kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

ikoloji

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
187
-12
641
İstanbul
Buraya yazmayalı aylar oldu..bu süre zarfında evlendim evlendikten bir ay sonra öğretmen olarak atamam çıktı evımızde 1 ay evlı kalabıldık..esım görev yaptıgım yerde bi süre yanımda kaldı..şimdi ben yaz tatilindeyim.eşimde işi dolasıyla yurt dışında şuan...tatile girince iki hafta evımde kaldım sonra eşimin aılesının olduğu sehre gittim orda da 4 gün kaldım..şimdi 2 haftadır kendi ailemin evindeyim yarın kendi evime geçicem kızkardeşimle ramazanı evimde geçireyim diye ..geçenlerde eşim aradı annemın yanında da bıraz kalırsın dedı ben de oraya sıgamadıgımı sürekli iş yaptıklarını(köydeler) söyledim..benim görev yerim zaten ücra bi köy oralarda aylarca kaldım tatile geldim ben falan dedım...o da ben size gelin gelmedim sen bize gelin geldin mecbur gideceksin ben annende kalmana bı sey demıorum ama dengeyi kuracaksın dedı kavga ettık kapattı telefonu benden sonra annesini aramış sanırım.. kayınvalidemin yanında kalan eltimden duydugum kadarıyla kayınvalidem eşime telefonda beni kesmiş buraya geldi 4-5 gün kaldı kaçtı annesinin evini beklıyo dıye beni kesmiş kayınvalidem .. Gelse burda çocuklara bari baksa iş çok ((bayramdan sonra düğünü var kaynımın)) ev de temızlencek falan demıs bunları bana eltım anlattı... eşimde o günden beri aramıor benim annemi istemeyeni ben hiç istemem dedi,, defalarca ifade ettim annene lafım yok ben zaten köyde çalısıyorum bayramda annenin yanına gııdıcem zaten diye ama kavga ettik....ben mi hata yapıorum sorun nerde anlamadım..kavınvalidem ben görev yerimdeyken bi kere bile merak edip aramadı şimdi mi gelini olduğum aklına geldı çıldırmak üzerim....kendi ailemde kalmak evlenince niye bu kadar sorun oluyor anlamıorum...

en ne dolduruşa gelmişmaşallah maşallah diyorum bir de eğitimli insan dengeyi kuracak olan odur sen değilsin canım sonuçta onun karsı onun annesi hayret bişe.haklısın geri adım atma.temzlikçi değilsin ayrıca gelin gelmek nedir ya gelin geldin diye her işlerine koşturamazsın dinleniyorsun sen sene içinde de onlar anlatsınlar dersi madem.üff sinirim geldi gene.doğuramadıkça asabileşiyorum

biraz esin hakli bence dengeyi saglamalisin 2 hafta annenlerde kalmissin 4 gun kaynanlarda eviniz birlesik olsa dersinki tamam ama evinde ayri ayrica isleri varsa sende yardim etsen birsey kaybetmessin en azindan esinin hatri icin:40:

Son düzenleme:
Buraya yazmayalı aylar oldu..bu süre zarfında evlendim evlendikten bir ay sonra öğretmen olarak atamam çıktı evımızde 1 ay evlı kalabıldık..esım görev yaptıgım yerde bi süre yanımda kaldı..şimdi ben yaz tatilindeyim.eşimde işi dolasıyla yurt dışında şuan...tatile girince iki hafta evımde kaldım sonra eşimin aılesının olduğu sehre gittim orda da 4 gün kaldım..şimdi 2 haftadır kendi ailemin evindeyim yarın kendi evime geçicem kızkardeşimle ramazanı evimde geçireyim diye ..geçenlerde eşim aradı annemın yanında da bıraz kalırsın dedı ben de oraya sıgamadıgımı sürekli iş yaptıklarını(köydeler) söyledim..benim görev yerim zaten ücra bi köy oralarda aylarca kaldım tatile geldim ben falan dedım...o da ben size gelin gelmedim sen bize gelin geldin mecbur gideceksin ben annende kalmana bı sey demıorum ama dengeyi kuracaksın dedı kavga ettık kapattı telefonu benden sonra annesini aramış sanırım.. kayınvalidemin yanında kalan eltimden duydugum kadarıyla kayınvalidem eşime telefonda beni kesmiş buraya geldi 4-5 gün kaldı kaçtı annesinin evini beklıyo dıye beni kesmiş kayınvalidem .. Gelse burda çocuklara bari baksa iş çok ((bayramdan sonra düğünü var kaynımın)) ev de temızlencek falan demıs bunları bana eltım anlattı... eşimde o günden beri aramıor benim annemi istemeyeni ben hiç istemem dedi,, defalarca ifade ettim annene lafım yok ben zaten köyde çalısıyorum bayramda annenin yanına gııdıcem zaten diye ama kavga ettik....ben mi hata yapıorum sorun nerde anlamadım..kavınvalidem ben görev yerimdeyken bi kere bile merak edip aramadı şimdi mi gelini olduğum aklına geldı çıldırmak üzerim....kendi ailemde kalmak evlenince niye bu kadar sorun oluyor anlamıorum...

