Mutfak Püf Noktaları Keklerimin Üstü Hep Yanıyor

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
kızlar benim fırınım mini fırın ne zaman kek yapsam süper kabarıyor ama üstü kapkara oluyor kakaodan diyorum sade yapıyorum yine yine aynı tam orta rafa koyuyorum 170 derece 150 derece daha yüksekte yapmıyorum bana bi fikir verin napıyım ki keklerimin üstü yanmasın.

Canım kek kalıbının üzerini alüminyum folyoyla örterek dene, iyice kabardıktan sonra sadece üstünün pişmesi için gerekirse sonuna doğru kaldırırsın.
Bunun dışında üst alt ayarı ayrı ayrı yapılabilen fanlı fırınlardan öneririm

benimde fırınımın üstü hemen pişirio altı çiğken kekin üstü yanıo nerdeyse
bende folyo ile kaplıorum üstünü altı pğşince folyoyu alıp üstünü pişiriorum

fırınının alt üst ayrı ayrı pişirme özelliği varsa önce altını pişir sonra üstünü öyle daha güzel pişecektir.benim önceki fırınımda öyleydi bu şekilde pişirirdim ama yinede büyük turbo fırınlar de hamur işleri daha iyi pişiriyor sanki.ikisinide kullanmış birisi olarak bunu söyleyebilirim.

birde hamurun sertse yanar biraz civik olsun bu arara akidisler aluminyum folya sicakla temas halinde tehlikeli maddeler uretiyormus bilginize sunarim uzman demisti.....

birde hamurun sertse yanar biraz civik olsun bu arara akidisler aluminyum folya sicakla temas halinde tehlikeli maddeler uretiyormus bilginize sunarim uzman demisti.....

evet biz de bu yüzden fırında kullanmayı bıraktık alüminyum folyoyu. bizim eski fırında da böyle bir sorun vardı. böreklerin üzeri ortası yanardı, annem de pişirme kağıdından tam o bölgeye göre ölçerek bir parça kesmişti, temiz bir poşette saklardı birkaç defa kullanmak için. ama şimdi sordum keklerde pek öyle sorun yaşamamış, ya da kek kalıbının ortası boş oluyor ya bazen, ondandır belki de.

bende aynı sorunu yaşıyordum canım fırını değiştirmen gerek sanırım.ben geçen hafta kampanyadan uygun fiyata luxellin turbo börekçisini aldım şiddetle tavsiye ederim.

fırının tabanına koymayı deneyebilirsin....

firin mini ise kek kalibi yada tepsiyi de kücük boy tercih edebilirsin. tepsi yada kalibi tabanin bir üst kismina yerlestiriyorum, keklerim cok güzel oluyor , orta kat azcik riskli
isi ayariylada azcik oynayabilirsin, bir kac derece daha az gibi mesela.
firindan firina da degisiyor sicaklik ayarlari, evde cok güzel oluyor ama ablamlarda yaptigimda benim kekinde üstü yanmisti, sonra ablam bu firin cok isitiyor diyince ayarini azaltmistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…