Kendi tecrübelerinizi paylaşır mısınız, babaya ne zaman söylenir?

Bence bu evlilik sana iyi gelecek Brenda. Ufak bir yerde bunalıyordun yanlış hatırlamıyorsam, işle ilgili de sıkıntı çekiyor insan ister istemez. Daha aktif bir hayatın olur, gönlüne göre bir iş bulursun. Bir daha sıkıntı yaşamazsınız umarım aranızda ve mutlu olursunuz :KK200:

Çok çok teşekkür ederiim Auri <3333333 kalp:)))

Prosedürlere çok girme kuzum
Biz sabah isteme öğlen söz akşam nişan yaptık :)
Zaten 900 km yol var arada
Birde ben bu adetlerden falan hiç hoşlanmıyorum
Tektaşı eşime verdim yeniden onu taktı
Nişanda yaptığımız için alyanslarıda almıştık
Ben saat taktım eşime sadece
Gerisi hep ayrıntı para ve zaman israfı
Öyle sözdü nişandı süsüydü bohçasıydı harcayacağımız parayla
Ailelerimizi alıp 3-4 gün gezdik
Kesinlikle çok iyi yapmışsınız :) Ben de benzer şekilde düşünüyorum büyük nişan vesaire asla istemiyorum. Daha çok var zaten çünkü kuzenim hamile mutlaka yanımda olmak istiyor onu beklemeliyim canım. Ama yine de insan bir şeyler öğrenmek istiyor :) Çok teşekkür ederim <333

Ben babama direkt söylemiştim, arkadaş gibiydik... Öyle mezhep farklılığına da takılan birisi değildi, insan olsun adam olsun evine baksın namusuna sahip çıksın yeter derdi... Şu mezhep olayına takılanlara da ayrı bir gıcık oluyorum.. babam Alevi annem Sünnî.. rahmetli babamın orucunu kaçırdığını hiç bilmem... Toprağı bol olsun...

Allah rahmet eylesin, başın sağ olsun. Aslında bugüne dek problem olmadı ikimizin de ailesi bugüne dek bir şey demedi bu konuda ama iş ciddiye binerse yaşlıların tepkileri korkutuyor ama karar aldık biz önemsemiyoruz ve kulaklarımızı tıkayacağız açmayacağız konuyu hiç. Ne güzel düşünüyormuş aileniz.

Şimdiii şeyi de sormak istiyorum, bana teklif ederken aldığı tektaş var bende şu an. İstemeye gelirlerse ve söz olursa ne takılacak nasıl olacak hiç bilmiyorum :)
Soz olurken o tektasi geri verin onu getirip taksinlar. Nisandada alyans alirsiniz.

ben şöyle yaptım.
'Baba biliyorsun bir sevgilim vardı ve evlenebileceğim bir insan olduğunu düşünüyorum. Bana evlenme teklif etti. İsterseniz sizler de tanışın, ailesini soruşturun gözünüz arkada kalmasın.' dedim.
O da 'Emin misin kızım?' dedi.
'Eminim baba iyi bir insan olduğunu düşünüyorum sen de tanış' dedim veeee tanıştılar aile araştırıldı.
Babam 'Uygundur' dedi. Süreç başladıç
Ama babam 'Ailemiz birbirine uygun değil kızım.' deseydi asla ama asla evlenmezdim.
Inanamiyorum ya evlilik teklifi aldigin, ayni yastiga bas koyacak kadar guvendigin insani babanin bir cumlesiyle yari yolda mi birakacaktin? Nasil bir sevgi/guven varmis aranizda pes dogrusu.

Benim bildiğim bir evlilik teklifi edilmeden önce en azından damat yada gelin adayı ailelerle tanışır yani ailenin varlığından bile haberinin olmadığı birinden evlilik teklifi gibi olmuş bizimde mezhep farkımız var artık bu mezhep konusunu Pekde takan aileler yok sanırım ama bilemiyorum

Benim bildiğim bir evlilik teklifi edilmeden önce en azından damat yada gelin adayı ailelerle tanışır yani ailenin varlığından bile haberinin olmadığı birinden evlilik teklifi gibi olmuş bizimde mezhep farkımız var artık bu mezhep konusunu Pekde takan aileler yok sanırım ama bilemiyorum

Elbette tanıştı hatta babam olmadığında geldi evimizde ağırladık sevgilimi annemle kaç defa, ben de onlara gittim aynı şekilde. Babamla da bir ortamda tanıştılar ama arkadaşım diye tanıştırdım sevgilim diyemedim. Tanışmaya tanıştılar da işte ciddi şekilde niyetimiz şu diye hiç konuşulmadı işte. Evlilik teklifi sürpriz oldu sadece. Umarım biz de sorun yaşamayız mezhep konusunda teşekkür ederim.

