• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kefillik konusunda ACİL yarım :((

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
kızlar meraba
çok sevdiğim bi arkadaşım var,bugün aradı ve kredi kartı borcu için kredi çekeceğini söyledi.çekeceği bankada kendisi çalışmadığı için çalışan bi kefil göstermesini söyledi.borcu ne kadar bilmiyorum.soramadım başım kalabalıktı biraz sonra ararım seni dedim.daha önce bu arkadaşım adına kredi çekmiştim ve düzenli olarak bprcunu ödemişti.ama alışkanlık haline getirdi.
kefil olmak istemiyorum ama arkadaşlığımızda zedenlensin istemiyorum.
1 ay önce bende kredi çekip araba aldım..benimde bi dünya borcum var,olurda taksidini geciktirirse zor durumda kalıcam..ne yapmalıyım,ne demeliyim ki kefil olamıycağımı anlasın :43:

benim eşimde arkadaşına olmuştu sonra adam kayıplara karıştı taksitlerini biz ödedik zor durumda kaldık yani tabi her insan bir değil ama yinede olma derim

Kefilsiz kredi çektim; yani maaşımın önemli bir kısmı kredi borcu için kesildiği için maalesef kredi çekemiyorum dersin.

Ama bunu aa iyi hoş olayım ama durum böyle böyle gibi anlat tamam mı? Kimse kırılmamış olur.

Bi de çalışmayan bi insan nasıl kredi çekiyor?

benim eşimde arkadaşına olmuştu sonra adam kayıplara karıştı taksitlerini biz ödedik zor durumda kaldık yani tabi her insan bir değil ama yinede olma derim

cnm bunun düzenbaz bi eniştesi var,iflas ettiği için bunlarda kalıyolar artık,aklıma gelen onun borcu için kredi çekicek olması,işin aslı olmak istemiyorum huzursuzum.ama onuda çok seviyorum,nası bi bahaneyle red etmeliyim bilmiyorum..tek dostum o..kaybedersem onu çok üzülürüm.

kredi çektiğim için bankalar kefilliğimi kabul etmezler sanırım..yada ederler..gerçi o araştırmıştır..
ya asla çok samimide olsam akrabam olmayan bi insandan böyle bişe rica edemem..ne bilim keşke beni böyle zor durumda bırakmasa..ama işte dostluğumuza güveniyor..

eğer dostunuzsa, sizin de zor durumda olduğunuzu bilmesinde bir sakınca yoktur. zaten borç altında olduğunuzu, kefil olarak daha da strese girebileceğinizi de anlaması gerekir. kimseye kefil olmamak gerekir diye düşünüyorum. babam daha önce çok yakın bir arkadaşına kefil olmuş, adam ödememişti. adamın babasını bulup ikna etmesek, aç açıkta kalırdık baya yüklü bir borçtu. o yüzden kesinlikle karşıyım kefilliğe, kardeşime bile kefil olmam

cnm bunun düzenbaz bi eniştesi var,iflas ettiği için bunlarda kalıyolar artık,aklıma gelen onun borcu için kredi çekicek olması,işin aslı olmak istemiyorum huzursuzum.ama onuda çok seviyorum,nası bi bahaneyle red etmeliyim bilmiyorum..tek dostum o..kaybedersem onu çok üzülürüm.

dostunu kaybetmek istememekte haklısın ama tatlılıkla olamıycanı söyle zaten gerçek dostunsa seni anlıycaktır eğer küserse zaten dostun olmamıştır buda senin için bir deneyim olur iyi yönünden bak başkada aklıma bişiy gelmiyo canım

ayyy kurtarıcı meleklerim..
iyki buraya başlığı açtım,yoksa kendi kendimi yer gider kefil olurdum.
şimdi msj attım,kredi borcum var olamam dedim.tabi uygun dille.bakalım ne yazcak.
saolun kızlar:71:

Çektiğiniz kredi sigortanızda görünün maaşınızın %60 ından az olması gerekki başka birine kefil olabileseniz aksi takdirde bankada kefilliğinizi kabul etmez

Ben bu kefillik işlerinden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.
Biz kefil olmaktan dolayı o kadar çok mağdur olduk ki.
Allah kimsenin başına vermesin

sakın sakın sakın...insanları anlayamıyorum ben kimseden bana kefil ol diyemem...denmesi de artık hoşuma gitmiyor...geçen sene 5 milyar ödedik kefillik yüzünden.. başkasının parasını ödemek çok koyuyor insana:19:

sakın sakın kefil olmayın hukuk bürosunda çalışıyorum icra dosyalarını takip ediyorum o kadar çok insan suçsuz günahsız yere kefillikten bir sürü para ödemek zorunda kalabılıyolar. kredi çeken kişiler ise çektikleri para yanlarına kalıyor. yani bu zamanda babana bile güvenme sözünü hatırlatırım . önceden kredilerini ödemiş olması bu kredisini aksatmayacağı yada ödemeyeceği anlamında değil.
bahaneler uydurabılırsınız , ailem izin vermiyo yada eşim istemıyo kresi yüzünden ailemle yada eşimle aramı açamam hem bende kredi yeni kredi çektim benim kefilliğimi kabul etmezzler falan de bence ...ama sakın kefil olma

Arkadaşım böyle birşeye sakın bulaşma derim. Ben daha ilkokuldayken bizim başımıza bu kefillik yüzünden gelmeyen kalmamıştı. Babam ozamanlar büyük bir boya firmasında genel müdürdü ve şirketten bir arkadaşına kefil olmuştu. Aylar sonra adam borcu babamın üstüne yıkıp ortadan kayboldu. Babam bu sebeple işinden istifa etti. 2 arabamızı, evimizi ve yazlığımızı satmak zorunda kalmıştık. Şuanda geçinip gidiyoruz ama bu kefillik işi bizim hayatımızı baştan sona değiştirdi. Arkadaşının çekeceği kredi miktarı nekadar olursa olsun aman diyorum sakın.

benzeri babamın başına geldi kefil olmuş,
evimize haciz gelmişti adamın parasını bizden aldılar çok kötü günlerdi.
o günden beridir, aramızda 1 tl para mevzusu bile yapıp bana hak geçirmeye çalışan arkadaşlarıma iyi gözle bakmam. arkadaşlığımı devam ettirmem.
belki arkadaşınızın gerçekten ihtiyacı var bilemem. ama ben olsam aslaa kefil olmazdım. madem para ödeyebiliyor, biriktirsin bi kenarda öyle alsın ya da ailesi adına alsın kredisini.
hiç gerek yok bence, güzelce söyle arkadaşım ben de çok borçtayım başka birine rica etsen diye.
gerçek arkadaşınsa kırılmaması lazım, üstelik daha önce de yapmışsın bi kere artık hiç gerek yok.

bence kefil olma arkadaşınken düşmanın olmasın bir şekilde ona geçerli bir bahane bul kefillik zor iş

babama bile kefil olmam sokağa atacak param varsa o para beni zorlamayacaksa veririm elimden ,gelmezse de geri başımın gözümün sadakası olsun

Back
X