Kemik iliği ödemi yaşayanlar

Bu tarz sıcak soğuk uygulamaların pek bir faydası yok açıkçası Kasta değil kemikte probleminiz var ama kişisel deneyimimi soruyorsaniz duşta sıcak su tutmamaya çalışıyorum kötü geliyor ağrı artıyor soğuk su tutuyorum o bolgeme. Bir an önce iyi bir doktor bulup hiperbarik oksijen tedavisine başlayıp rapor alıp üstüne basmayın gerekirse koltuk değneği tekerlekli sandalye kullanın ben ikisini de kullandim üstüne basmamak gerekiyor.
Ben de ödem sorunu yaşadım belimde , benim doktorum kesinlikle sıcak önermedi , ödem ve iltihabı daha da yayarsin dedi , soğuk kompleks önerdi, aman hanımlar ödemli yere sakın ha sicak uygulamayın, ben bilmeden kaplicaya gittim resmen hayatım kaydı, toparlanmam çok uzun sürdü, aman aman dikkat edin

Ben de ödem sorunu yaşadım belimde , benim doktorum kesinlikle sıcak önermedi , ödem ve iltihabı daha da yayarsin dedi , soğuk kompleks önerdi, aman hanımlar ödemli yere sakın ha sicak uygulamayın, ben bilmeden kaplicaya gittim resmen hayatım kaydı, toparlanmam çok uzun sürdü, aman aman dikkat edin
Ben doktora sormadım ama kendi tecrumbemden sıcak ağrıyı çok artırıyor soğuk rahatlatıyor banyoda asla sıcak su tutmuyorum bir kere bende yaptım o hatayı haftalarca ağrıdan duramadım.

Herkese merhaba. Umarım faydalı bir yorumla karşılaşabilirim. Bu arada herkese Allah Şafi ismiyle şifa versin 🤲
9 yaşında kızım 10 ay önce düşme ve burkulma sonucu sol ayak kemiği arasında ödem ve sıvı birikmesi oluşmuş. Kızım profesyonel cimnastikci ve her antrenmandan sonra ağrıları oluyor. Ağrılar dayanılmaz olunca alçıya alınıyor, birkaç gün sonra alçı çıkarılıyor, ağrı o an için geçmiş oluyor ama antrenman sonrası yada uzun yürüyüşler sonrası yine ağrı oluyor. Ortopedi, Fizik Tedavi ağrı kesici jel ve egzersiz tavsiyesi dışında birsey yapmadı ama çocuğun bırakın spor kariyerini, hayat kalitesini ciddi anlamda azaltıyor bu durum. Sürekli ayağını bandajla sarıyorum, bandaj o bölgeyi biraz destekliyor ve rahatlatıyor. Kasım 2023 de MR çekilmişti. Benim merak ettiğim o bölgeye lokal kortizon enjekte edip sıvının dağıtılması mümkün mü ? Aranızda böyle bir işlem yaptıran var mı ? Yada Fizik Tedavi sıvı birikimini yok eder mi ? Kaç doktora gittik. Çözüm bulamadık. Kortizon iğne için olmaz diyorlar, yaşı küçükmüş. Ama böyle de geçecek gibi değil. Çok çaresiz kaldım 😔 MR sonucu ektedir. Ne yapayım nerelere gideyim bir akıl verin lütfen 🙏
Merhabalar benim kızımda aynı sekimde kaç tane doktora gittik 3 aydır 2 parmakgin dibindeki şişlik gitmiyor siz ne yaptınız bizede yardımcı olur musunuz

Bu tarz sıcak soğuk uygulamaların pek bir faydası yok açıkçası Kasta değil kemikte probleminiz var ama kişisel deneyimimi soruyorsaniz duşta sıcak su tutmamaya çalışıyorum kötü geliyor ağrı artıyor soğuk su tutuyorum o bolgeme. Bir an önce iyi bir doktor bulup hiperbarik oksijen tedavisine başlayıp rapor alıp üstüne basmayın gerekirse koltuk değneği tekerlekli sandalye kullanın ben ikisini de kullandim üstüne basmamak gerekiyor.
Merhaba 8 yaşında kızımın ayak baş parmagınin yanındaki 2. Parmagin alt tarafı şişti ve 3 aydır hangi doktora gittiysek çare yok arada az iniyor ama sürekli devam ediyor bu sekilde bir çare buldunuz mu acaba

