• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zeynos11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2025
89
7
1
28
kızlar 28 yaşındayım kilo fazlalığı ve pcos var. 1,5 senedir evliyim. evlenmeden önce adetim kesilmeye başlamıştı gelmiyordu. evlendikten sonra da az da olsa kanama görüyordum ama bu az kanamanın sebebi yumurtlama olmadığı için tabiiki. en baştan beri gebelik istediğim için bu sene boyunca zaten innovita ovulasyon testiyle kontrol ettim hep ama hiç pik göremedim. çok koyu oluyordu evet ama pik olmuyordu bu da zaten yumurtanın tam gelişmeden söndüğünü gösteriyor. doktora gidiyorum kilo ver kilo ver diyip gönderiyorlar bir tedavi sürecine sokmuyorlar. zayıflıyorum ama yeterli gelmiyor sonra yine verdiğimi alma sürecine giriyorum yapamıyorum olmuyor bir şekilde. bende burdan okuduğum bilgilerle femara aldım içtim geçen ay. 5 gün boyunca çift doz kullandım. doktora gidemediğim için lh testiyle kontrol ettim yine pik göremedim ama söktrücü kullanmadan günümde adet oldum bildiğin normal adet oldum yani yumurtalarım belli ki uyarılmış. bu ay tekrar denemek istedim adetimin 3. günü yani dün çift doz içtim. chatgpt' ye sordum yumurtaların geçen ay uyarılmış bu ay çift doz içme tek doz iç dedi. sizce ne yapmalıyımm yardımcı olur musunuz ?? biliyorum farkındayım yaptığım iyi bir şey değil ama çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor beni anlayanlar olacaktır...

kızlar 28 yaşındayım kilo fazlalığı ve pcos var. 1,5 senedir evliyim. evlenmeden önce adetim kesilmeye başlamıştı gelmiyordu. evlendikten sonra da az da olsa kanama görüyordum ama bu az kanamanın sebebi yumurtlama olmadığı için tabiiki. en baştan beri gebelik istediğim için bu sene boyunca zaten innovita ovulasyon testiyle kontrol ettim hep ama hiç pik göremedim. çok koyu oluyordu evet ama pik olmuyordu bu da zaten yumurtanın tam gelişmeden söndüğünü gösteriyor. doktora gidiyorum kilo ver kilo ver diyip gönderiyorlar bir tedavi sürecine sokmuyorlar. zayıflıyorum ama yeterli gelmiyor sonra yine verdiğimi alma sürecine giriyorum yapamıyorum olmuyor bir şekilde. bende burdan okuduğum bilgilerle femara aldım içtim geçen ay. 5 gün boyunca çift doz kullandım. doktora gidemediğim için lh testiyle kontrol ettim yine pik göremedim ama söktrücü kullanmadan günümde adet oldum bildiğin normal adet oldum yani yumurtalarım belli ki uyarılmış. bu ay tekrar denemek istedim adetimin 3. günü yani dün çift doz içtim. chatgpt' ye sordum yumurtaların geçen ay uyarılmış bu ay çift doz içme tek doz iç dedi. sizce ne yapmalıyımm yardımcı olur musunuz ?? biliyorum farkındayım yaptığım iyi bir şey değil ama çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor beni anlayanlar olacaktır...
Doktor rahmine bakarak kalınlığa bakarak kiste bakarak veriyoro ilacı bu şekilde çaresiz kullanarak daha fazla çaresizliklere yok açarsın canım sakın yapma bu hatayı yoksa bu ilaçları alır alır herkes kullanırdı rasgele bu çok zararlı

