KEDİSİ OLANLAR LÜTFEN YARDIM EDEBİLİR Mİ?

Normal bu kediden kediye değişiyor. Hepsinin huyu baska. İleride sakinleşebilir yada oyun oynarken böyle kalabilir :) cok cok şakın bisey istiyorsan british short hair almalıydın onlar gerçekten yumoş :)) ama ben hepsini cok severim.
yok cins kedi almak istemedim barınaktan bir can kurtarmak istedim ve bu kız geldi hareketli olmasından şikayetçi değilim kesinlikle ısırma sebebi o iki aylık süreç olabilir mi diye endişelendim. daha önce kedi beslemedim ilk deneyimim heyecanlıyım

inanın sadece bundansa çok mutlu olacağım dediğim gibi iki ay karantinada kalınca onun güvenini mi sarstık diye endişeleniyordum çok sevindim :)
İnan alakası yok. Mutlu, keyifli kedilerin yaptığını yapıyor. Senin endişe ettiğin şeyleri onun umursadığını bile sanmıyorum şu an. Ne yani köşe yastığı gibi bi köşede oturunca daha mı iyi .. Yalnız kedin biraz şımarık bizimki gibi şimdiden Allah sabırlar versin diyorum. Benim şu an bırak elimi kolumu vucudumda bile bi sürü imzası var. Onların tabiatı bu. Sana önerim sen de onu ısır:KK53::KK53:

Dişi kediler genelde ısırır.Seversin ,bayılır,gırıl gırıl ses çıkarır ,birden döner ellerini parçalar.
Erkek kedi daha sırnaşık daha sakin olur.
Kedilerim hep dişiydi onlar cadalozdu :D
Şimdiki erkek,nasıl sırnaşık ve bir kere bile tırnakları geçirmedi ve ısırmadı.
:KK200:

Hiçbirşey..
Ona kendinizi ilgiyle ve Şevkat ile sevdirebilirsiniz..
Kediler, memnun olmadıklarında saldırıya geçerler, terk ederler.
Kediler keyfi yaşayan canlılara girer.
Onun size alışması için sabırlı olun, hepsi bu.

Evet bizimki de aynen öyle yapıyor, sakince okşayabildiğim zamanlar çok kısıtlı onu okşamak için gece 04:00 te uyanıyorum ve sadece 10 dakika sevebiliyorum uyuyakalsam uyandırıyor :)
aynen daha az önce geldi bilgisayar başındayım kucağıma atladı 10 dk sevdirdi okşattı kendini sonra da uuf yeter yapıp pati attı yatagıma gecti beni kesiyor uzaktan:)

Şu an bizim 3 aylık velette ayağımı ısırmakla mesgul vücudumun muhtelif kesimlerinde sanat eserleri var ince çalıştı :D Çok yardımcı olamayacağım o yüzden ama geçici cok rahatsız oldugumda ya o an dikkatini dağıtacak bişey veriyorum ya da fısfıs var onu sıkıyorum napim zaten artık sıkmaya bile gerek kalmadı hemen görünce kaçıyor.

Kedinize sert bir pelus oyincak alin eliniz yerinevonu isirtmayi ogrensdin ,buyudukce normale donecek ,kisirlasinca iyice yavaslar ,bikac yil sonra oynasin diye ararsiniz

canım bak anlatacağım ama inanmayacaksın muhtemelen.
5 yaşında bir van kedimiz var. dişi. 3 aylıkken aldık.
3 aylıktan beridir sürekli saldırarak oynuyor kesinlikle bıraktıramadık. hele küçükken göremiyorduk ya hareket eden herşeye tepki gibiydi hayvan. mutfaktan salona çay götüremiyordum yaa çay. ben de bu arada muhabbet kuşundan dahi korkarım. küçükken hayvanlarla çok korkutmuşlar ateşli hastalık geçirmişim. kazık kadar kızım kediyi köpeğ geç kaldırımda güvercşn olsun karşıya geçerim. kışt diyemem ödüm kopar.
beni bu kadar hareketli bi kediyle düşün. ben kaçıyorum o kovalıyor. 10 dakika boyunca peşimden koştuğunu hatırlıyorum ben kapıyı kapatana kadar giriyordu içeriye.

5 yıldır besliyoruz ana yemin ederim ne annem ne ben laf olsun diye değil 1 defa bile kucağımıza alamadık. onu geç sevemedik bile. kardeşimle babama aşık. kardeşim sokağın başına gelsin kapıda bekliyor. 10 dk sonra kapı çalar. babamla annemin ortasında yatıyor. bildiğin kedi annemle babamın ortasında.
evde sadece benim eşyalarıma zarar veriyor. şarj aleti kulaklık vs kalmadı. dolabın üstünde ne varsa çıkıyor ve atıyor. resmen ben bağırınca o da bana bağırıyor.
kardeşimle babam yüzünden evde ama hergün annemle dua ediyoruz kaçsa keşke diye :D

mamasını ben veriyorum suyunu ben veriyorum aşısı bende oyuncakları bende herşeyi ben ve annem yapıyoruz. ama hayvan bizden nefret ediyor.

