• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedisi olup evde yalnız bırakmak zorunda olanlar var mı acaba

mlkctk

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
5.593
4.467
373
Merhabalar

ben çok düşünüp taşındıktan sonra bir kedi sahiplenmeye karar verdim fakat çalışacağım için evde minimum 6 7 saat yalnız kalmak zorunda olacak

kedisi olan ve evde yalnız bırakmak zorunda olan hanımlar kediniz bu durumdan nasıl etkileniyor?

yakındaki bir klinikte ıkı adet yavru kedi var ben birisini almayı düşünüyorum acaba ikisini mi sahiplensem evde ikisi olunca canları sıkılmaz beraber takılırlar mı?

sizce ben ne yapmalıyım?

ben kedimi aldığımda sabah 8 akşam 8 çalışıyordum, gözleri kapalı 10 günlük bir öksüzdü... ilk günler tenefüslerde ve öğle aralarında koştur koştur eve geliyordum allahtan o zaman küçük bir ilçedeydim ve evle dershane karşılıklıydı. çoook seri iki üç çay kaşığı süt içirip çişini yaptırıp çıkıyordum evden. yanna havluya sarılmış sıcak su torbası koyuyordumanne sıcaklığı için. bir de eski usul saat,kalp sesi sansın diye... yaşamaz dedikleri kedim şimdi 9 yaşında.eşimin 2 yıldır home office çalıştığını saymazsak 9 yıldır gündüzleri evde yalnız.maması kumu ve suyu banyoda.su,her olasılığa karşı 2 farklı kapta mamayı dökerse yerden de yer ama su öyle değil.pencerelerde tel var.
komik gelecek ama evden çıkarken ben çıkıyorum deyip el sallayın ve kapıdan çıktığınızı da gösterin. çok zekiler...bir iki seferden sonra anlıyorlar. ben kedi kızıma haber vermeden çıkarsam sehpada ne varsa yere atmış oluyor kedi beslemeyenler dalga geçecektir eminim :27:
aklıma bunlar geliyor şimdilik.
ben doğum yaptığımda biz hastanedeyken bir gece yalnız kalmışlığı da var.
bekarken de birkaç kez akhisar'da bırakıp izmir'e gelmek zorunda kalmıştım. bu yönleriyle köpekten daha kolaylar.
kliniktelerse muhtemelen wc eğitimi almışlardır. almadılarsa da 5 dk içinde halledebilirsin. slika kum kullanırsan koku yapmaz.
mutlaka profesyonel mama kullan.market tipi mama alma kuru mama hem daha sağlıklıdır hem de sofra arsızı olmaz kedin. başkasının verdiği zehirli şeyi de yemez böylece
ortada ip bırakma yutarsa tehlikeli olur. bağırsak düğümlenebilir.ben kedimin ağzından çekerek 1.5 metre yün çıkarmıştım koparamıyor,geveliyor da geveliyorlar.ders oldu.
çok meraklı olduklarını, kuytulara girmeyi sevdiklerini unutma,dolap kapaklarını kapalı tut.
soracağın şeyler olursa çekinme,33 yaşındayım,kedisiz bir yılım bile geçmedi :52:

asıl soruya gelelim... bakabilecekseniz evet ikisini de alın. iki kedi tek kediden daha kolaydır sadece maddi yük artar.

asıl soruya gelelim... bakabilecekseniz evet ikisini de alın. iki kedi tek kediden daha kolaydır sadece maddi yük artar.

çok teşekkür ederim cevap verdiğin için :)

söylediklerine dikkat edicem :)

peki bir kedinin aylık masrafı ne kadar olur ortalama? gerçi sorun olmaz ama iki kedi olursa nasıl olur bilmek lazım :)

ben ayda 2 paket kum koyuyorum 1 kediye ayda 1paket dese de bekleyince koku oluyor. kampanyada 3 kum 18 lira. :)
maması pro plan. 3 kg mama 1.5 ay kadar dayanıyor. 65 liraya aldım en son. ben ölçekle vermiyorum çünkü obeziteye meyilli değil.kabında hep oluyor mama arada gidipiki üç tane tıkırdatıyor. yavru kedi maması ne kadardır bilmiyorum. ben kısırlaştırılmış kediler için olandan lıyordum bu kutu bitsin yaşlı kedi mamasına başlayacağım.kabullenmek istemesem de 7 yaş üstü yaşlı sayılıyor.
tabii aşılar var ilk yıl daha sık snra seyrelecek.