Elbette tanıştı hatta babam olmadığında geldi evimizde ağırladık sevgilimi annemle kaç defa, ben de onlara gittim aynı şekilde. Babamla da bir ortamda tanıştılar ama arkadaşım diye tanıştırdım sevgilim diyemedim. Tanışmaya tanıştılar da işte ciddi şekilde niyetimiz şu diye hiç konuşulmadı işte. Evlilik teklifi sürpriz oldu sadece. Umarım biz de sorun yaşamayız mezhep konusunda teşekkür ederim.
Ozaman ilk etapta babanıza söylerken evlilik teklifini kabul ettiğinizi söylemeyin benimle evlenmek isteyen bir erkek arkadaşım var seninle tanıştırmk istiyorum birde senin fikrini almak istiyorum diyebilirsiniz.evlenme teklif etti bende kabul ettim sen versen de vermesende ben evleneceğim der gibi olur mümkün mertebede yumuşakça halledin mezhep konusunda siz az çok biliyorsunuzdur ne diyecegini

Bir kere de sevincimi paylaşayım şurada :) Evlilik teklifi aldım. Ama süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum dert bunun neresinde derseniz babam.. Annemle paylaştım baban yüzüğü görmesin diyor diyorum ki e evlenmeyi kabul ettim gizli mi evleneceğim babamdan? Neyi saklıyorum? Etrafımda sorabileceğim kimse yok siz tekliften sonra nasıl aşamalardan geçtiniz, baba faktörünü nasıl aştınız benim babam kızının büyüdüğünü kabul edemeyen babalardan ve tek çocuğum. İçimi kemiriyor karşı taraf da acele etme dedi ama beklenti içindeler.

Tecrübelerinizi bekliyorum.

Ayrıca aramızda mezhep farkı da var bu da beni korkutuyor belirtmeyi unutmuşum. Tecrübe edenler buna da cevap verebilir mi lütfen..
Of off en hayatımın kabus dolu günlerini hatırladım bi an:KK70: şuan da gülüyorum :)) evlilik teklifi aldığımı anneme anlatmam 2 ay babamın duyması 2 dk sürmüştü :KK33::KK33::KK33:Benim annem kocasından bişey saklayamayanlardan olduğu için söylemem aylar sürdü tam anneme söuledim anında babama söylemişti ve kabus dolu anlarıö başlamıştı 6 ay boyunca benle konuşmamışlardı:olamaz: benimki çok zor oldu ama annenin babama uygun bir dille söylemesi iyi olur.

Of off en hayatımın kabus dolu günlerini hatırladım bi an:KK70: şuan da gülüyorum :)) evlilik teklifi aldığımı anneme anlatmam 2 ay babamın duyması 2 dk sürmüştü :KK33::KK33::KK33:Benim annem kocasından bişey saklayamayanlardan olduğu için söylemem aylar sürdü tam anneme söuledim anında babama söylemişti ve kabus dolu anlarıö başlamıştı 6 ay boyunca benle konuşmamışlardı:olamaz: benimki çok zor oldu ama annenin babama uygun bir dille söylemesi iyi olur.

Ya kıyamam Allahtan annem biraz daha sakin şu durumda :))
Anlatacağız bir ara bakalım :)

Merhaba kızlar pek bir gelişme olmadı ama annem babama yavaş yavaş çıtlatacak çünkü artık sevgilimin ailesi ağustosta gelmek istiyor. Ne şekilde gelecekler tanışma mı isteme mi hiç bilmiyorum fazla müdahale de etmek istemiyorum ben bir anda isteme de olsun karambole gelsin taraftarıyım ama biraz onlara bırakmak en iyisi sanki :)

Belki bir gören olur yazayım ben biz ev almayı da düşünüyoruz kredisini ödeyebiliriz küçük bir evin iki kişi çalışacağız her halukarda. Kira ödeyeceğimize kredi ödeyelim dedik ama peşinatı ailelerimizin yardımıyla ödemek istiyoruz bir de takılar makılar vs. Bu konuyu ailelerle (babam hariç) karşılıklı konuştuk aileler de yardım etmekte istekliler ama biraz daha zaman olursa daha iyi olur gibi daha fazla para biriktirirler en azından. Sevgilim bir an önce evi alıp ödemeye başlamak istiyor ama ben nikahı bekleyelim o arada para biriktirelim diyorum en az bir buçuk sene kadar. Nikahla düğün arasında da ben o şehre geçip iş ararım evi düzenleriz diye düşündüm kendi kendime. Kafam çok karışık. Sorunlarımızı aştık gibi duruyor başka sorunlar da yaşadık ama bilmiyorum onunlayken iyiyim. (Biliyorum çok erken ama insan düşünüyor işte :deli:)

