- 23 Haziran 2016
- 18
- 3
- 6
- 37
- Konu Sahibi meleknur 6872
-
Bi paketin içinde... kuru degil canlı maya yani mayalamak içinAnladim marketi tesekkurler hic dikkat etmemisim kuru mayami acaba yoksa bu karnibahara benzeyen kucuk canli mayalardan mi
Canim mayan kafkas kefiri ? Bakım yaptın mi? Havalar soğudu mayalanma süresi uzuyor o yüzden bozulmalar tatta ama değişir benim her yaptığımın tadi ayni degil.
Benim maya geçen sene Kasım ayinda geldi 1 top ama gelirken küçük bölünmüş , mayaliyorum kocaman oluyor ama bölünmüyor Ağustosun başında bölündü ama ne bölünmek 7-8 parçaya bölündü anneme verdim 3 parça büyüdü bölünecek diyor ama benimki baya zamam almıştı onu bilmem..
Sütün etkisi oluyor olabilir... kaç günde bir mayaliyorsun? Bence sunada bakım yapsan iyi olur.
Cok tesekkur ederim yabanciyim bu sehirde sorabilecegim kimse yoktu ilgilenmenize sevindimBi paketin içinde... kuru degil canlı maya yani mayalamak için
Canim yikamana gerek yok su değdirme, metal süzgeç kullanma süt süzgeci kullan ys da tülbent metal kaşıkta olamayacak. Bakiminida yazayim, yarim bardak süte mayayi koy 3 saat sonra süz tekrar koy yine 3 saat uc defa yapacaksın sonra uzun mayalayacaksinCanim oncelikle ilgilendigin icin cok tesekkur ederim iki gunde bir mayaliyorum iki ay oldu kefir kullanmaya baslayali bakimini nasil yaparim bilmiyorum ama ben suzdukten sonra yikiyorum mayami ondan mi oldu acaba
Tamam canim cok tesekkur ederim siz olmasaniz mayalar cope gidiyorduCanim yikamana gerek yok su değdirme, metal süzgeç kullanma süt süzgeci kullan ys da tülbent metal kaşıkta olamayacak. Bakiminida yazayim, yarim bardak süte mayayi koy 3 saat sonra süz tekrar koy yine 3 saat uc defa yapacaksın sonra uzun mayalayacaksin
Evet hep hazir sutle mayaladim bundan sonra acik sutle mayaliyim artikHazir kutu sutlerden kullaniyosaniz buyumesi daha yavas oluyor.
Acikta satilan sutlerle daha cabuk uruyorlar.
Sutun icerisinde bulunan bakterilerle beslendikleri icin. Acikta satilanlarda haliyle daha fazla bakteri var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?