Kefil olmak ve sonrası bilgisi olan var mı

bicirik54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
1.027
934
123
Arkadaşlar abime kefil olacağım şu an vi kredim var yıne abım için çekmiştim 1 yıldır düzenli ödüyor bı sıkıntı yok.bu kez kefilliğim gerekti 18 aylık yalnız ben kefil olursam ben dahil eşimi de etkilemiş bu durum yani eşim kredi çekeceği zaman benim kefilliğim onun karşısına çıkar olumsuz etkilenirmiş.kredi notumuz iyi ödemelerimiz düzenli
Yine de benim kefil olmam eşimi ve onun kredi çekmesini kısıtlar mı var mı bankacı arkadaşlar ya da bilgisi olan.

Arkadaşlar abime kefil olacağım şu an vi kredim var yıne abım için çekmiştim 1 yıldır düzenli ödüyor bı sıkıntı yok.bu kez kefilliğim gerekti 18 aylık yalnız ben kefil olursam ben dahil eşimi de etkilemiş bu durum yani eşim kredi çekeceği zaman benim kefilliğim onun karşısına çıkar olumsuz etkilenirmiş.kredi notumuz iyi ödemelerimiz düzenli
Yine de benim kefil olmam eşimi ve onun kredi çekmesini kısıtlar mı var mı bankacı arkadaşlar ya da bilgisi olan.

çekilin ben bankacıyım :KK14::KK14:

canım bankalar kefil alırken kefil eşinin onayını da alıyorlar ama bu sözleşmeye imza kısmında oluyor eşinin sorgularında çıkmıyor.
yalnız bazı bankalar mesela benim çalıştığım bankada bir müşteriye kredi verilirken sistem eş sorgusunu da alıyor ona göre ödeme limiti çıkarıyor.
yani eşinin sorgularında çıkmaz ama kredi çekmek istediğinde senin sorguların onun limitini etkileyebilir.
ama bu olumsuz etkilenme genelde borç ödenmediğinde sorun oluyor. borç düzenli ödeniyorsa abinin ve senin sorguların temiz puanın yüksekse eşin de sorun yaşamaz.

bu devirde hala kefil isteyen mi var ya? bilgim yok malesef, kefillikle ilgili tek bildiğim, hikayenin kötü sonla bittiği, umarım siz de kötü durumlar yaşamazsınızo_O
Umarım ya şu ana kadar bı sıkıntı olmadı olmaz da umarım devir kötü haklısınız

kefillik aşırı sıkıntılı durum
hem abiniz için çektiğiniz bir kredi halihazırda varken ikincisine kefil olmak hiç akıl karı değil
Olmayın en güzeli

çekilin ben bankacıyım :KK14::KK14:

canım bankalar kefil alırken kefil eşinin onayını da alıyorlar ama bu sözleşmeye imza kısmında oluyor eşinin sorgularında çıkmıyor.
yalnız bazı bankalar mesela benim çalıştığım bankada bir müşteriye kredi verilirken sistem eş sorgusunu da alıyor ona göre ödeme limiti çıkarıyor.
yani eşinin sorgularında çıkmaz ama kredi çekmek istediğinde senin sorguların onun limitini etkileyebilir.
ama bu olumsuz etkilenme genelde borç ödenmediğinde sorun oluyor. borç düzenli ödeniyorsa abinin ve senin sorguların temiz puanın yüksekse eşin de sorun yaşamaz.
Bankadan bankaya nasıl bi fark olur ki acaba.borç lu an ödenmeyecek 18 ayın sonunda ödenecekmiş o zamana kadar nasıl işler süreç ödeniyor veya ödeniyor diye mi kabul edilir

hem kredi çekmişsiniz hem de kefil olmayı düşünüyorsunuz. eşinizin yerinde olmak istemezdim. bence abiniz başka bir yol bulsa sizin aile ilişkiniz için de daha hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. kendiniz için kredi çekmeniz gerekse çekemez duruma düşersiniz.

kefil olmakla.ilgili degil ama sonrasiyla.ilgili fikrimvar.tum tanidigim kefiller o parayi kendileri odediler

kefillik aşırı sıkıntılı durum
hem abiniz için çektiğiniz bir kredi halihazırda varken ikincisine kefil olmak hiç akıl karı değil
Olmayın en güzeli
Diğeri de var zamanında yıne çekmiştim ama hiç ödememezlık yapmadı umarım sıkıntı olmaz

Diğeri de var zamanında yıne çekmiştim ama hiç ödememezlık yapmadı umarım sıkıntı olmaz

Bence bu işler eşle ilişkiyi aşırı etkiliyor
ben olsam hazır param varsa seve seve veririm ama kefil olmazdım kredi de cekmezdim
borçlar ne için yapılmış

hem kredi çekmişsiniz hem de kefil olmayı düşünüyorsunuz. eşinizin yerinde olmak istemezdim. bence abiniz başka bir yol bulsa sizin aile ilişkiniz için de daha hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. kendiniz için kredi çekmeniz gerekse çekemez duruma düşersiniz.
Evet işin o yanı var beni korkutan benim ilişkime zararı olur mu maddi boyutundan daha çok bu var aklımda eşimde çok sever onu birbirlerine çok iyiliği dokundu ama bu bıraz farkı tabi

Cok sevdigim esnaf bir ablama oldum 40 bin liraya.Hayir diyemedim her zamanki gibi.3 sene bitti ama ben de bittim tedirginlikten.3 is degistirdi cunku.Sukur cogu bitti azi kaldi ama bir daha kolay kolay kefil olmam.Dikkatli olun derim.
Abim de kayinpederine olmustu.Onun yerine 30 bin odedi.O para geri de gelmedi.

Back
X