Kekemelik mi?

Birgaripinsan

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
9.782
34.254
548
5 yaşında oğlum var. Heycanlanınca kelime tekrarı yapıyordu. Bi konuşma terapistine gittik. O da çocuğun yanında kekemelik falan dedi. çocuğun yanında konuyu konuşunca daha da arttı. Bir de ben bilmeden sakin konuş falan diye aklımca telkin ettim. Öyle söylememek gerekiyormuş araştırınca öğrendim ki çocuk daha çok gerilirmiş. Velhasıl bizim bu problem eskiden hafifken şimdi göze batar şekilde oldu. Bilgisi olan, yaşayan kişiler lütfen bi el atın. Neyden kaynaklanıyor olabilir? Neler yapabilirim? İllaki uzmandan destek almalı mıyım? Tekrar o dil terapistine gitmedim çünkü çocuğun yanında konuşmaması gerektiğini bilmeyen birinden hayır gelmez diye düşündüm. Yoksa bırakayım mı kendi haline düzelir mi?

Bence başka dalında uzman bir doktora gitmelisiniz. O nasıl doktormuş ki çocuğun yanında böyle söyleyebiliyor :KK12:

Benim oglumda 3 yaşında, o da bazen bir kelimeyi soyler arka arkaya, takılır..

Yada konuşamaz bir an heyecandan.
Ben öyle zamanlarda sakince bekliyorum.
Ne kadar uzun sürerse sursun, lafını tamamlamasını bekliyorum.

Annesinin onu beklediğini hissettin, hiç acele etmesin istiyorum.

O da sonunda söylemiş oluyor zaten, ama sizin durumunuz günlük yaşantısını etkileyecek duzeydeyse yardım alabilirsiniz.

Yok hafif derecedeyse gerek olacağını sanmam ☺

Oğlumda öyleydi,doktor yedi yaşına kadar duzelir demişti. Ben de kekemeydim,bir anne diyecek olurdum 3 gunu bulurdu. Şimdi herkes yavaş konus,atlılar mi kovalıyor diyor.
Ben de düzelir diye üstüne düşmek istemiyorum iyice sorun büyümesin diye. Size de doktor söylemiş sevindim.

Benim oglumda 3 yaşında, o da bazen bir kelimeyi soyler arka arkaya, takılır..

Yada konuşamaz bir an heyecandan.
Ben öyle zamanlarda sakince bekliyorum.
Ne kadar uzun sürerse sursun, lafını tamamlamasını bekliyorum.

Annesinin onu beklediğini hissettin, hiç acele etmesin istiyorum.

O da sonunda söylemiş oluyor zaten, ama sizin durumunuz günlük yaşantısını etkileyecek duzeydeyse yardım alabilirsiniz.

Yok hafif derecedeyse gerek olacağını sanmam ☺
Bazen hiç olmuyor. Yaşıtlarıyla falan konuşurken. Dinlenmediğini anlayınca çok oluyor zaten.

Back
X