Doktor rahmine bakarak kalınlığa bakarak kiste bakarak veriyoro ilacı bu şekilde çaresiz kullanarak daha fazla çaresizliklere yok açarsın canım sakın yapma bu hatayı yoksa bu ilaçları alır alır herkes kullanırdı rasgele bu çok zararlı
doğru diyorsun ama bazı doktorlar ilacı verip gönderiyor takip etmiyorlar. kötü sonuçlar olabilir ama o kadarda kötü olsaydı git bunu 3 ay kullan adet olursan diğer ayda aynı şekilde kullanmaya devam et, adet olmazsan gel bir bakalım gebelik var mı diye gönderen doktorlarda var

doğru diyorsun ama bazı doktorlar ilacı verip gönderiyor takip etmiyorlar. kötü sonuçlar olabilir ama o kadarda kötü olsaydı git bunu 3 ay kullan adet olursan diğer ayda aynı şekilde kullanmaya devam et, adet olmazsan gel bir bakalım gebelik var mı diye gönderen doktorlarda var
O doktorlarda zaten yanlış yapıyorlar kadın doktor ihmali bilemezsin. Sen bilirsin yaptığın yanlış

Doktor ihmalinden hayatı kara kadınlar var bu yüzden hemen doktorunu iyi seçeceksin hemde bedenine sen sahip çıkacaksın sen iyi bakacaksın kimse seni baştan inşa etmez. Sen. Önce birkilon varsa onu ver sağlıklı beslemeye geç bak ozaman kendiliğinden büyüycek

Doktor ihmalinden hayatı kara kadınlar var bu yüzden hemen doktorunu iyi seçeceksin hemde bedenine sen sahip çıkacaksın sen iyi bakacaksın kimse seni baştan inşa etmez. Sen. Önce birkilon varsa onu ver sağlıklı beslemeye geç bak ozaman kendiliğinden büyüycek
her gün ağlıyorum ediyorum biliyor musun zayıflayamıyorum diye. diyestisyene de gittim kaç kere yok devamı gelmiyor bir türlü. bazen kendi kendime diyorum yeterince istesen yapardın demek ki istemiyorsun diye. ama çok da istiyorum. doktora gidiyorum zayıfla gel diyor. zayıflamadan deneme neden yapmıyorlar ne bileyim bir iğne olur hap olur bir bir şey. yani kilolu gebelikte de sıkıntılar çıkabiliyor evet ama herkeste sıkıntı olacak diye bir kaide mi var. veya gebe kaldığı kilosundan daha zayıf bir şekilde doğuma gidenler var. gebelikte de zayıflayabilinir yeter ki insanın niyeti olsun

her gün ağlıyorum ediyorum biliyor musun zayıflayamıyorum diye. diyestisyene de gittim kaç kere yok devamı gelmiyor bir türlü. bazen kendi kendime diyorum yeterince istesen yapardın demek ki istemiyorsun diye. ama çok da istiyorum. doktora gidiyorum zayıfla gel diyor. zayıflamadan deneme neden yapmıyorlar ne bileyim bir iğne olur hap olur bir bir şey. yani kilolu gebelikte de sıkıntılar çıkabiliyor evet ama herkeste sıkıntı olacak diye bir kaide mi var. veya gebe kaldığı kilosundan daha zayıf bir şekilde doğuma gidenler var. gebelikte de zayıflayabilinir yeter ki insanın niyeti olsun
Bak ben tam 90 lara dayanmıştım kilo olarak. Sonra kendimwçok kızdım. Pcos değilim ama ben yinede kızdım

Dedim ben zayıflayacağım dedim buna inandım tamamen ekmeği şekeri unu pilavı kestim kime doğru gelir kime yanlış bilemem et tavuk salta 7 ay böyle beslendim yaş a1 gün dilediğimi yedim ödül verdim kendime

Dedim ben zayıflayacağım dedim buna inandım tamamen ekmeği şekeri unu pilavı kestim kime doğru gelir kime yanlış bilemem et tavuk salta 7 ay böyle beslendim yaş a1 gün dilediğimi yedim ödül verdim kendime
Sonr aneoleu biliyormusun -25 kilo verdim şuan 4,5 kilosunu aldım doğal olarak bırakınca. Ama çok yiyerek aldım tarifler va dikkat etmedim o yüzden benim hatam şuan erken dönemkte fayda var diye tekrardan başladım 10 kilo daha versem yeter bana kendine inan yapacaksın -25 ne demek ben yaptıysam sen yaparsın

Bunu sen neden sadece gebelik için istiyorsun yarın zayıf hamile kalırsın doğum yapınca daha az kilon olur veya ne bileyim daha mutlu olursun bunu ben zayıflayınca hamilekalacağım illaki diye yapmazaten canım

