merhaba arkadaşlar =)
şokundan sağlıklısına,hapına-ilacına varana kadar başarısız denemeler yaptıktan sonra,nihayet 9 kilo verdim,5 kilo daha vermek için de devam ediyorum.
ne mi yapıyorum?canım ne istiyorsa onu yiyorum.
örnekleyeyim:
SABAH:
1 pors.süt ürünü veya yumurta,2 pors.ekmek ve sınırsız domates-salatalık hakkım var.
bunu ister 2 dl esmer veya beyaz ekmek arasına tost,yanında domates-salatalık vs,
ister 1 yumurtadan menemen+2 dl ekmek
ister (2 ekmek pors=4 kaşık müsli) 4 kaşık müsli+süt
ister 2 dl yumurtalı ekmek
1/2 simit,1 kk peynir,domates-salatalık
1 haşlanmış sosis+2 dl ekmek+söğüş salata(şarküteri ürünlerini seyrek tercih edin,çok tuz ve katkı maddesi içerir)
vs vs vs olarak tüketebilirsiniz.bu seçenekleri sonsuza kadar çoğaltmak mümkün.vazgeçemiyorsanız 5 zeytin ekleyebilirsiniz(tuzsuz olsa daha iyi olur,tuz vücutta su tutar)
ÖĞLE:
100 gr et,2 pors ekmek,1 kase yoğurt,sınırsız salatam var
bu 1 tabak yağsız mantı,
1 lahmacun+salata+cacık
1 dl bonfile+patates püre+yoğurt
3 köfte+4 kaşık pilav+ayran(1 ekmek porsiyonu 4 kaşık pilav veya makarnaya denk geliyor)
tavuk sote+4 kaşık makarna+1 kase yoğurt
3 haşlama içli köfte+ayran
fırında hazırlanmış fish&chips
1 ayvalık tost veya mayonezsiz hamburger+ayran
1 kase kuru fasulye vs.+4 kaşık pilav+salata(baklagiller de protein kaynağı olduğundan,et porsiyonu yerine geçer)
vs vs vs yine sonsuz seçeneğiniz var,istediğinizi yiyebiliyorsunuz.yanında sınırsız salata(limon,sirke,1 tatlıkaşığı z.yağı ekleyebilirsiniz)
AKŞAM:
1 tabak sebze yemeği+2 ekmek pors+1 pors süt ürünü+sınırsız salata.
sebzenizi zevkinize göre seçmek size kalmış.süt ürünü yine süt,yoğurt,ayran,cacık vs olabilir.ekmek porsiyonu,ekmek-makarna-pilav-kısır-hatta mercimek köftesi olabilir(3 mercimek köfte=1 pors ekmek),(1 kepçe çorba=1 dl ekmek)yine sınırsız salata.az yağ ve limonlu.
aralarda ve gece meyve yiyorum ben(kilo vermek istiyorsak 3 meyveyi geçmemekte fayda var)ama siz meyve istemiyorsanız,meyveyi ana öğüne koyar,ana öğündeki yoğurdu veya ekmeği galeta,kraker vs olarak ara öğüne koyabilirsiniz.(yarım paket eti form=1 pors ekmek)
öğle ve akşam yemeklerini zevkinize göre yer değiştirebilir,haftada 1 sütlü tatlı,çikolatalı puding veya bitter çikolata da yiyebilirsiniz =)
yemekleri pişirme şeklini değiştirmek(yağ ve tuzu azaltmak),yemeğin sulu kısmını yememek,ekmek bandırmamak,tereyağı-margarin yerine zeytin yağı kullanmak,bol su içmek,hareket etmek kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır.
ben düzenli spor yapmadım.yukarıda gördüğünüz gibi aç da kalmadım.önceden günde 2 kez yerken 6 öğün yedim.(bu metabolizmayı hızlandırıyor,vücut kıtlık sendromundan çıkıp,siz uyurken bile daha çok kalori yakmaya başlıyor)yukarıdaki menüleri sadece çeşitliliğe,canınızın istediğini yiyebileceğinize örnek olsun diye yazdım.siz kendi damak tadınızı,beslenme alışkanlıklarınızı göz önüne alarak,kendi zevkinize göre menüler oluşturacaksınız.inanın bana çok kolay."farketmeden zayıflayacaksınız".yasak falan yok.tatlıyı azalttık,yemeklerdeki yağı azalttık,meşrubatları çıkarttık.yerine özellikle biz bayanlar için çok önemli olan sütü-yoğurdu,bol taze meyve-sebzeyi koyduk.makarnayı pilavı tabakla değil,4 kaşık tükettik.ve oldu bitti =)
sağlıklı bir insan için gerekli tüm besinleri içeriyor.son bir özetle:
günde 6 ekmek pors.,3 et pors(30 gr,köfte kadar*3),3 meyve pors,2 bardak süt veya yoğurt,1 yumurta veya 1 kk peynir,8 kaşık sebze yemeği,sınırsız domates-salatalık-marul-biber-maydonoz.
kızlar uzun oldu,umarım sıkmadım.sadece bu zamana kadar neden böyle beslenmedim de kiloları üzerimde taşıdım diye kendime kızıyorum,o yüzden paylaşmak istedim,faydalanan olur diye.sorunuz olursa beklerim,bilmediklerimi de araştırırız beraber =) herkese ince günler dilerim =)
(bu arada 3 ayda ayvalık tostumu ve çikolatamı da iyerek 9 kilo verdim,sporsuz ve aç kalmadan.spor da eklenirse haftada 1 kilo rahatlıkla verilebilir)