Kendi kendini sevebilmek öğrenilen birşeymi?

Ama bazi insanlar kendini sevmeyi bile bilemiyor. mesela ben kendimi nasil sevecem? düsünüyorum aklima birsey gelmiyor
Tamam bir yol bulalım madem,denersen ise yarar belki:)
Sabah kalk,yüzünü yıka biraz makyaj yapmak iyi hissettirir aynaya bak kendine gunaydın de,ben böyle yaparım gunaydın derim kendime tebessüm edip,makyaj yaptığında çok guzel yaptım ne güzel kadınım de,hobiler edin,kitap oku,kişisel bakımlarını fırsat kalınca değil,özel zaman ayırarak yap. Kendine değer ver,biri seni haksız yere uzduğunde susup içine atıp bisey olmamış gibi davranmaktansa uygun bir dille rahatsızlığını dile getir,sevgilin mi var buluşmak mı istiyor once kndin çık dolaş kendin bişeyler yap kendinle mutlu ol kendine özel vakit ayır sonra onla çık mesela,bu kendine verdiğin değeri hissettirecektir sana benzer örnekler geldikçe yazarım

Tamam bir yol bulalım madem,denersen ise yarar belki:)
Sabah kalk,yüzünü yıka biraz makyaj yapmak iyi hissettirir aynaya bak kendine gunaydın de,ben böyle yaparım gunaydın derim kendime tebessüm edip,makyaj yaptığında çok guzel yaptım ne güzel kadınım de,hobiler edin,kitap oku,kişisel bakımlarını fırsat kalınca değil,özel zaman ayırarak yap. Kendine değer ver,biri seni haksız yere uzduğunde susup içine atıp bisey olmamış gibi davranmaktansa uygun bir dille rahatsızlığını dile getir,sevgilin mi var buluşmak mı istiyor once kndin çık dolaş kendin bişeyler yap kendinle mutlu ol kendine özel vakit ayır sonra onla çık mesela,bu kendine verdiğin değeri hissettirecektir sana benzer örnekler geldikçe yazarım

Gercektwnde hic yapmadığım seyler. acikcasi evliligimde eski esim beni yerden yere vurdu önceligi degildim. hep ailesi ablasi öncelikti. ve görüntüm hakkinda hepsi cok dalga gecmislerdi. simdi bosanma sürecindeyim ve gercekte kendime hoc güvenimin kalmadigini faekettim. onu hayatimin merkezi yapmisim meger. ben hayattan cok korkan biriyim.

Ne yalan söyleyeyim, ben kendimi pek severim.
Fiziksel ve karakter kusurlarıma da hayranımdır mesela, çünkü beni özellikle ayırt edici yapan aslında onlardır.
Herkes bir şekilde iyidir, güzeldir lakin, yapamadıklarınız ya da gerçekten kötü yaptıklarınız, sizi yansıtır.
Önce bu farklılıklarınızı bulun derim, sonra onlar olmadan kendiniz olamayacağınızı anladığınız an zaten sevgiye doyacaksınız.

Merhabalar..Hayatım boyunca aile sevgisi dahil aşk hayatında hiçkimse tarafından sevilmedim. Tatmadım bu duyguyu. Doğal olarak psikolojim hasar aldı. Bir terapi esnasında kendi kendine yetebilmelisin kendini sevmeyi öğrenmen gerekiyor diye bir cümle duydum psigoloğum tarafından ama bunu nasıl yapacağımı oda söylemedi bende bulamadım.insan dışarıdan alamadığı sevgiyi kapatmak için kendi kendine nasıl yeter nasıl öğrenir bunu ?
sonradan kazanılmış davranış bu

Back
X