KEDİSİ OLANLAR LÜTFEN YARDIM EDEBİLİR Mİ?

eclif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2016
29
15
3
36
Merhaba arkadaşlar, benim calico cinsi dişi bir kedim var 5 aylık yaramaz, çok tatlı. Barınaktan 1,5 aylıkken sahiplendik ve ilk başlarda çok hastalık geçirdi, mantar oldu tedavisi boyunca mecburen bizden ayrı kaldı, evimizin bir odasında iki ay boyunca yalnız kalmak zorunda kaldı ama her gün onunla özel olarak ilgilendim çok şükür artık iyi ve birlikte diğer odaları paylaşabiliyoruz ama o küçükken bazı alışkanlıklar kazandıramadığımız için bize karşı zaman zaman saldırgan davranıyor, okşarken bir anda ısırmaya başlıyor, aramızda güçlü bir bağ olduğunu düşünmüyorum onun bizi sevmesi için ne yapabilirim.

Daha yavru diye yapıyordur.
Yaşını doldursun kısırlaştırın sakinleşir o zaman.
5 ay en hareketli uçarı zamanları.
Normal

bizim kedimiz de kucakta durmayı hiç sevmez. kucağıma aldığımda homurdanıyor, tırmalamaya çalışıyor ancak uyuduğunda sevebiliyoruz haspayı. biz severken de genellikle ısırıyor ama sonradan yalamayı da öğrendi. önce ısırıyor sonra da yalıyor eşşek:) biraz daha zamana ihtiyacınız var bence, zamanla size daha çok alışıp saldırganlığından vazgeçecektir.

Daha küçük kontrolsuz davranışları çok normal. Benim de 5 aylık kedim var. şöyle okşayıp sakinleştireyim diyorum ama hemen ısırmalar başlıyo. kedilerin oyun kültürü bu. Karakterlerine müdahale edemezsin

Benim kedim tekir. 4. yılımıza girecez o da bizi sürekli ısırıyor. süs kedisi değilse hepsi oynarken ısırabiliyor ki işin keyfi de bence orda

bizim kedimiz de kucakta durmayı hiç sevmez. kucağıma aldığımda homurdanıyor, tırmalamaya çalışıyor ancak uyuduğunda sevebiliyoruz haspayı. biz severken de genellikle ısırıyor ama sonradan yalamayı da öğrendi. önce ısırıyor sonra da yalıyor eşşek:) biraz daha zamana ihtiyacınız var bence, zamanla size daha çok alışıp saldırganlığından vazgeçecektir.
İnşallah öyle olur biz onu çok seviyoruz, bir de hep saatlerce kucağımda okşayabileceğim bir kedi hayal etmiştim cinsi gereği tam tersi oldu :)

kısırlaştırıldıktan sonra normalleşir, ama mizacı çok da değişmez, yani çok çok hareketli ve agresif bir kedi birdenbire kucak kedisine dönüşmez, o yüzden beklentinizi fazla yüksek tutmayın :)
yaş aldıkça hepsi durgunlaşıyor, 5 aylıkken değil okşamak dokunamadığımız kedicik 3 yaşında ayağımızın üstüne yatıp göbeğini okşatıyor (işi bitince pati atıyor hala :KK45:)
calicolar sakin mizaçlı kedilerdir normalde, şu an yaşı gereği de biraz başına buyruk takılıyor olabilir, 1 yaşından sonra belli olur gerçek karakteri.