benimde eşimle aramda mezhep farkı var başta bizde konuşmuştuk herkes birbirine saygı duyacak diye. benim babam yoktu sağ olsaydı kesin karşı çıkardı ama eşimi tanıyınca da severdi diye düşünüyorum. evliliğimizin ilk yıllarında biraz sıkıntı yaşadık genel kaynağı ailesiydi tabiki ama mezhep olayı da sıkıntı yaratmadı diil. daha yeni yeni aşabiliyoruz ki eşim biraz değişti yoksa sorun yaşamaya devam ederdik. şimdi 3.5 yaşında bir kızım var ve ikinci bebeğe hamileyim. kızıma onlara ters gelen bişey söylediğimde hemen müdahale eder. sorun yapsam belki yine tartışma çıkar ama ben akışına bırakmayı tercih ediyorum. çocuk büyüsün kendi yolunu seçsin bende babası da müdahale etmesin istiyorum ama bakalım bizi neler bekliyor yaşayıp göreceğiz. sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

benimde eşimle aramda mezhep farkı var başta bizde konuşmuştuk herkes birbirine saygı duyacak diye. benim babam yoktu sağ olsaydı kesin karşı çıkardı ama eşimi tanıyınca da severdi diye düşünüyorum. evliliğimizin ilk yıllarında biraz sıkıntı yaşadık genel kaynağı ailesiydi tabiki ama mezhep olayı da sıkıntı yaratmadı diil. daha yeni yeni aşabiliyoruz ki eşim biraz değişti yoksa sorun yaşamaya devam ederdik. şimdi 3.5 yaşında bir kızım var ve ikinci bebeğe hamileyim. kızıma onlara ters gelen bişey söylediğimde hemen müdahale eder. sorun yapsam belki yine tartışma çıkar ama ben akışına bırakmayı tercih ediyorum. çocuk büyüsün kendi yolunu seçsin bende babası da müdahale etmesin istiyorum ama bakalım bizi neler bekliyor yaşayıp göreceğiz. sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Çocuklarınız sağlıkla büyüsün inşallah. Ben mezhep farkı varsa eğer çocuklar iki tarafa da çekilmesin taraftarıyım uygulamak zor olsa da. Yani yaşları biraz büyüyünce anne ve baba mezhepleri anlatır, ikisinin de kötü olmadığını ve onun bir birey olduğunu nasıl isterse öyle yaşayacağını söyler böylesi daha uygun olur daha çocuklarınız çok küçük. Din konusunu onların yanında açmasanız da olur bence. Manrıklı düiünüyorsunuz kendi yollarını seçsinler.

Çocuklarınız sağlıkla büyüsün inşallah. Ben mezhep farkı varsa eğer çocuklar iki tarafa da çekilmesin taraftarıyım uygulamak zor olsa da. Yani yaşları biraz büyüyünce anne ve baba mezhepleri anlatır, ikisinin de kötü olmadığını ve onun bir birey olduğunu nasıl isterse öyle yaşayacağını söyler böylesi daha uygun olur daha çocuklarınız çok küçük. Din konusunu onların yanında açmasanız da olur bence. Manrıklı düiünüyorsunuz kendi yollarını seçsinler.

ben hiç bir bireyin bir yöne çekilmesi taraftarı diilim. herkesin aklı fikri vardır. doğruyu yanlışı kendi aklınca irdeleyebilir. benim doğrum bana doğrudur karşıdaki bunu doğru kabul edecek diye bir kaide yoktur. ama eşim o şekilde yaklaşmıyor. en küçük bir örnek fanatik beşiktaşlıdır ve başka takım tutmamız imkansızdır. kızımız daha 3.5 yaşında bazıları kızdırmak için başka takım söyletmeye çalışır onda bile despotlaşır. sözde çok demokratiktir ama aile içinde kesinlikle değildir. onun oy verdiği partiye oy vermemi isterdi ben tamam desem annemin verdiği oya karışırdı. bunlar yüzünden boşanma noktasına gelmiştik. şimdi şimdi karışmaması gerektiğini öğrendi ama yine ona göre en doğrusu bilen hep o yani belki bu insanlarında bakış açıları farklıdır diyemiyor. çocuklara da baskı yapmasından korkmuyor değilim. memleket konusunda bile sıkıntılı. ben memleketimi söyleyince rahatsız oluyor. başka şehirde yaşıyoruz ama kızım benim memleketimde doğdu sordularmı ben oralıyım diyor ona bile sinirleniyor. değişik yani. başta bizde sizin gibi konuşmuştuk ama bence erkekler icraata dökmekte zorlanıyorlar

bide sadece bunlarda değil. güzelce bak senin çok keskin çizgilerin var diye söylediğimde bende aynısını senin için düşünüyorum diyor. yani ona göre de ben körü körüne savunma yapıyormuşum halbuki alakası yok tek bir örnek bile gösteremiyor ama ben onun yanlı oluşuyla ilgili milyon tane örnek gösteriyorum o öyle diil diyip sıyrılıyor. çok iyi bir insan ama biraz geçim zor oluyor. bu konularda ailenizin fikirlerini kesinlikle yabana atmayın. ne varsa başından bilinsin. ona göre tepkiler konulsun. sıkıntılı zamanlarımızda çok ağladım babam sağolsaydıda beni vermeseydi keşke diye.

Back
X