Bu arada kilo verince yumurtam benim hep kendiliğinden büyüdü şuan ovulasyon yapıyorumm2 aydır hop yakalıyorum

Bunu sen neden sadece gebelik için istiyorsun yarın zayıf hamile kalırsın doğum yapınca daha az kilon olur veya ne bileyim daha mutlu olursun bunu ben zayıflayınca hamilekalacağım illaki diye yapmazaten canım
çok haklısın gerçekten bende cahil bir insan değilim normalde asla yapmam dediğim şeyi yaptım böyle cahilce doktor kontrolü olmadan yapılan şeylere de çok karşıydım hem de nasıl. kilo verme konusunda seni tebrik ederim ederim. liseden beri kilo al ver döngüsü içinde olduğum için benim mecalim kalmadı yani irade kalmadı artık. diyet diyince hayatım kararıyormuş gibime geliyor resmen. mutsuz oluyorum o şekilde de mutlu olmuyorum. bende kendimi sadece gebeliğe odakladım işte gebe kalırsam içimdeki canı da düşünürüm bir sebebim olur dirayetli olmaya gibisine.

çok haklısın gerçekten bende cahil bir insan değilim normalde asla yapmam dediğim şeyi yaptım böyle cahilce doktor kontrolü olmadan yapılan şeylere de çok karşıydım hem de nasıl. kilo verme konusunda seni tebrik ederim ederim. liseden beri kilo al ver döngüsü içinde olduğum için benim mecalim kalmadı yani irade kalmadı artık. diyet diyince hayatım kararıyormuş gibime geliyor resmen. mutsuz oluyorum o şekilde de mutlu olmuyorum. bende kendimi sadece gebeliğe odakladım işte gebe kalırsam içimdeki canı da düşünürüm bir sebebim olur dirayetli olmaya gibisine.
Tabiki canım sağlıklı bir bedenle hamile olman bar birde kilolu şeker çıkıyor bir sürü sorun vallahi kilo inanki bakma şuan benimde var 10 kilo onuda vereceğim inşallah

kilo vermek istiyorsan mutfagina bazi seyleri hic alma. onlar evine girmeyince kullanmazsin, kullanmayinca otomatik olarak daha saglikli olursun ve kilo verirsin.
nasilsa ev senin evin, mutfak senin mutfagin.
ben mesela kilo degil ama saglik icin bazi seyleri degistirme niyetim olsa da cogu seyi yapamazdim aile evinde onlara uydugum icin. ama evlendim beyaz ekmegi kestim, beyaz unu, pirinc pilavini kestim, havucumu vs kirmizi havuc alir oldum. ev benim mutfak benim:)
sen de alisverisini ona göre yap. hani oyle hazirla ki mutfagini istesen de zararlı seyler yapama.

mesela ilk adim - beyaz unu cope at. at cope gitsin. yerine tam bugday unu al. beyaz unla yaptigin herseyi yapabilirsin. misir unu olsun evinde , yulaf unu olsun ya da yulaf al mikserden gecir al sana un.
un lazim olunca bunlari kullan.

beyaz ekmek asla alma. bu kesin çizgin olsun. bir yarari bile yok arti ureme sagligini kötü etkiliyor onun yerine asrin tandir markasinin lavaslari cok guzel ve sağlıklı onlari alabilirsin. halk ekmekten tam bugday unlu ekmegi alabilirsin (ben cok sevmedim gerci tadini)
ya da benim gibi evde kendi ekmegini kendin yapabilirsin. ben mesela ozellikle balığın corbanin yanina hemen iki dakikada misir ekmegi yapiyorum . hazirligi 5 dakika pismesi 25 dakika:)
5 kaşık yogurt
2 yemek kasigi zeytinyag
1 yumurta
bunu bir kapta cirp, üstüne
5 kaşık mısır unu
2 kasik tam bugday unu
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatli kaşığı şeker
koy karistir. hafif koyu ama akiskan bir kivamda olacak. tek kullanimlik yagli kagitlar oluyor ona dök
ustune de bol bol corekotu keten tohumu susam serp e vitaminidir
160 derecede 20 dakika pissin. sonra 180e getir bir 5 dk - 8 dk da oyle pissin

corekotu susam keten tohumu
bu üçlüyü al her seye dok. gunde 1 kasik falan tuket. hem cok lezzetli hem de yumurtalık dostu gidalar. mesela salataya dokebilirsin, yaptigin ekmege dokebilirsin, tavuk yemegine yakisiyor, yogurda yakisiyor.

