Keman hakkında düşünce yardımına ihtiyacım var...

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
63
29
Biliyorum yeri burası değil. Fakat en erken buradan cevap alabilirim.

keman için özel ders alıyorum. yeni başladım daha. 3 ders aldım. ilk derste kemani hiç elime almadım. sadece decapo senyo coda ropriz puan dorg falan böyle şeyleri Ogrendim.
2. derste keman ve arse bolumleri ve tutusu ve 4 teldeki notaları çalmayı öğrendim baştan do dan sondaki do ya ve sondaki do dan baştaki do ya..
3. derste ise daha dün annemizin, bak postacı geliyor ve caddelerde rüzgar pqrlacalarini çalmayı öğrendim.
4. derste ise samanyolu ve seven ne yapmaz parçalarını ogrenecekmisim ve bunları da hızlı ogrenirsem fikrimin ince gülü nu ogrenecekmisim.

Bu arada 19 yaşındayım ve ilkokulda blok flüt hariç müzik geçmişim 0

şimdi 1 haftadır internette bakıyorum genelde herkez ilk bir ay sadece yay çekme öğrenilmesi gerektiğini falan yazmışlar. e bana henüz kemani elime sadece 2 derstir almama rağmen hoca parça caldiriyor. biraz hızlı ilerliyoruz. bunu hoca da söylüyor fakat sanki hızlı ilerleyince temeli sağlam oturtamam gibi geliyor. mesela yay çekerken bilek esnekligini henüz saglayamadigim halde parça çalıyoruz bu doğru mu ??

bilemedim ya anlayan varsa bi yardimci olsun lütfen.

Araştırma yaptığını söylesen veya hızlı gidip memnun olmadığınızı söylesen hocana??
ya düşündüm ama hocam 40 yıllık müzisyen Tarkan'ın arkasında falan çalmış yıllarca. 'sen benden iyi mi bileceksin' seysine getirmek istemiyorum durumu.

madem o kadar iyi bir müzisyen, sen de dediğini yap. kurcalama :KK70:
ne bileyim yay cekmede bilek esnekliği konusuna taktım işte onu yapamadan parça çalmak sakat olacak gibi geliyor. haklısınız sanırım :KK51:

Kaç yıllık müzisyen bilemem, ama daha doğru düzgün yay çekemeden parça mı çalınırmış? Yay çekmeyi geçtim bileğini dengeleyemiyormuşsun daha. Çıkardığın sesler de düzgün değildir doğal olarak, bileğini dengeleyemiyorsan çokça gıcırtı alırsın.
Haftalarca yay çekmeye, düz şekilde çekmeye çalışman gerekli, bu arada nota okuma bilgisi falan öğretilir genelde, ufak tefek üç dört notalı melodiler çalınır falan.
Okudukların doğru yani.

Kaç yıllık müzisyen bilemem, ama daha doğru düzgün yay çekemeden parça mı çalınırmış? Yay çekmeyi geçtim bileğini dengeleyemiyormuşsun daha. Çıkardığın sesler de düzgün değildir doğal olarak, bileğini dengeleyemiyorsan çokça gıcırtı alırsın.
Haftalarca yay çekmeye, düz şekilde çekmeye çalışman gerekli, bu arada nota okuma bilgisi falan öğretilir genelde, ufak tefek üç dört notalı melodiler çalınır falan.
Okudukların doğru yani.
demek istediğimi tam olarak nlamamisim sanırım. söyle diyim yayı güzel cekebiliyorum yani yayı çekerken diğer tellere degdirmiyorum parça çalarken arada kaçıyor fakat hani yay kontrolünü bilekten saglayamiyorum kol yani daha çok dirsekten yayi kontrol ediyorum. hocam da beni bu konuda uyarmiyor. aynı sesi alabildiğim için onemsemiyor mu acaba? yani acaba bilek hareketi şart mı keman çalarken bilemedim.
en iyisi perşembe aksami derste şu bilegin hareketleri konusunu cesaretimi toplayıp sorayım hocaya o_O
aynı sesi alabilsem de o zarif görüntüyü oluşturmak istiyorum daha çok

Back
X