Keloid nasıl geçer önerileriniz nelerdir?

tcarzu06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
105
28
98
44
Merhaba arkadaslar kardesimde ilkokulda yapilan bi asidan sonra keloid olustu bunun uzerine 3 kez kortizonlu igne yapildi ve vucudunun bazi bolgelerinde keloid cogaldi ne yapmaliyiz lutfen yardim 😔
2289384
2289385
2289387

Keloid iyileşen bi hastalik değil maalesef. Aşıdan kaynaklı da olmaz diye biliyorum. Aileden geçen bir hastalık ve kendini yıllar sonra bile gösterebilir. Yani genetiktir. Vücutta igne, ameliyat izi yada en ufak bi kesik bile iyileşirken aşırı hücre üretimi olur ve keloid dediğimiz izler meydana gelir. Bildiğim kadarıyla yavaşlatmak için iğne yapılıyor. Bir uzman doktora başvurmanız en iyisi

Keloid iyileşen bi hastalik değil maalesef. Aşıdan kaynaklı da olmaz diye biliyorum. Aileden geçen bir hastalık ve kendini yıllar sonra bile gösterebilir. Yani genetiktir. Vücutta igne, ameliyat izi yada en ufak bi kesik bile iyileşirken aşırı hücre üretimi olur ve keloid dediğimiz izler meydana gelir. Bildiğim kadarıyla yavaşlatmak için iğne yapılıyor. Bir uzman doktora başvurmanız en iyisi
Mrb hnuz doktra gitmedim ama bnmde sezeryandan snra kocaman bi yaram oldu cok sert ve kabarik kocaman parmak gbi biseyi oraya yapstrmsn gbi 2 sene oldu acaba daha buyume yaprmi bide hangi bolmun doktrna gidilr artk cok rahatsz olmaya basladm bide nasl bi tedavi terch edlmeli yardmci olurmusunz ltfn

Back
X