Panik yapmayın kızınıza zaman verin..
Kelimeler telaffuzun çevresinden kaynaklandığını düşünüyorum..
Ünivdeki Pdr hocam demişti ki sakın çocuğu severken sevme amaçlı
tatlılık olsun diye konuşmalarınızı bebekleştirmeyin çocuğun dil gelişimi olumsuz etkilenir..
Ben buna çok inanırım kızınızla konuşurken çocuklaşmayın siz ne kadar düzgün cümleler kurarsanız
o da zamanla bundan olumlu etkilenir
bence öyle konuşmaları çok normal..daha küçükler..hem her çocuğun dil gelişimi farklı.diğer gelişimlerde olduğu gibi...benim kızımda herşeyi söyleyebiliyor.kendi dilinde.ama ben anlıyorum.böyle de çok tatlılar.büyüdükçe daha da güzel konuşacaklarına inanıyorum..benim kızdan da birkaç kelime
sandalye=nannanne
şeftali?effafe
muz=us
su=önceleri öf diyordu şimdilerde fu ya döndü.
kahve=gaagu
çay=tay
pasta=faffa
süreeer gider...anlatabiliyorlar ya,anlıyoruz ya bu hyeter bana...büyümelerini beklemek gerek:))
sondan ikinci cümlen özellikle içimi rahatlattıbenim kızım da çaya tay diyor.demek arkadaş olsalar anlaşabilicekler :) maymun da demeye başladık (maynu) :) hergün bir bazen birkaç kelime ekliyor lugatına.bu çok rahatlatıcı.ah bir de düzgün söylese.
bir de saat kaç diye sorunca on diyor büyük bir ciddiyetle.ama daima on :)
ha bi de pepenin çoğu şarkısını söyüyor.uyuuu bebeee , pepee pepeee ayıyoo , annemmmm menimmmm , bababa babababa baaammm , yayayııı jfnvbjsdhe ... son şarkı yaşasın yemek yemekti :)
başkasının bebekçe konuşan bebeklerini gördüğümde hoşuma giderdi , sevimli gelirdi ; şimdi benim kızım konuşuyor , endişeleniyorum.tuhaf bir duygu.aslında çok kötü bir durum değil ama çok uzarsa düzelmesi korkusu var içimde.
23 aylık kızım hemen her kelimeyi söylüyor veya tekrar ediyor ancak henüz uzun cümle kuramıyor.Kurduğu cümleler bir özne bir yüklemden ibaret.Anne al , abi giy , baba otur gibi.Geç konuşucak herhalde diyorum fazla dert etmiyorum ama kelimeleri yanlış algılayıp yanlış söylemesine üzülüyorum.Birçok harfide söyleyemiyor.Suya tu , cevize cıbcı , oturdum yerine otudum , topa tup , zeytine ciğti , Hülyaya giyga gibi.Oğlu 1.5 yaşında uzun ve düzgün cümlelerle konuşmuş bir anne olarak endişeleniyorum.
Sizin de aranızda çocuğu böyle yamuk yumuk kelimelerle konuşmaya çalışan var mı ? Düzeltmesi için neler yapıyorsunuz ? Ya da o söylediğinde , hayır böyle diyceksin diye kelimelerini düzeltmeli miyim ? Ya okul dönemine kadar düzeltmezse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?