pirinci hic evine alma bile. mis gibi alternatifi var bulgur pilavi yap :)

makarna noddle falan da evine alma. cok istiyorsan internette mercimek makarnasi - nohut makarnası- karabugdag makarna falan satılıyor. onlardan al ya da kendin yap (biz mesela karabugday unundan hamur acip manti yapip buzluga dolduruyoruz, cikarip cikarip corbanin icine atmak icin)

hazir yogurt tuketme ev yogurdu yap. benim esim her hafta yapar 45 dereceye kadar isitip kavanozlayip mayalayip sariyor, birkac saat bekletip buzdolabina koyuyor inanilmaz basit birsey ve tas gibi oluyor yogurt.

tatli ihtiyacinda paketli gidalara yönelme. al ev yogurdunu dök ustune keciboynuzu özünü (ki bu da dogurganlik dostu bir gida) kasikla kasikla ye:)

herseyin sağlıklı alternatifini bul. mesela bu mevsimde pazarda normal havuc ve kirmizj havuc ayni para. ama kirmizi havuc cok daha saglikli. hem yumurtalik dostu kirmizi gidalar o yüzden o renk birsey gorduysen al:)
patatese alternatif yerelmasi var mesela. tipi zencefile benziyor ama ayni patates gibi. firinda patatss kızartması falan yaparken 2 patates ekliyorsan 2 de yer elmasi ekle. yararını görürsün:)

sosis sucuk salam recel vs gitsin evinden hic alma

gazoz kola vs iciyorsan birak, yogurt ve sodayi karistir onu ic:)

tatli krizlerin icin buzdolabinda bazi seylerin olsun. misal kuru incir kuru meyveleri ezip icine findik fistik vs koyup rulo haline getirdigin tatlılar var ya. onlari yap yap buzluga at mesela. acil durumda cikar, bekle ye:)

hazir mevsimi ve hazir ucuzken haftada 2 balik yap.
corba + balik+ salata + misir ekmegi ile iki gününü afiyetle ve diyetine uyarak gecistirirsin. üşeniyorsan balikciya ayiklat icini. kucuk balıkları bile ayikliyorlar büyükleri de fileto kestir hic ugrasma kilcik milcik

haftada iki balik dedik, bir gün de kofte yaparsin vucudun ete de ihtiyaci var. ama koftenin icine ekmek basmadan yaparsin:) ve yabii ki kizartmadan. airfrier cok pratik. hatta tek seferde iki kilo yap, porsiyon porsiyon at buzdolabina. 6 hafta kullan kendini hic yormadan:)
ekmeksiz kofte tarifleri diye yazsan bulursun. yanina da corba salata, pilav alternatifi icin haslanmis patates ezmesi olabilir.

haftada bir tavuk da lazim firinda bol sebzeli bir tavuk yaparsin, yanina da bulgur pilavi yogurt

haftanin 4 günü bunlar adetin olsun, kalan 3 gununde de dengeli birseyler, tahillar vs ayarlarsin

sistem basit; evde yoksa yemezsin:)
ayrica mhrsde saglikli hayat merkezi diye bir secenek var. orada beslenme danismani var. yogun olmadiklari icin hastaneden daha ilgili olabilirler. benim de demirim folik asitim ferritininim falan yerlerde, yakin zamanda danismanlik almak icin gitmeyi düşünüyorum.
ama gitmeden once tam kan testi istiyorlar
sen de istersen aile hekiminde tam kan testi yaptir, eksik vitaminlerin varsa toparla - beslenme danismanindan sana uygun bir liste iste