Doktor kemik ödemi mi dedi
Doktorlar birşey diyemiyor efm diyen oldu o testte negatif çıktı.mr temiz röntgen temiz tahlillerde crp yüksekti antibiyotik sonrası crp düştü ama ayak gene ayni hangi doktor nasıl bir çare yapacak bilmiyoruz ikinci parmağın üst kısmı ve orası rengide değişti 3 ay oldu

Eklentiler

• IMG_20240707_124236.jpg
    IMG_20240707_124236.jpg
    33,6 KB · Görüntüleme: 46
Doktorlar birşey diyemiyor efm diyen oldu o testte negatif çıktı.mr temiz röntgen temiz tahlillerde crp yüksekti antibiyotik sonrası crp düştü ama ayak gene ayni hangi doktor nasıl bir çare yapacak bilmiyoruz ikinci parmağın üst kısmı ve orası rengide değişti 3 ay oldu
Fotoğrafta sis durmuyor yalnız MR temizse ortopedik bi durum yoktur siz biraz evham mi yaptınız acaba?

Allah acil şifalar versin senin için dua edeceğim 5 yaşında ilik almışlardı benden .En iyisi bir araştırma hastanesine gitseydiniz

Gittiğiniz doktoru değiştirin öncelikle ben bu hastalığı yaşayan insanlarla ilgili gruplara üyeyim sizin yaşadığınız durumu yaşayan çok fazla insan var doktor neyine şaşırmış konu ortopediyi ilgilendiriyor beceremediği için atmış başından sizi. Bir kemikte ödem varsa diğer eklemlerdeki kemikler3 de yayılıyor bu hastalık. Benim ayak bilegimde vardı kalcama da yayılmış ama geçti ödem oksijen tedavisi aldım. Sonra ayak bileğim kireclendi kalcam hala zorlayinca ağrıyor mesela. Aspirin,kolajen, oksijen tedavisi,istirahat bunları yaparsanız rahatlarsıniz tamamen geçmese bile.
Merhaba çaresiz bir dönemdeyim, önce sağ dizimde stres kırığı ve kemik iliği ödemi var dendi 20 gün hiç basmadım üzerine, sola yüklendim tabi sonra sol dizimde ağrımaya başladı onda da kemik iliği ödemi çıktı. Basmamam mümkün değil ama elimden geldiğince kotumaya çalışıyorum. 2 yaşında bir kızım var. Annem hem bana hem ona bakıyor. Psikolojim çok bozuldu . Öğretmenim eylül ayında çalışmaya başlayacağım. Dünden beri kalçamda ağrıyor. Size denk geldim lütfen bana yardımcı olun. Umarım foruma giriyorsunuzdur. Sağ dizim iki ay oldu sol dizim 1 ay. 2 aydır hayatım altüst oldu.

Merhaba,maalesef ben de 2022 yılından beri aynı sorunu yaşıyorum.önce sol dizimde başladı,İstanbulda yaşıyordum bir özel hastaneye gittim.MR çekildi kemik iliği ödemi olduğum söylendi.birbuçuk ay yattım,buz uyguladım ama iyileşme olmadı.kıkırdağın etkilendiğini söyleyip ameliyat ettiler.Bu arada hiç ayağa kalkamıyordum,çok canım yanıyordu.sürekli baston kullandım.artık İstanbulda yaşamak benim için zorlaşmıştı,küçük bir ilçeye taşındım.burada sağ dizim ağrımaya başladı,devlet hastanesine gittim iki dizimin birden MR ı çekildi,ikisinde de ödem çıktı.Ameliyat olanda da devam esiyordu.Yine mümkün olduğunca basmayıp dinlendim ama yine geçmedi.iki dizime de iğne yapıldı ama Dr bunun tedavi olmadığını uyuşturduğunu söyledi.iğneyle Ağrılarım azalmaya başladı yavaş yavaş yürümeye başlıyordum ki bu defa sağ ayak bileğinde aynı ağrı başladı tekrar Dr tekrar MR derken orada da ödem çıktı.Dr, durumun normal olmadığını,vücudumu dolaşan bir enfeksiyon olabileceğini,enfeksiyon doktoruna gitmemi önerdi.ona da gittim.enfeksiyon doktoru hastalığı ilk kez duyduğunu ,enfeksiyondan kaynaklanmayacağını söyledi.Beni alerji ve immünoloji doktoruna yönlendirdi.Ben de artık ne yapacağımı şaşırdım.bacaklarım ayaklarım yanıyor.üstelik hergün işe gitmek zorundayım.Sanıyorum bu hastalığın kesin tedavisi yok.çok ağrım var:KK43:
Merhaba çok geçmiş olsun, bende sizin gibi bir süreç yaşamaya başladım. Önce sağ bacağımda stres kırığı ve kemik iliği ödemi dendi, 20 gün hiç basmadım sol tarafıma yüklenince sol dizimde de kemik iliği ödemi olmuş. İki aydır bu sorunla uğraşıyorum, 2 yaşında kızım var çok zorlanıyorum. Annem bakıyor bize. Siz hala bir çare bulamadınız mı? Bir kaç gündürde sol kalçamda ağrı var çok üzülüyorum.