Öncelikle eltiniz veya başkası,kim olursa olsun size anlattıkları şeylerle dolduruşa gelmeyin.Eltiniz dünya iyisi olsa zaten size kayınvalidenizin konuşmasını yetiştirmezdi.

Eşinizin lafları çok ağır olmuş,çok da gereksiz.Ama sizde haklı değilsiniz bana göre.Kayınvalidenizin düğünü varmış ve yapılacak işlere daha eşiniz söylmeden sizin yardımcı olmanız gerekirdi.Kardeşinizin düğünü olsada Gidip misafir gibi 4 gün kalıp dönermiydiniz?

Kimse kimsenin hizmetçisi değil, kayınbiraderle kardeş de aynı şey değil...
Kardeşin evlenirken koşturmak sana düşer, eşine değil... Onun kardeşi evlenirken koşturmanın sana düşmeyeceği gibi.. Sen yokken eşin gidip ailenin evinde kalıp onların işini yapar mı? Hiç zannetmem...
O zaman eşin ailesi de senden bekleyemez, eşini dolduramaz, kadınız diye köle değiliz ya...
yardımcı olmak deninen şey içten gelirse yardım olur, öbürü eziyet, emircilik olur...
Tatil yapmak istemeniz, aylardır herkesten ayrı ve uzak olup eşiniz yokken ailenizle olmak istemeniz çok doğal, bir sene boyunca sizi tınmayan eşinizin ailesi hürmet bekliyorsa, azıcık nezaket de göstermeyi bilsin, hani onlar büyük ya, her şeyi bilir ya....

Son düzenleme:
Kimse kimsenin hizmetçisi değil, kayınbiraderle kardeş de aynı şey değil...
Kardeşin evlenirken koşturmak sana düşer, eşine değil... Onun kardeşi evlenirken koşturmanın sana düşmeyeceği gibi.. Sen yokken eşin gidip ailenin evinde kalıp onların işini yapar mı? Hiç zannetmem...
O zaman eşin ailesi de senden bekleyemez, eşini dolduramaz, kadınız diye köle değiliz ya...
yardımcı olmak deninen şey içten gelirse yardım olur, öbürü eziyet, emircilik olur...
Tatil yapmak istemeniz, aylardır herkesten ayrı ve uzak olup eşiniz yokken ailenizle olmak istemeniz çok doğal, bir sene boyunca sizi tınmayan eşinizin ailesi hürmet bekliyorsa, azıcık nezaket de göstermeyi bilsin, hani onlar büyük ya, her şeyi bilir ya....

kadin islerini erkek nasil yapsin temizlik vs.:40::40:

Önemli olan iyi niyet zaten burda.Kadın kendine göre yardımını yapar,erkekte kendine göre.Ben kendi adıma kardeşim evlenirken eşimin benden daha fazla koşturacağından eminim,çünkü benim kardeşime de kendi kardeşleri kadar değer verir.Tabii ben de onun ailesi için kimse söylemeden yapmaya çalışırım.

herşeyin karşılıgını beklersek ooooo:20::20::20:
kv misafir geldi eşim çıksın ozaman ben'' bu evin geliniyim'' hizmeti o yapsın madem öyle karşılıklı herşey:19:
sonuçda dügünü olacak kaynının 1 hafta yardım edebilir,gitsin hizmetçi olsun diyen yok yardım amaclı ozaman kayınvalidenin yanında olanlar hizmetçi :19:

Kaynananız da fenaymış, eşiniz de. Ama en fenası dost sandığınız eltiniz. Bugün ondan size yetiştiren, yarın sizden ona yetiştirir.
Ha siz de bu arada tam eşitlik gibi bir kural olmasa da ara ara gidip gönüllerini alabilirdiniz. Başka bir sorun yoksa aranızda, biraz yardım etmekten zarar gelmez.
Ama özellikle iş yapsın gelin diye çağırmaları ve eşinizin bu şekilde doldurulması çok ayıp.