Bende pcos var doktorlar ideal kilonun üstüne çıkmaman lazım kesinlikle diyorlar. Bu rahatsızlık kilo vermeyi çok zorlaştırıyor insülin direnciyle de birleştiği için. Ben de evlendikten sonra özellikle hayatımda çıkmadığım bir kiloya çıktım ne yapsam da akşam eşimle yemek yemek hobi gibi birşey olduğu için kilo veremiyordum. Ama akşam yemeğini düzene soktuğunda kilo bir şekilde veriyorsunuz. Ben online bir diyetisyenle deneyeyim dedim. Çalıştığım için diyetisyene gitmek zor oluyor. Tüm tahlillerimi yaptırdım ona göre haftalık liste yazıyor tartı ölçümler falan istiyor. Her hafta o ölçümleri vereceğim için dikkat etmek zorunda hissediyorum. Birinin takibi iyi oluyor bu açıdan. Ayrıca yumurta dostu besinleri de bolca ekledi listeye avakado kabak çekirdeği çörek otu ve bazı takviyeler çok önemliymiş. Hem ideal kiloda hamile kalmak daha sağlıklı. Oruç tutar gibi akşam yemekten sonra kalorisi olan hiçbir şey ağzıma bile sürmüyorum şuan. Bunun bir sonu yok çünkü. Güzel yemekler tatlılar hep var olacak hayat telaşımız hep var olacak ama çok az sporu ve bazı kısıtlamaları eklemek zorundayız sağlığımız evlat sahibi olabilmek için.

yani o kadar haklısınız ki dediklerinizde bende bunları biliyorum zaten o kadar diyetisyen geçmişim var ki evlenmeden öncede çok diyetisyene gittim evlendikten sonra da gittim artık irade denen şey kalmadı. bazen diyorum keşke hiç diyet yapmamış olsam keşke diyetisyene gitmemiş bir insan olsam hiçbir şey bilmeyen bir insan olup onlara göre şekillensem ama her şeyi çok iyi bildiğim içinde olmuyor işte. yenGEnC yenGEnC senin dediklerini zamanında o kadar çok yaptım ki hepsini denedim zaten onların. yine de teşekkür ederim yazmışsın o kadar benimle paylaşmışsın. Revenrose Revenrose evet diyetisyene gitmek , gitmemekten her zaman daha iyidir takip ve motivasyon açısından ama ben zaten kendim diyetisyen gibi oldum yani birine liste versem zayıflar o derece :) neyi yapıp neyi yapmamam gerektiğini biliyorum ama bu süreçten de sıkıldığım ve bunaldığım için yarıda kalıyor yapamıyorum. o yüzden bende femara yoluna başvurdum... gebelik olursa dikkat ederim doktorda zaten bebek için zayıflaman lazım der diyetisyene de giderim hem içimdeki can için hem kendim için bir şeyler yapmaya gücüm kuvvetim olur

yani o kadar haklısınız ki dediklerinizde bende bunları biliyorum zaten o kadar diyetisyen geçmişim var ki evlenmeden öncede çok diyetisyene gittim evlendikten sonra da gittim artık irade denen şey kalmadı. bazen diyorum keşke hiç diyet yapmamış olsam keşke diyetisyene gitmemiş bir insan olsam hiçbir şey bilmeyen bir insan olup onlara göre şekillensem ama her şeyi çok iyi bildiğim içinde olmuyor işte. yenGEnC yenGEnC senin dediklerini zamanında o kadar çok yaptım ki hepsini denedim zaten onların. yine de teşekkür ederim yazmışsın o kadar benimle paylaşmışsın. Revenrose Revenrose evet diyetisyene gitmek , gitmemekten her zaman daha iyidir takip ve motivasyon açısından ama ben zaten kendim diyetisyen gibi oldum yani birine liste versem zayıflar o derece :) neyi yapıp neyi yapmamam gerektiğini biliyorum ama bu süreçten de sıkıldığım ve bunaldığım için yarıda kalıyor yapamıyorum. o yüzden bende femara yoluna başvurdum... gebelik olursa dikkat ederim doktorda zaten bebek için zayıflaman lazım der diyetisyene de giderim hem içimdeki can için hem kendim için bir şeyler yapmaya gücüm kuvvetim olur
Emin olun ben de bekarken çok diyetisyene gittim. günde 2 paket sigara içen insanlar onu bile bırakıyor bir şekilde. 2-3 ay hiç değilse biraz yediğine içtiğine dikkat edip bir de spor yapılsa epey kilo verilir. Bana doktor kilo engel dediği için kilo vermeye çalışıyorum yoksa belki bu kadar umursamazdım. Ayrıca Femarayı kafanıza göre kullanmanız çok tehlikeli. Çünkü bu ilaçlar takibi yapılmadığı taktide büyük bir kiste dönüşebiliyor. Femarayla oluşan yumurta doğal oluşan yumurtaya göre kendi kendine çatlamaya dirençli yumurtalar oluyor. Takibi yapılıp doğru zamanda iğneyle çatlatıyorlar. Kendi kendine çatlamazsa bunu fark etmezsiniz ve o yumurta kiste dönüşebilir bu da sizi aylarca geriye atar gebelik sürecinde. Sizi anlıyorum çaresizlikten benim de aklıma geldi bu ama çok araştırdım ve tehlikeli olduğunu anlayıp vazgeçtim.

