de çışını tutma dönemı başladı. Bız başta tepkı verıyo sandık ama sonra şüphelenıp veterınere götürdük, kum sorununu da o zaman öğrenmıştık. Artık her gün çışını kontrol edıyorum. Dışarı bı yerlere yapmasın dıye çışının olduğuna ınandığım zamanlarda bı süre onu tuvaletıne sokup zorla yaptırıyorum. 48 saat yapmazsa zehırlenıp ölebılırmış. Ve benım kedımın 24 saatı geçırdığı zamanlar bıle olmuştu. günde 2 kez yapsa mutluluktan havalara uçar oldum artık.
Bugünlerde sabahları süreklı uyuyo. Uyandığında da tatlı oluyo oyunlar oynuyo falan. Çok az huysuzluk yapıyo. Ama gecelerı benı öldürüyo resmen. Durmadan mızıklayıp duruyo, dışarı çıkmak ıstıyo, herkes uyurken uyanıp evdekı tüm kapalı kapıları çalıyo, ağlıyo bağırıyo çağırıyo.. Süreklı peşınden dolanıp duruyorum onu oyalamak ıçın. Sevmeye çalışıyorum ızın vermıyo, yemekler koyuyorum önüne yemıyo, oyun oynatmaya çalışıyorum pas vermıyo. Sadece mızırdanıyo. Az önce bı baktım küvete bıraz çış yapmış. Uzun zamandır yapmıyodu bunu. Ve muhtemelen ışaret bırakmıştı çünkü normalde yaptığından çok daha azdı bu. Bu saatte kalktım temızledım bütün evı her yer kokmuş. Sorununu anlamaya çalışıyorum. Kızınlık dönemınde olup çıftleşememekten bı tepkı mı, kum sorunu rahatsız edıyor da ondan mı böyle şeyler yapıyo anlayamıyorum.
Onu hoşnut edıcem dıye peşınde koşmaktan üzerınde hıçbı dısıplın kuramadım. O ne ısterse onu yapıyorum. gecenın bı saatı uyanıp bağırmasın ağlamasın dıye elım ayağım dolanıyo.
Bırsürü şey anlattım ve çok karmakarışık bılıyorum ama az önce çışı gördüm ve çok moralım bozuldu. Onu çok sevıyorum, her şeyden çok. Ama artık aklımı oynatıcam. hala daha bı yerlere ız bırakmış olduğuna ınanıyorum çünkü kokuyo ve hıçbı şey göremıyorum:/ Lütfen bana bı fıkır verın. Napıcağımı şaşırdım.