Daha küçük kontrolsuz davranışları çok normal. Benim de 5 aylık kedim var. şöyle okşayıp sakinleştireyim diyorum ama hemen ısırmalar başlıyo. kedilerin oyun kültürü bu. Karakterlerine müdahale edemezsin
inanın sadece bundansa çok mutlu olacağım dediğim gibi iki ay karantinada kalınca onun güvenini mi sarstık diye endişeleniyordum çok sevindim :)

İnşallah öyle olur biz onu çok seviyoruz, bir de hep saatlerce kucağımda okşayabileceğim bir kedi hayal etmiştim cinsi gereği tam tersi oldu :)
zamanla olur inşallah. ben de öyle hayal ettim ama nerdee şimdi odama gelse seviniyorum öyle diyeyim:D

Benim kedim tekir. 4. yılımıza girecez o da bizi sürekli ısırıyor. süs kedisi değilse hepsi oynarken ısırabiliyor ki işin keyfi de bence orda
Benim açımdan çok büyük bir sorun değil ama eşim korkuyor, 3 yaşındaki kızımda canı acıyınca istemedende olsa ona zarar verebiliyor :( anlaşılan zamanla birbirlerine alışacaklar

Benim açımdan çok büyük bir sorun değil ama eşim korkuyor, 3 yaşındaki kızımda canı acıyınca istemedende olsa ona zarar verebiliyor :KK43: anlaşılan zamanla birbirlerine alışacaklar

benim eşimde ısırmasından korkuyo. ilk önce eşim okşar ben kedimle kavga etmeyi daha çok severim, en son bana saldırır :) ama çocuğum olmadığı için çocuk kısmını bilemiyorum

kısırlaştırıldıktan sonra normalleşir, ama mizacı çok da değişmez, yani çok çok hareketli ve agresif bir kedi birdenbire kucak kedisine dönüşmez, o yüzden beklentinizi fazla yüksek tutmayın :)
yaş aldıkça hepsi durgunlaşıyor, 5 aylıkken değil okşamak dokunamadığımız kedicik 3 yaşında ayağımızın üstüne yatıp göbeğini okşatıyor (işi bitince pati atıyor hala :KK45:)
calicolar sakin mizaçlı kedilerdir normalde, şu an yaşı gereği de biraz başına buyruk takılıyor olabilir, 1 yaşından sonra belli olur gerçek karakteri.
ben kısırlaştırılma döneminden ayrı korkuyoruyorum çok hareketli, çok oyuncu, zaten barınağa gittiğimiz gün tele tırmanarak dikkatimizi çekmişti eve gelince patisini tuttuğumda uyuyabiliyordu hastalık döneminden sonra bu şekilde olması beni vicdanenen çok rahatsız etti ama her şey onun sağlığı içindi, başına buyruk ne kelime evin sahibi o, onun izin verdiği yerlerde oturabiliyoruz :)

öncelikle calicco cinsine ayrı hayranım.
7 aylık erkek kedim de önce göbeğini açıyor hadi okşa diye bir iki derken bakıyorum eli kolu kaptırmışım ısırıyor. Bir de ayaklarıyla kıstırmaya çalışıyor. Çok normal bu yaşında. Zaten dişlerini geçirerek ısırmaz oyun yapıyordur.

öncelikle calicco cinsine ayrı hayranım.
7 aylık erkek kedim de önce göbeğini açıyor hadi okşa diye bir iki derken bakıyorum eli kolu kaptırmışım ısırıyor. Bir de ayaklarıyla kıstırmaya çalışıyor. Çok normal bu yaşında. Zaten dişlerini geçirerek ısırmaz oyun yapıyordur.
Evet bizimki de aynen öyle yapıyor, sakince okşayabildiğim zamanlar çok kısıtlı onu okşamak için gece 04:00 te uyanıyorum ve sadece 10 dakika sevebiliyorum uyuyakalsam uyandırıyor :)

Benim oglusumu gorseniz eşimin ellerini ısıriyo yani oyun oynuyo... Hem kediler kendileri istedikleri zaman sevdirirler..

Normal bu kediden kediye değişiyor. Hepsinin huyu baska. İleride sakinleşebilir yada oyun oynarken böyle kalabilir :) cok cok şakın bisey istiyorsan british short hair almalıydın onlar gerçekten yumoş :)) ama ben hepsini cok severim.

Back
X