Merhabalar arkadaşlar okuduğum bölüm dolayısıyla ( mutfak ) mutfaktan çıkmıyorum. Özellikle tatlı , kek , pasta yapmaya bayılıyorum. Bir tarifteki malzemeyi diğerine diğerindekini ona deneyerek değişik lezzetler çıkartmak hoşuma gidiyor. Şimdi sizler için keklerinizde, pastalarınızda, tatlılarınızda kullanabileceğiniz pastacı kremasının tarifini vericem.
Hazırlık için yumurtaların sarılarını küçük bir kaseye çıkartın.
Çikolatanız eğer dolapta ise ortalığa çıkartın.
Ben genelde birşey yapmaya başlamadan sanki yemek programı sunucakmışım gibi tüm malzemelerin kullanılcak miktarları kadarlarını kaselere çıkartıyorum ve tüm paketleri ortadan kaldırıyorum çok rahat ve zevkle çalışıyorsunuz mutfakta deneyebilirsiniz. :))
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta ( sarısı )
150 gr. Beyaz Kuvertür çikolata
Kuvertür Çikolata; Profesyonel çikolatacı ve pastacılar tarafından kullanılan, mükemmel kalitede, bol kakao yağı içeren, pastacılık ve butik çikolata yapımına uygun olan çikolatadır.
Çikolata hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.
Orta ateşte sürekli çırparak karıştırın.
Kıvamını alınca ve kaynayınca bir - iki kez daha karışltırın.
Daha sonra kuvertür çikolatayı ekleyin ve kaşıkla karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
Ellerinize sağlık tatlılarınızda, pastalarınızda, keklerinizde kullanabileceğiniz kremanız hazır.
Hazırlık için yumurtaların sarılarını küçük bir kaseye çıkartın.
Çikolatanız eğer dolapta ise ortalığa çıkartın.
Ben genelde birşey yapmaya başlamadan sanki yemek programı sunucakmışım gibi tüm malzemelerin kullanılcak miktarları kadarlarını kaselere çıkartıyorum ve tüm paketleri ortadan kaldırıyorum çok rahat ve zevkle çalışıyorsunuz mutfakta deneyebilirsiniz. :))
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta ( sarısı )
150 gr. Beyaz Kuvertür çikolata
Kuvertür Çikolata; Profesyonel çikolatacı ve pastacılar tarafından kullanılan, mükemmel kalitede, bol kakao yağı içeren, pastacılık ve butik çikolata yapımına uygun olan çikolatadır.
Çikolata hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.
Orta ateşte sürekli çırparak karıştırın.
Kıvamını alınca ve kaynayınca bir - iki kez daha karışltırın.
Daha sonra kuvertür çikolatayı ekleyin ve kaşıkla karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
Ellerinize sağlık tatlılarınızda, pastalarınızda, keklerinizde kullanabileceğiniz kremanız hazır.
Son düzenleme: