kefir mayasi :)

meleknur 6872

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
18
3
6
37
Kizlar merhaba bi sorunum var yardimci olabilirseniz cok sevinirim şöyle ki iki ay once aktardan kefir mayasi aldim mayalanmasinda bi sorun yok ama mayam hic uremedi aldigim gibi duruyor.bi de son mayaladiklarimda acimsi bi tat var sizce sebebi ne olabilir maya alabilecegim tavsiye edebileceginiz bir yer var mi

A1.. ismini yazamadım belki yasaktır ama su meşhur marketler zincirinde kefir mayası var

Anladim marketi tesekkurler hic dikkat etmemisim kuru mayami acaba yoksa bu karnibahara benzeyen kucuk canli mayalardan mi

Canim mayan kafkas kefiri ? Bakım yaptın mi? Havalar soğudu mayalanma süresi uzuyor o yüzden bozulmalar tatta ama değişir benim her yaptığımın tadi ayni degil.
Benim maya geçen sene Kasım ayinda geldi 1 top ama gelirken küçük bölünmüş , mayaliyorum kocaman oluyor ama bölünmüyor Ağustosun başında bölündü ama ne bölünmek 7-8 parçaya bölündü anneme verdim 3 parça büyüdü bölünecek diyor ama benimki baya zamam almıştı onu bilmem..
Sütün etkisi oluyor olabilir... kaç günde bir mayaliyorsun? Bence sunada bakım yapsan iyi olur.

Canim mayan kafkas kefiri ? Bakım yaptın mi? Havalar soğudu mayalanma süresi uzuyor o yüzden bozulmalar tatta ama değişir benim her yaptığımın tadi ayni degil.
Benim maya geçen sene Kasım ayinda geldi 1 top ama gelirken küçük bölünmüş , mayaliyorum kocaman oluyor ama bölünmüyor Ağustosun başında bölündü ama ne bölünmek 7-8 parçaya bölündü anneme verdim 3 parça büyüdü bölünecek diyor ama benimki baya zamam almıştı onu bilmem..
Sütün etkisi oluyor olabilir... kaç günde bir mayaliyorsun? Bence sunada bakım yapsan iyi olur.

Canim oncelikle ilgilendigin icin cok tesekkur ederim iki gunde bir mayaliyorum iki ay oldu kefir kullanmaya baslayali bakimini nasil yaparim bilmiyorum ama ben suzdukten sonra yikiyorum mayami ondan mi oldu aacaba

Canim oncelikle ilgilendigin icin cok tesekkur ederim iki gunde bir mayaliyorum iki ay oldu kefir kullanmaya baslayali bakimini nasil yaparim bilmiyorum ama ben suzdukten sonra yikiyorum mayami ondan mi oldu acaba

Canim oncelikle ilgilendigin icin cok tesekkur ederim iki gunde bir mayaliyorum iki ay oldu kefir kullanmaya baslayali bakimini nasil yaparim bilmiyorum ama ben suzdukten sonra yikiyorum mayami ondan mi oldu acaba
Canim yikamana gerek yok su değdirme, metal süzgeç kullanma süt süzgeci kullan ys da tülbent metal kaşıkta olamayacak. Bakiminida yazayim, yarim bardak süte mayayi koy 3 saat sonra süz tekrar koy yine 3 saat uc defa yapacaksın sonra uzun mayalayacaksin

Canim yikamana gerek yok su değdirme, metal süzgeç kullanma süt süzgeci kullan ys da tülbent metal kaşıkta olamayacak. Bakiminida yazayim, yarim bardak süte mayayi koy 3 saat sonra süz tekrar koy yine 3 saat uc defa yapacaksın sonra uzun mayalayacaksin
Tamam canim cok tesekkur ederim siz olmasaniz mayalar cope gidiyordu

Hazir kutu sutlerden kullaniyosaniz buyumesi daha yavas oluyor.
Acikta satilan sutlerle daha cabuk uruyorlar.
Sutun icerisinde bulunan bakterilerle beslendikleri icin. Acikta satilanlarda haliyle daha fazla bakteri var..

Bende günlük sütle yapıyorum ama arkadaşın dediği gibi acik sut daha iyidir

Elimde büyüyen nedir mayası var açılmamış isterseniz gonderebilrim.. ben bebeğim e kullanmak için tek kullanimlik ve büyüyen almıştım ama tadını beğenmedi ...

Eklentiler

• Screenshot_2016-10-04-15-07-36_1.webp
    Screenshot_2016-10-04-15-07-36_1.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 78
Hazir kutu sutlerden kullaniyosaniz buyumesi daha yavas oluyor.
Acikta satilan sutlerle daha cabuk uruyorlar.
Sutun icerisinde bulunan bakterilerle beslendikleri icin. Acikta satilanlarda haliyle daha fazla bakteri var..
Evet hep hazir sutle mayaladim bundan sonra acik sutle mayaliyim artik

Back
X