Ben oğlumu sahiplendiğimde 5 yaşındaydı, sokağa gidecekti kıyamadım aldım. 5 yaşında olduğu için ev ortamına alışkın bir kediydi. Eski sahibi de çalıştığı için günün belirli saatlerinde yalnız kalıyormuş. Benim de okulum olduğu ve yalnız yaşadığım için belli saatlerde yalnız kalıyor, alıştığı için geri döneceğimi biliyor. Kediler günün büyük çoğunluğu uyudukları için, ayrıca yalnız ve kendi keyiflerine göre takılan hayvanlar oldukları için sorun olmuyor. Ki zaten günümüzde artık herkes çalışıyor, evde kedisini köpeğini 6-7 saat bırakıyor çoğu kişi mecburiyetten. Sizin sahiplenmeyi düşündüğünüz kediler yavru olduğu için hayati tehlike yaratacak şeylere dikkat edin siz evde yokken, mesela kablolar. Zaten yetişkin olduklarında her şeyi öğreniyorlar, kablo gibi şeyler de sorun çıkarmıyor. Yine de kaç yaşında olursa olsun bu konuya dikkat etmekte fayda var.
İki kediyi beraber evde hiç beslemedim ama sahip olan herkes çok keyifli olduğunu söylüyor. İki kedi düşünüyorsanız en başta iki taneyi sahiplenin bence. Birbirlerini kabullenmeleri daha kolay olur. Evde zaten bir kedi yaşıyor iken ikinci kedi sonradan geldiğinde büyük sorunlar çıkabiliyor. Kediler, köpekler kadar sosyal hayvanlar değiller. Yaşadıkları evi yeni bir kediyle paylaşmayı hoş karşılamayabilirler.

ben ayda 2 paket kum koyuyorum 1 kediye ayda 1paket dese de bekleyince koku oluyor. kampanyada 3 kum 18 lira. :)
maması pro plan. 3 kg mama 1.5 ay kadar dayanıyor. 65 liraya aldım en son. ben ölçekle vermiyorum çünkü obeziteye meyilli değil.kabında hep oluyor mama arada gidipiki üç tane tıkırdatıyor. yavru kedi maması ne kadardır bilmiyorum. ben kısırlaştırılmış kediler için olandan lıyordum bu kutu bitsin yaşlı kedi mamasına başlayacağım.kabullenmek istemesem de 7 yaş üstü yaşlı sayılıyor.
tabii aşılar var ilk yıl daha sık snra seyrelecek.

Bunlara ekleme yapmak istedim, ilk aşıları masraflı olsa da yapılması gerekiyor mutlaka. Onun dışında yılda 1 tekrar edilmesi gereken birkaç aşısı olacak, 3 ayda bir verilmesi gereken de parazit ilacı. Veterinerler bize her ne kadar pahalı ilaçlar önerse de ben çoğunun satış amaçlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kedimize ne kadar çok ilaç verirsek karacigeri o kadar yorulacak ve ömrü azalacaktır aynı insanlarda olduğu gibi. Evden dışarı çıkmayan ve kuru mamayla beslenip çiğ et yemeyen bir kedi için iç parazit ilacı 6 ayda bir yeterli. Onu bile fazla buluyorum ama önlem olsun diye veriyorum.

çok teşekkür ederim kızlar :)

bayramdan sonra görmeye gitcem yavrucakları :)

o anki etkileşimimize bağlı olarak birini veya ikisini alabilirim

çok heyecanlıyım :)

ilk kez bir canlının sorumluluğunu alacağım için :)

benim pisimde evde yanlız kalanlardan ama alışıyorlar zaten evi çok seviyorlar bazen işede getiriyorum ama burda rahat etmiyor evde ben gelene kadar uyuyor tahmin ediyorum. zaten kediler zamanın büyük bir çoğunluğunu uyuyarak geçirir işten gidincede gece geç saatlere kadar kızımla ilgileniyorum hatta gece bile benle yatar :)))))) çok akıllılar merak etmeyin . eve geleceğimiz zamanı bilir tatlı kızımmmmmmmm:16::16::16::16:

faceten haysevin sayfasını takip ediyorum bakalım çocuktanda ses çıkmadı

bu bebekler veya başkası farketmez alıcam inşallah.

merhaba canım benim de evimde kedim var ve 7-8 saat kadar yalnız kalıyor. evim küçük olduğundan çok canı sıkılıyor farkediyorum hiç koşup oynayamıyor çünkü sürekli yatıyor. bir defasında bir arkadaşımın kedisi bir hafta bende kaldı o aralar keyfi çok yerindeydi ısırma huyu vardı ondan bile vazgeçmişti. sana tavsiyem mutlaka iki kedi alman,hem bence onların da kendi türünden bir canlıyla sosyalleşmesi gerekiyor.. ben de bir kedi daha almayı düşünüyorum. mama için de temizmama.com diye bir site var. çok uygun fiyatları,içeriği de güzel yerli üretim olduğundan ucuz,tavsiye ederim :16:

Back
X