Emin olun ben de bekarken çok diyetisyene gittim. günde 2 paket sigara içen insanlar onu bile bırakıyor bir şekilde. 2-3 ay hiç değilse biraz yediğine içtiğine dikkat edip bir de spor yapılsa epey kilo verilir. Bana doktor kilo engel dediği için kilo vermeye çalışıyorum yoksa belki bu kadar umursamazdım. Ayrıca Femarayı kafanıza göre kullanmanız çok tehlikeli. Çünkü bu ilaçlar takibi yapılmadığı taktide büyük bir kiste dönüşebiliyor. Femarayla oluşan yumurta doğal oluşan yumurtaya göre kendi kendine çatlamaya dirençli yumurtalar oluyor. Takibi yapılıp doğru zamanda iğneyle çatlatıyorlar. Kendi kendine çatlamazsa bunu fark etmezsiniz ve o yumurta kiste dönüşebilir bu da sizi aylarca geriye atar gebelik sürecinde. Sizi anlıyorum çaresizlikten benim de aklıma geldi bu ama çok araştırdım ve tehlikeli olduğunu anlayıp vazgeçtim.
o kist dediğiniz şey zaten yumurtanın kendisi kistleşiyor ve adetle atılıyor onlar. veya doğum kontrol hapıyla eriyor gidiyor adetle beraber aynı şekilde. ama tabii atılsa bile yine kontrol lazım bakılması lazım doğru o kısmı inkar etmiyorum. lütfen yanlış anlamayın hani ne desek cevabın var olarak algılamayın bu durumu.

o kist dediğiniz şey zaten yumurtanın kendisi kistleşiyor ve adetle atılıyor onlar. veya doğum kontrol hapıyla eriyor gidiyor adetle beraber aynı şekilde. ama tabii atılsa bile yine kontrol lazım bakılması lazım doğru o kısmı inkar etmiyorum. lütfen yanlış anlamayın hani ne desek cevabın var olarak algılamayın bu durumu.
Kistin o kadar basit birşey olmadığını bilecek kadar çok fazla kadın doğum doktoruna gittim. İstanbuldaki tüm hastanelere gitmişimdir bu zamana kadar herhalde. Bu tarz ilaçların reçetesiz satılmasına şaşırıyorum aslında. Normalde kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç. Herkese farklı doz veriliyor kilonuza yumurtlama durumunuza göre. Burada 100 kadın kullanıyorsa her biri farklı dozlarda kullanıyor. Sonrasında takip için bir doktora gitseniz doktor bile kızar size kafanıza göre kullandığınız için. Tabi ki siz bilirsiniz ben işinize karışmak için değil uyarmak için yazdım sadece. Sonuçta sizin sağlığınız siz kendiniz için doğru olanı bilirsiniz.

çoooook tehlikeli. yumurtaların birden coşarsa yumurtalıkların patlar. doktor onun dozunu senin yumurtalıklarına göre ayarlıyor. kaldı ki hormon öyle kafana göre vücuduna alabileceğin bir şey değil

Back
X