Önemli olan iyi niyet zaten burda.Kadın kendine göre yardımını yapar,erkekte kendine göre.Ben kendi adıma kardeşim evlenirken eşimin benden daha fazla koşturacağından eminim,çünkü benim kardeşime de kendi kardeşleri kadar değer verir.Tabii ben de onun ailesi için kimse söylemeden yapmaya çalışırım.

bende seninle ayni fikirdeyim:16:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46:
yani en dogrusuda bu zaten

ben anlamiyorum ALLAH NASIP EDERSE yarin birgun erkek evlat sahibi olup kaynana olunca gelinden hic birsey beklemicekmisiniz yani iki yapilan isin lafimi olur :26:

ben anlamiyorum ALLAH NASIP EDERSE yarin birgun erkek evlat sahibi olup kaynana olunca gelinden hic birsey beklemicekmisiniz yani iki yapilan isin lafimi olur :26:

evt canım eger gelen gelinler herşeye laf edecekse :53::53::53::53:
ben çay tutdum :19:
eşimde benim ailemin yanında çay tutsun:20:
vay ben niye çay tutuyorum:52::52::52::52:

mesalaaa:50::50::50::50::50:
aman allahımmm:52::52::53::53::53:

evt canım eger gelen gelinler herşeye laf edecekse :53::53::53::53:
ben çay tutdum :19:
eşimde benim ailemin yanında çay tutsun:20:
vay ben niye çay tutuyorum:52::52::52::52:

mesalaaa:50::50::50::50::50:
aman allahımmm:52::52::53::53::53:

:9::9:ben kayinvalidemlerin evini supuruyorum esimde annemlere gidince onlarin evine supurge tutsun filan :27::27:
mesela kayinvalideler gelin degil kiz aliyoruz kendimize derler e kizlarindanda is beklerler,
nasilki kendi annemizin evinde yapiyorsak kvlerdede yapmamiz lazim,
hadi beraber otursalar bikmis derizde ayri ev surekli is yapiyorlar diye gidilmezmi :53:
bide ben anacigima yapmadigim isi simdi kayinvalideme yapiyorum,
zamaninda annemede yapsaydim keske :16:

Kadın işi erkek işi kalmış mı? Erkek aşçı olmasın ozaman ya da terzi....
Söylenen sözler çok ağır, kadına edilmedik laf bırakılmamış, zaten uzak bir yerde çalışıp azıcık dinlenmek istemiş kadın, duymadığı kalmamış...
Bu tip düşünce ve tavırdaki insanlara hiçbir şey gerekli değil demekki....
Kibarlık, iyi niyet, destek....
Elti yetiştirmecilik yapsa da içinde doğruluk payı vardır mutlaka....
Gelip çocuklara baksaydı bari ne demek, o kadın yıl boyu toto büyütmedi ya, azıcık kafa dinlemek istiyor, suç mu oldu bu?
Yardım etmek içinden gelmiyor diye kimse kimseyi suçlayamaz....

Son düzenleme:
benim anlamadığımda,kaynanaya iş yapınca gelinler neden kendini hizmetçi yerine koyuyor:44:

Valla canım bana göre yerden göğe kadar haklısın ama işte aile yapılarınız denk değil demek ki onlar daha kalabalık ve iç içe yaşamaya alışık bir aile siz değilsiniz..

e o zaman çatışmanız normal ben evli olsam kayınvalide de kaldım işte diye hafta da bir telde ararım en fazla..

başka birşey yapamam çünkü kendi evim barkım varken besleme gibi kayınvalidenin evini beklemek işini görmek bana göre değil...

bunları en baştanda bilebilirsin yani evlenmeden bunların aileleri nasıl ne yapıyorlar eltilerle kayınvalidenin arası nasıl benle nasıl olur

bizler evlenince kapıyı kapatıp huzura ericez sanıyoruz ama öyle olmuyor.

ama haklısın bence taviz verme taviz tavizi doğurur.

kocanda çok alem yani

kaynın evleniyosa sana mı güvenmişler temizliğe çağırırlarsa hastayım de bir şey de gitme hiç olmadı temizlikçi bir kadın tut ver gündeliğini temizlesin evlerini..

Back
X