Kedimin yanağında çıkan şişlik

Milenayy

Hayat kısa,anılar uzun.
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
628
282
103
29
Arkadaşlar bahçemde kedi besliyorum. 5 tane. Hepsini de farkli zamanlarda sokakta buldum,miniciklerdi. En büyükleri 6-7 aylık. Son 3-4 gündür yanağında bir şişlik var. Aynı zamanda gözleri de çok kötü. Sulanmış ve kızarık. Şuan küçük bir ilçede yaşıyorum ve burada veteriner yok. Araç ile onu başka yere goturme imkanım da yok. Ne yapıcam bilmiyorum. Çok üzülüyorum. Gözüm gibi bakarım onlara böyle çaresiz kalmak çok zor. Bana yardımcı olan olursa çok sevinirim,kedimin nesi var ona göre hemen tedaviye başlamam lazim:110:

Eklentiler

• IMG_20181209_155119.webp
    IMG_20181209_155119.webp
    55,1 KB · Görüntüleme: 822
  • IMG_20181209_160240.webp
    IMG_20181209_160240.webp
    131,9 KB · Görüntüleme: 525
Öncelikle çok geçmiş olsun. Aklıma ilk diş ve alerji geldi... Değişik bir mama yedi mi veya tarihi geçmeye yakın bir besin ?

Ayyy yavrum yazık ya dişi mi kötü acaba gözüne de vurmuş

Öncelikle çok geçmiş olsun. Aklıma ilk diş ve alerji geldi... Değişik bir mama yedi mi veya tarihi geçmeye yakın bir besin ?
Çok teşekkür ederim. Şişen taraftan yemek yiyebiliyor dişi iltihap kapsa o kısmı kullanamazdı heralde :110: Alerjiyi hiç düşünmemiştim. Ben onlara hep aynı mamadan alıyorum bahçeye kedi evi koydum mama kabını oraya koyuyorm genelde ordan besleniyorlar ekstra bişey vermiyorum ama bazen sokaga çıkıyorlar gezip geliyorlar,acaba ordan bişey yemiş olabilir mi ki?

Yanağına yabancı cisim batıp enfeksiyon geliştirmiş olabilir mi? Ağız içini kontrol ettiniz mi?..bir de diş enfeksiyonu geldi aklıma..bir anda mı gelişti?..tümör olsa yavaş gelişim gösterirdi..hay Allah inşallah veteriner vardır burada da yardımcı olur..

Dişlerinde problem olabilir mi?
O şişen kısımdan çiğneyebiliyor, bilemedim bende :( İnternetten arastırdım biraz çok çeşitli seyler gördüm. Kafam iyice karıştı. Dişse eğer veterinere gitmemiz lazım bir sekılde

Yanağına yabancı cisim batıp enfeksiyon geliştirmiş olabilir mi? Ağız içini kontrol ettiniz mi?..bir de diş enfeksiyonu geldi aklıma..bir anda mı gelişti?..tümör olsa yavaş gelişim gösterirdi..hay Allah inşallah veteriner vardır burada da yardımcı olur..
Kendine hiç yaklaştırmıyor, görünürde bir yara falan yok ancak içini kontrol edemedim hiç. Biçok kez denedim. Sanırım o kısımlar çok hassas,bakmama izin vermedi. Birkaç gün içinde bu hale geldi. Önce hafif şişti sonra gözleri kızardı. Dünden beride böyle. İnşallah vardır bir veteriner,bana yardımcı olur. :KK42:

Benimki sadece tahmin.
İltihap kapmış olabilir apse yapmıştır.
Kediler birbirlerini tırmalarken o şekilde deri altı iltihaplanıp şişebiliyor. Daha sonra patlıyor kan ve iltihap akıyor. Bu şekilde iki sokak kedisiyle ilgilendim. Birinin gıdısı şişmişti tam, diğerinin boynunun biraz altı. Patlayınca veteriner hekim 3 gün iğne yapmıştı yarasını batikonla sık sık silmiştik geçmişti.
Mutlaka veteriner görmeli biz ihtimalden öteye gidemeyiz maalesef. Geçmiş olsun umarım çabucak iyileşir.

Uff...ben de aridir diyorum.
Bence internette evcil hayvan forumlarina yazın, Instagram'dan veterinerleri falan aratin,onlara Dm atın...
Bu arada küçük köylerde de veteriner oluyor. Hayvancılık yapıldığı için. Sorun soruşturun,bulursunuz belki

Yaa çok kötü olmuş kıyamam ne olur bir yolunu bulup veterinere götürün sonra vicdan azabı çekmeyin :KK61: inşallah hemen iyilesir :(

Ya bizim baktığımız sokak kedileri geldi aklıma. Restorandan balık artığı yemişler. Kilcigin biri batmış birinin diş etine. Böyle şişti doktor operasyon ile çıkardı. Acaba bi şey mi battı damağında yanağına içeriden?

Back
X