Merhaba çok geçmiş olsun, bende sizin gibi bir süreç yaşamaya başladım. Önce sağ bacağımda stres kırığı ve kemik iliği ödemi dendi, 20 gün hiç basmadım sol tarafıma yüklenince sol dizimde de kemik iliği ödemi olmuş. İki aydır bu sorunla uğraşıyorum, 2 yaşında kızım var çok zorlanıyorum. Annem bakıyor bize. Siz hala bir çare bulamadınız mı? Bir kaç gündürde sol kalçamda ağrı var çok üzülüyorum.
Tedavi planınız nasıl? İstirahat etmeniz lazım koltuk değneği kullanın. Rapor alırsınız ise gidemezseniz kalçanza da sıçramış olabilir. Hiperbarik oksijen tedavisi alıyor musunuz? Aveskuller nekroz mu kwmik iliği ödemi mi ?

Merhaba çaresiz bir dönemdeyim, önce sağ dizimde stres kırığı ve kemik iliği ödemi var dendi 20 gün hiç basmadım üzerine, sola yüklendim tabi sonra sol dizimde ağrımaya başladı onda da kemik iliği ödemi çıktı. Basmamam mümkün değil ama elimden geldiğince kotumaya çalışıyorum. 2 yaşında bir kızım var. Annem hem bana hem ona bakıyor. Psikolojim çok bozuldu . Öğretmenim eylül ayında çalışmaya başlayacağım. Dünden beri kalçamda ağrıyor. Size denk geldim lütfen bana yardımcı olun. Umarım foruma giriyorsunuzdur. Sağ dizim iki ay oldu sol dizim 1 ay. 2 aydır hayatım altüst oldu.
Aspirin için, kolajen alın, hiperbarik ve en büyük olan dinlenmek üstüne basarsanız iyileşmez. Psikolojin bozulduysa bir psikiyatriste gidin çünkü önünzde süreç uzun

Merhaba çok sağolun dönüş yaptınız. Bu hastalığı yaşamış olan birileriyle konuşmaya o kadar çok ihtiyacım varki, eksik olmayın. Ayın 20 sinde oksijen tedavisine başlayacağım, kalçamı doktora gittiğimde söyleyeceğim. Daha kalça emarı çekilmedim umarım oturup yatmaktan ağrıyordur. İki aydır koltuk değneği ve volker kullanıyordum. Ama benim iyileşeceğime inancım artık hiç kalmadı. Pisikoloğa gitmem gerekiyor kesinlikle. Siz toplamda kaç ayda tam olarak iyileştiniz.

Mr da çıkıyor mr baktılar. Tabi kan idrar herşeye bakıyorlar başka bir durum var mı diye. Kemiğime kan gitmiyordu. Şu an iyileşmiş görünüyor ama ben yürüyemiyorum hala malesef çok ağrım var.
Bir klinilkte Sülük tedavisi öneririm benim ayak bileğimde var iyi geliyor
Ayrıca Mumiyo öneririm
Çok geçmiş olsun

Ben 1 senedir sürekli kemik iliği ödemi yaşıyorum. 2 kere yaşadım 2sinde de geriledi ödem ama 1 senedir doğru düzgün yürüyemiyorum. Yürümeye başlıyorum tekrarlıyor. Ayak bileği ekleminde de sıkıntı var. Kafayı yemek üzereyim artık psikolojim çok bozuldu. Benzer durumları yaşayanlar var mı arkadaşlar ben napıcam bıktım artık 😔
Merablar kaç ay sürdü ağrı ve sislik

X