uzun süredir yırtık pantolon almak istiyorum. baya bi gezdim ama istediğim şekilde bulamadım. dedim ki niye kendim yapmayayım?? internette biraz araştırdım püf noktalarına baktım ve bu hafta sonu kendi beyaz yırtık pantolonuma kavuştum =))))) lafı çok uzatmadan nasıl yaptım anlatıyorum =)
öncelikle gerekli malzemeler:
eski yada yeni bir jean
tebeşir
makas
rende
bulaşık süngeri
çamaşır suyu ( isteğe bağlı)
1)pantolonunuzu alın önce üzerine giyip kesmek yada eskitmek istediğiniz yerleri tebeşir ile işaretleyin( ben toz şeklinde leke yapmıyor diye tercih ettim, iğne yada çıkabilen başka bir kalem de kullanabilirsiniz)
2) pantolonu çıkartıp işaretleri yerlerden DELİKLER açın. burda onemli olan şey sakın makasla kesmeyin. sadece delin. kesikler çok yapay gözükmesine neden oluyor.
3) bu delikeri üzerine sünger ile iyice sürterek (yeşil kısmı ile) genişletin. gerekirse elinizle de biraz daha derinleştirebilirsiniz. aynı zamanda parmaklarınızla yada ince bir tığ varsa iplikleri kot üzerinden çekin
4) ben çamaşır suyu kullanmadım ama araştırdığıma göre ayrıca kotta eskitme yapmak istiyorsanız bir bezi çamaşır suyu eklenmiş bir kap su içerisine batırıp deldiğiniz yerlerin yanına bastırarak daha eski görünüm sağlayabiliyorsunuz.
5) son adımda ise rende kullanıyoruz. rende ise yine isteğe bağlı.. delikler değilde aşınmalar için kullanılıyor örneğin;