Kedımın sorunları.. Lütfen bı şeyler söyleyın

insomniac

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
20
0
16
İstanbul
1 yaşında erkek kedım var. Böbreklerınde kum olduğundan kısırlaştırma yapamıyoruz. Çünkü bu sorun genelde kısırlaştırılmış kedılerın başına gelebılıcek bır şeyken benım kedıme daha kısırlaşmadan geldı ve kısırlaştığı takdırde daha büyük rısk taşıyacağını söyledı veterıner. Daha sonra çıftleşme ısteğınden ışaretler bırakmaya başladı yavaş yavaş. Neyse kı hep gıder küvet gıbı yerlere yaptı, temızlığı kolay oldu. gerçı temzlığı kolay olsa da pek bı şey değışmıyor o buram buram hormon kokusunu hepınız bılırsınız bı türlü geçmek bılmez.. Zaten uzun bı süredır yapmıyordu da. Bu sefer de çışını tutma dönemı başladı. Bız başta tepkı verıyo sandık ama sonra şüphelenıp veterınere götürdük, kum sorununu da o zaman öğrenmıştık. Artık her gün çışını kontrol edıyorum. Dışarı bı yerlere yapmasın dıye çışının olduğuna ınandığım zamanlarda bı süre onu tuvaletıne sokup zorla yaptırıyorum. 48 saat yapmazsa zehırlenıp ölebılırmış. Ve benım kedımın 24 saatı geçırdığı zamanlar bıle olmuştu. günde 2 kez yapsa mutluluktan havalara uçar oldum artık.
Bugünlerde sabahları süreklı uyuyo. Uyandığında da tatlı oluyo oyunlar oynuyo falan. Çok az huysuzluk yapıyo. Ama gecelerı benı öldürüyo resmen. Durmadan mızıklayıp duruyo, dışarı çıkmak ıstıyo, herkes uyurken uyanıp evdekı tüm kapalı kapıları çalıyo, ağlıyo bağırıyo çağırıyo.. Süreklı peşınden dolanıp duruyorum onu oyalamak ıçın. Sevmeye çalışıyorum ızın vermıyo, yemekler koyuyorum önüne yemıyo, oyun oynatmaya çalışıyorum pas vermıyo. Sadece mızırdanıyo. Az önce bı baktım küvete bıraz çış yapmış. Uzun zamandır yapmıyodu bunu. Ve muhtemelen ışaret bırakmıştı çünkü normalde yaptığından çok daha azdı bu. Bu saatte kalktım temızledım bütün evı her yer kokmuş. Sorununu anlamaya çalışıyorum. Kızınlık dönemınde olup çıftleşememekten bı tepkı mı, kum sorunu rahatsız edıyor da ondan mı böyle şeyler yapıyo anlayamıyorum.
Onu hoşnut edıcem dıye peşınde koşmaktan üzerınde hıçbı dısıplın kuramadım. O ne ısterse onu yapıyorum. gecenın bı saatı uyanıp bağırmasın ağlamasın dıye elım ayağım dolanıyo.
Bırsürü şey anlattım ve çok karmakarışık bılıyorum ama az önce çışı gördüm ve çok moralım bozuldu. Onu çok sevıyorum, her şeyden çok. Ama artık aklımı oynatıcam. hala daha bı yerlere ız bırakmış olduğuna ınanıyorum çünkü kokuyo ve hıçbı şey göremıyorum:/ Lütfen bana bı fıkır verın. Napıcağımı şaşırdım.

canım keşke cvp verebilsem sorununa konunu takip edicem bende merak ettim
huysuzluğunun nedenini sorunun cvbını inşallah 5 yıl sonra verebilirm:)

Tamamen güdüsel olarak çiftleşmek isterler..
Eğer çiftleşemezlerse,çok sancılıdır kızgınlık süreci..
Kısırlaştırmanız sakıncalı olabilir ancak kullanabileceği bir hap vardır kızgınlık dönemini baskılamak için..
O bıraktığı işaretlerin ve sabaha kadar miyavlamasının önüne geçmiş olursunuz..

Kolay gelsin..

Teşekkürler.. Bı yerlerde o ılaçların aslında zararlı olduğunu, tavsıye edılmedığını falan okumuştum sanırım aklımda öyle kalmış. O yüzden bu ıhtımalı düşünmemıştım bıle. Yanlış mı bılıyormuşum?

Kısırlaştırma yapmadan kızgınlık önlenebilir mi?

Hormon kullanarak önlenebilir..ancak yan etkileri vardır ve geçici çözümdür.. (bir dahaki kızgınlık döneminde tekrarlanır)
Hormon uygulamasına,kızgınlık başlamadan önce başlanmalıdır..
(insanların kullandığı doğum kontrol haplarının yan etkileri gibi etkiler sanırım)

İdrar yolu enfeksiyonu olan erkek kedilerde (ki sizinkinde de buna benzer bir rahatsızlık mevcut),işaretleme sanılan şey,rahatsızlıktan ötürü de oluyor olabilir..
Hangisinin yol açtığı,hekim tarafından teşhislenmeli..

Son düzenleme:
konuyu ağustosta açmışsın, ben yeni üye oldum ve şimdi okudum. ne yaptın merak ettim. biz kısırlaştırmadan önce bizimki de evin her yerine koku bırakıyordu, bilirim o burun direği kıran kokuyu yani

belli ki kedini çok seviyorsun. ben şahsen deneyimlerime dayanarak bazı veterinerlerin diplomalarını bakkaldan aldıklarını düşünüyorum. (hayvanın cinsiyetini belirlemekten aciz veterinerler var.) eğer sadece bir veterinere götürdüysen bir başkasına da gösterebilirsin. ağustostan bugüne değişen birşey var mı bilmiyorum ama böbrek taşını düşürmüştür belki, kısırlaştırıp rahat edersiniz.

benim değişik bir önerim olacak,kedinize dişi kısırlaştırılmış bir kedi arkadaş alabilirsiniz

Uzun zamandır girmiyordum foruma arkadaşlar kedim veterinerin tavsiye ettiği bi mamadan yemeye başladı. Kum durumlarında falan alması gereken besinmiş yani. Tabi ki de huysuz olduğu için onu da günde tüketmesi gereken miktarda tüketmedi ama yine de faydasını gördü huysuzluğu daha azaldı çişini biraz daha rahat yapmaya başladı.. Ama kısırlaştırma tehlikeliydi hala ve hayvan hergün cama çıkıp balkona çıkıp ağlıyordu dışarıya bakıp. İçimiz el vermiyodu artık bizim kapıdan girip çıktığımızı öğrendiği için dış kapıyı açmaya çalışıyodu orda nöbet tutuyodu gitmek istiyodu. Biz de onu yakn bi aile dostumuzun yanına vermek zorunda kaldık istemeye istemeye. Müstakil bahçeli kır evi gibi bir yerde oturuyorlardı birsürü mutlu kedi dolanıyordu sokaklarda.. Arkadaşlarımız da kendileri teklif ettiler zaten sağolsun. Orda keyfi güzel kilo almış arkadaşları olmuş beslenmesine hala dikkat edilmeye çalışılıyor.. Durum böyle. Çok zor karardı bizim için ama onun için daha doğru gibi görünüyordu :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…