kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

Buraya yazmayalı aylar oldu..bu süre zarfında evlendim evlendikten bir ay sonra öğretmen olarak atamam çıktı evımızde 1 ay evlı kalabıldık..esım görev yaptıgım yerde bi süre yanımda kaldı..şimdi ben yaz tatilindeyim.eşimde işi dolasıyla yurt dışında şuan...tatile girince iki hafta evımde kaldım sonra eşimin aılesının olduğu sehre gittim orda da 4 gün kaldım..şimdi 2 haftadır kendi ailemin evindeyim yarın kendi evime geçicem kızkardeşimle ramazanı evimde geçireyim diye ..geçenlerde eşim aradı annemın yanında da bıraz kalırsın dedı ben de oraya sıgamadıgımı sürekli iş yaptıklarını(köydeler) söyledim..benim görev yerim zaten ücra bi köy oralarda aylarca kaldım tatile geldim ben falan dedım...o da ben size gelin gelmedim sen bize gelin geldin mecbur gideceksin ben annende kalmana bı sey demıorum ama dengeyi kuracaksın dedı kavga ettık kapattı telefonu benden sonra annesini aramış sanırım.. kayınvalidemin yanında kalan eltimden duydugum kadarıyla kayınvalidem eşime telefonda beni kesmiş buraya geldi 4-5 gün kaldı kaçtı annesinin evini beklıyo dıye beni kesmiş kayınvalidem .. Gelse burda çocuklara bari baksa iş çok ((bayramdan sonra düğünü var kaynımın)) ev de temızlencek falan demıs bunları bana eltım anlattı... eşimde o günden beri aramıor benim annemi istemeyeni ben hiç istemem dedi,, defalarca ifade ettim annene lafım yok ben zaten köyde çalısıyorum bayramda annenin yanına gııdıcem zaten diye ama kavga ettik....ben mi hata yapıorum sorun nerde anlamadım..kavınvalidem ben görev yerimdeyken bi kere bile merak edip aramadı şimdi mi gelini olduğum aklına geldı çıldırmak üzerim....kendi ailemde kalmak evlenince niye bu kadar sorun oluyor anlamıorum...

hiç anlamam şu erkek tarafının gelini hizmetçi gibi görmesini.. MEcbur muyuz yani onların işlerini görmeyi, eşiniz ben gelin gitmedim sen gelin gittin demesi de bir tuhafıma gitti..gelin gittik diye bunları yapmak zorunda mıyız yanii?? eş mi almış ailesine yardımcı mı almış eşiniz anlamadım. eş mi almış demem braz yanlış bi tabir oldu ama bence benim kocam beni kendi ailesine dahi herkse karşı savunmalı, korumalı..

Back