sözün özü: nasıl geldiyse öyle gider kendini paralasan boş :(

Merhaba arkadaşlar, benim calico cinsi dişi bir kedim var 5 aylık yaramaz, çok tatlı. Barınaktan 1,5 aylıkken sahiplendik ve ilk başlarda çok hastalık geçirdi, mantar oldu tedavisi boyunca mecburen bizden ayrı kaldı, evimizin bir odasında iki ay boyunca yalnız kalmak zorunda kaldı ama her gün onunla özel olarak ilgilendim çok şükür artık iyi ve birlikte diğer odaları paylaşabiliyoruz ama o küçükken bazı alışkanlıklar kazandıramadığımız için bize karşı zaman zaman saldırgan davranıyor, okşarken bir anda ısırmaya başlıyor, aramızda güçlü bir bağ olduğunu düşünmüyorum onun bizi sevmesi için ne yapabilirim.
benım kedım kucukken sevdırırdı, buyuyunce yanımda yatmamaya sevdırmemeye basladı. cınsının ozellıklerı oyleymıs. ben tekrar alıstırmak için onunla oynuyor. yanımdan ayrılmaz hıc ama sevdırmezde. iple oynamaya bayılır. oyun ısteyıncede gelerek sevdırıp oynar. bence arka arkaya hergun oynatın ama zorlamadan. severkende cok fazla sıkmayın bır sure sonra kendı gelıp sokulmaya baslayacaktır dıye dusunuyorum. severkende ozellıkle kuyruk kısmını ve boynunun altını kasıyın sevmeye kasıyarak baslarsanız hosuna gıder.

5 aylık kedi için bahsettikleriniz normal, dişi kediler 6. aydan itibaren kısırlaştırılır, akabinde durgunlaşır zaten. erkekler de ise tek fark sürenin biraz daha uzun olmasıdır. yaşına girmiş bir dişi kedi artık kalıcı davranışlar sergiler, kişiliği yaşanıncaya kadar değişmez.
sabredeceksiniz, ısrarla hayır demeyi bileceksiniz, ona zarar vermeden sınırlar çizeceksiniz, evin efendisi olmadığını hissettireceksiniz, ısırdığında sevmeye devam edip pekiştirmek yerine o an ondan uzaklaşacaksınız, ya da dikkatini sürekli oyuncaklara yönelteceksiniz. şu sıralar dişleri de kaşınıyordur.

benım kedım kucukken sevdırırdı, buyuyunce yanımda yatmamaya sevdırmemeye basladı. cınsının ozellıklerı oyleymıs. ben tekrar alıstırmak için onunla oynuyor. yanımdan ayrılmaz hıc ama sevdırmezde. iple oynamaya bayılır. oyun ısteyıncede gelerek sevdırıp oynar. bence arka arkaya hergun oynatın ama zorlamadan. severkende cok fazla sıkmayın bır sure sonra kendı gelıp sokulmaya baslayacaktır dıye dusunuyorum. severkende ozellıkle kuyruk kısmını ve boynunun altını kasıyın sevmeye kasıyarak baslarsanız hosuna gıder.
teşekkür ederim :)

• Beğen
Reactions: bga
ay calicolar çılgın oluyor
daha bir tane uysal calico görmedim
ama aynı zamanda çok şekerler
tam hayta zamanları lazerle oynatıp yorun sizi ısırmaz

yok cins kedi almak istemedim barınaktan bir can kurtarmak istedim ve bu kız geldi hareketli olmasından şikayetçi değilim kesinlikle ısırma sebebi o iki aylık süreç olabilir mi diye endişelendim. daha önce kedi beslemedim ilk deneyimim heyecanlıyım
Nasıl tatlısınız, barınaktan kedi almanız mükemmel bir davranış.
Benim de 3 kedim var. En yaşlıları da 12. yaşına giren huysuz calico kızım. Hamurları biraz cadı söyleyeyim. O da severken gaza gelir iki yalar sonra ısırır.
Onunla sürekli konuşun, sevme sesinizi tanısın. Severken sakin ve özenli yaklaşın, hoşlanmadığı yerlerine dokunmayın. Çocuğunuza da tembihleyin. Isırmaları can yakıcı düzeydeyse mutlaka gülmeden istikrarlı bir şekilde sert bir ses tonuyla kızın. Tok bir hayır işe yarar. Zamanla kızma tonu sevme tonu ne ayırabiliyorlar. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.
Yeni bebeğinizle mutluluklar :)

Nasıl tatlısınız, barınaktan kedi almanız mükemmel bir davranış.
Benim de 3 kedim var. En yaşlıları da 12. yaşına giren huysuz calico kızım. Hamurları biraz cadı söyleyeyim. O da severken gaza gelir iki yalar sonra ısırır.
Onunla sürekli konuşun, sevme sesinizi tanısın. Severken sakin ve özenli yaklaşın, hoşlanmadığı yerlerine dokunmayın. Çocuğunuza da tembihleyin. Isırmaları can yakıcı düzeydeyse mutlaka gülmeden istikrarlı bir şekilde sert bir ses tonuyla kızın. Tok bir hayır işe yarar. Zamanla kızma tonu sevme tonu ne ayırabiliyorlar. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.
Yeni bebeğinizle mutluluklar :)
Konu ile alakasız da
bende de 3 kedi var
3 çocuk anasıyım diyorum:D

zamanla alışır
onun duyableceği şekilde ona olmasa bile evdekilerle seslerinizi yükseltmeyin

Back
X