- 22 Eylül 2010
- 2.510
- 57
- 363
Benim keklerimde güzel olur , yani öyle söylerler:)
3 tane bozdolabından cok once cıkardıgım yumurta ve 2 su bardagı toz sekerı yaklasık 3 dakıka kadar mıkserle cırpıyorum. Bayagı cogalıyor zaten :) Sonracıma yıne soguk olmayan 1 bardak sütü ekleyıp tekrar cırpıyorum sekerın erıdıgınden emın olana dek.. Sonra 1 su bardagı sıvıyagıda ekelyıp cırpıyorm. Unu goz kararı koyuyorum . Ama azar azar ve muhakkak eleyerek koyuyorm kaba. Sonra vanılya ekleyıp cırpıyrm. En son 1 pkt kabartmatozunu ekleyıp cok az cırpıyorum... Kek malzemelerının soguk olmaması, unun elenmiş olması, ve kek karısımının neredeyse sıvıya yakın olması püf noktalarıdır bana göre.. 175 derecede pısırıyorum. en son bıcak batırıp bıcaga yapısmadıgını gorunce fırını kapatıyorum. .. Hıc sorun yasamadım bu sekılde pişirdiğimde. Eşiniz kekinizin güzelliğini ballandıra ballandıra anlattıysa bıyerlerde nazar degmıs olabılır :) Cunku aynını babam yaptı, pılavlarımı sagda solda herkese anlattı. Artık pılav yapamıyorum :O![]()
güldürdünüz beni ALLAH da sizi güldürsün.eşime söyleyeyim de anlatmasın bari orda burda