• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi anne babasıyla görüşmeyen var mı?

Ben evliyim, cok zor zamanlardayiz. ailem bunu bilmesine ragmen bi yardim etmedikleri gibi, üstüne birde esimle benim herseyime dahil olmaya kavga etmeye calisirlardi. Bende küstüm, 8 aydır konuşmuyorum. Ailemiz diye sustukca olay farkli boyutlar alıyor, ailemizi secebilseydik keşke..

Ben bayramdan bayrama görüşüyorum 6 kardeş bir anne var onlarda aramıyor sormuyor zaten sınır koyduğumdan. Ya da omlarda pek umursamıyor 😀

Umurumda değil çünkü görüşünce daha mutlu etmeyecekler, içi burulsa da insanın başka aileleri görünce yine de varlıklarından iyi diyorum. Varlıklarını tecrübe ettim çünkü.

Eşim de hiç görüşmüyor. 3 yıldır. Onun durumlar farklı biraz. Görüşme ihtimali hiç yok gibi. Konu beni aşıyor içine girmek istemem. Aile adına birşey yok onlarla büyümemiş.

Yani kısaca biz gibi insanlar dahi savaştan enkazdan çıkıp kendince mutlu evlilik yapabiliyorsa siz de yaparsınız. Umutsuz olmayın ve kesinlikle dönmeyin eve !

Yorumunuz icin cok tesekkür ederim. Aileler de bir oturup düsünsünler, evladimiz niye bizden uzaklasti diye. Sizin de hersey gönlünüzce olsun 🙂

• Beğen
Reactions: JES
Bize toplum tarafından yapılan bir baskı var ; asla ailemize karşı çıkmamak ve koşulsuz saygı göstermek yönünde. Ama insan ailesinden terbiyesizlik,hakaret ,aşağılama duyunca özellikle belli bir yaşın üstündeyse sindiremiyor. Tek taraflı çaba durumu değiştirmiyor. Saygı karşılıklıdır. Hadi saygı görmüyorsun tamam ama sevgi de görmüyorsun. Aile de bu konuda değişmeye istekli değil ise ki sizinki öyle ,uzaklaşmak tek çare. Kendi hayatını kurup , izin verdiğin ölçüde müdahale etmelerini sağlayacaksın. Sen yine arayıp soracaksınız,bayramda seyranda gideceksin, hastalıkta yanlarında olacaksın çünkü sana verilmiş bir emek var ,hiç kolay değil ebeveyn olmak. Ama sınırın bu olacak. Öz annene bel altı küfür etme hakkını tanımayacaksın. Yaşın küçük değil ,çek git .

Kesinlikle! Insana da baska care birakmadilar zaten...cok yazik, maalesef anne babamizi secemiyoruz ama onlarin yasattigi acilarla yine bir sekilde yasamak zorunda olan biziz...

Bu durum seni tabiki olumsuz etkiler ama hayatinin ipleri senin elinde ve eger sınır koyabilirsen bu cook saglikli olur.Aslinda sınır koyma problemi olan bir kulture sahibiz.Lackalasmis aile iliskileri,kardes kavgalari,kiskancliklari evlenince kayinco,gorumce derdi vs vs bitmeyen bir kuyruk.Paranizi kazaniyorsaniz oh ne guzel bakin keyfinize.Tabi bir de ailelerin musallat olanlari var boyle cocuklarini borca sokan,donuna kadar utanmasa almaya calisan.oyle olmasinlar da.karsidan iyi olmalarini bilmen bile cok iyi olur.
Var bu arada oyle cok mesafeli yasayan insanlar bildigim.yalniz hissetme kendini.

Cok tesekkür ederim canim, yüregime su serptin 😘

Ben evliyim, cok zor zamanlardayiz. ailem bunu bilmesine ragmen bi yardim etmedikleri gibi, üstüne birde esimle benim herseyime dahil olmaya kavga etmeye calisirlardi. Bende küstüm, 8 aydır konuşmuyorum. Ailemiz diye sustukca olay farkli boyutlar alıyor, ailemizi secebilseydik keşke..

Gercekten de sustukca kendilerini hakli görüyorlar ve iyice tepene cikiyorlar. Insan ilislilerinde bu kural hic sasmiyor.

Kuzenim var. Ne zaman patlayacak diye bekliyorum bende. Küçüklüğünden beri anne babasının arasında sulh sağlatıcı olarak görev alıyor. Evden ayrılamayacak durumda birde
Ne mutlu size ki kendi ayaklarınız üstünde durup bağımsızlığınızı ilan edebilecek kadar sağlam basıyorsunuz yere. Çekmek zorunda değilsiniz. Çekmeyin hiç kimseyi. Biz aslında hep tek başımızayız.

Ahh ahh Allah o kuzeninize saglik ve sabir versin, cok zor cok ☹

Günaydın.
Aile seçme şansımıza gerek yok.
Birbirimize muhtaç olmayalım bence yeterli.
Ama bu da bizim elimizde. Çok şükür ayaklarının üzerinde durabiliyorsun, bu çok önemli.
Kendi adıma iletişimim 0 değil ama minimuma indirme çabasındayım.
Çok üzüldüm, çok yıprandım ama her seferinde daha çok çalıştım bir dilim ekmek için onların kapısına gitmemek için.
Çok şükür hiç aklımda yokken iyi bir evlilik yaptım, mesafeyi daha da açtım.
Olabiliyor ana baba da hayırsız çıkabiliyor. Bunu farkedince karalar bağlamak yerine kendine yatırım yapmalı bence.

Allahım karşına hep iyi insanlar çıkarsın inşallah.

Yine de çok güzel söylemiş. K kanada dediği gibi bir tarafın hep kırık maalesef.

Back
X