Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Buraya bile girip yazamaz oldum oysa bir zamanlar her konuda cene yaristirirdim simdi sadece okuyabiliyorum o da benim minik bebegim 20 dakikalik sahane uzun uykusuna dalmisken evet sorun artik hic biseye vakit ayiramam yani istedigim sadece banyo yapabilmek pijamalarimi sabah cikarabilmek biyiklarimi alabilmek bende o eski sahane bakimli beni aramiyorum artii 5 aylik bir bebegimm var gurbet ellerde yapayalnizim bi markete ekmek lazim olsa onuda goturmem gerek yagmur soguk emanet etcek kimse olmaz mi 5 dak sabahlari iki yudum ekmek yiyip ustune su icebilmem icin surekli aglayan yavrumu bitanemi sirinleri izlemek uzere 10 dak birakiyorum tv karsina cok kotu bir anneyimm ama yemeliyim ki sut olsun sadece sut icin kendimden gectim 4 gundur yikanamadim esim ise benden biseyler bekliyor ben kendimi kadin gibi hissetmiyorum parfum kokmuyorum ki sut kusmuk ter kokuyorum saclarimida belimdeyken neden kisacik kestirdimki. Zaten ne zaman tuvalate uyunak icin girer oldum tuvalate gidicem bakarmisin bahanesiyle annem neden yanimda degil ki sanki .bak annemi ariyorim bu yasa bile ne guzel benim kuzum da beni boyle sevcek mi? Aynalara ne zaman bu kadar küstum ? Nezaman hic sevmedigim bir insanin bile kapimi calmasi icin dua eder oldum. Belki sohbet ederdik kimbilir .....dedim ya anneyim ben
Arkadasim soyle dusun bir cok insanin sahip olmaya calistigi bir bebisin var guzel bi yuvan var sana onerim bebisin kisa da olsa uyur uyumaz gir dusuna bi 5 10 dk daha sonra topla sacini basini suslen kendine guvenin gelsin hersey yoluna girecektir bebisini bol bol disari cikar yorulsun bir guzel..
Bebegin de disariya cikmaya ihtiyaci var guzelce giydir koy pusete çıkın hem alisverisiniz yapin hem gezin.Cok mu yaramaz bebegin neden kendine bakamiyorsun ?
Ben su an depresyondayim o kadar berbat hissediyorum ki kendimi saclarimi gunlerdir taramadim evden zaten cikmkyorum ama sen en azindan yapmak istiyorsun bu bile iyi birsey senin için.
Yazdiklarini okuyunca iki sene önceki beni gordum. Benim kizim da sagolsun zor bi bebekti özellikle ilk alti ay. Biraz daha sabir çok çabuk geçiyo o zamanlar ve unutuyosun, sadece guzel anlar kaliyo aklinda.
Seni benden iyi kimse anlamaz. Ne yazdıysan fazlasıyla ben yaşadım. Ewlendim üni okuduğum yerde ailemle aram 5 saat eşimin ailesiylede aynı mesafede. İlk geceden hamile kaldım. Yapayanlız bir allahın kulu yoktu çevremde. 9 ay tek başıma gebelikten snra doğumum oldu ve berbat bir lohusalık geçirdim. Sürekli kusmuk kokan 1 haftada zar zor banyo yapabilen hiç uyuyamayan sürekli bebekle uğraşan delirmiş biriydim. Ailem çalıştığı için yanımda çok kalamadılar eşimin aileside aynı şekiilde. Hiiiç tek bir tane komşum bike yoktu ki hala yok. Okadar zor büyüttüm ki oğlumu şuan 2.5 yaşında artık sorunumuz yok ama bende berbat bir fobi oluştu çocuğa karşı. Ikınci asla diyorum. Durumun zor yaşammayan bilemez kesinlikle. Bide bencil bir kendi rahatına düşkün eşin varsa dahada zor. Bu süreç geçecek bununla teselli et kendini. Bebegin hep küçük kalmıcak sonuçta heray bi değişim olacak. Sen daha çok rahata kavuşacaksın. Kendine vakit ayıracağın zaman uzakta değil. Sabret canm. Bunalıma girme sakın
Ahh canım ya bu konuyu benmi açtım diye sasirdim bİran. .benim 46 ve 20 aylık iki cocugum var..seninkinın üstüne roman yazardım ama inan o kadar vaktim yok..Ne diyeyim bacim analık fenalık işte. .
elif şafak ın siyah süt kitabı vardı okurken hep onu anımsadım
aslında normal bir süreç ilk bebek sanırım yeni bir hayat
eşin hiç mi yardımcı olmuyor
bir de çocuğu alıp çıkın hava alın bu kadar kapanmayın soğuk olsun giydirin çıkarın bir şey olmaz ona da size de iyi gelir
Buraya bile girip yazamaz oldum oysa bir zamanlar her konuda cene yaristirirdim simdi sadece okuyabiliyorum o da benim minik bebegim 20 dakikalik sahane uzun uykusuna dalmisken evet sorun artik hic biseye vakit ayiramam yani istedigim sadece banyo yapabilmek pijamalarimi sabah cikarabilmek biyiklarimi alabilmek bende o eski sahane bakimli beni aramiyorum artii 5 aylik bir bebegimm var gurbet ellerde yapayalnizim bi markete ekmek lazim olsa onuda goturmem gerek yagmur soguk emanet etcek kimse olmaz mi 5 dak sabahlari iki yudum ekmek yiyip ustune su icebilmem icin surekli aglayan yavrumu bitanemi sirinleri izlemek uzere 10 dak birakiyorum tv karsina cok kotu bir anneyimm ama yemeliyim ki sut olsun sadece sut icin kendimden gectim 4 gundur yikanamadim esim ise benden biseyler bekliyor ben kendimi kadin gibi hissetmiyorum parfum kokmuyorum ki sut kusmuk ter kokuyorum saclarimida belimdeyken neden kisacik kestirdimki. Zaten ne zaman tuvalate uyunak icin girer oldum tuvalate gidicem bakarmisin bahanesiyle annem neden yanimda degil ki sanki .bak annemi ariyorim bu yasa bile ne guzel benim kuzum da beni boyle sevcek mi? Aynalara ne zaman bu kadar küstum ? Nezaman hic sevmedigim bir insanin bile kapimi calmasi icin dua eder oldum. Belki sohbet ederdik kimbilir .....dedim ya anneyim ben
Canımsın ya.. Beni anlattın sanki 2 yıl önceki beni.. Aynı durumdaydım ben de.. Tuvalete girmek için eşimi beklerdim. Bazen teli yanıma alır tuvalete gitme bahanesiyle banyoda dinlenirdim biraz :)) geçiyor canım inan hepsi geçiyor.. Ya sen alışıyorsun ya bebek düzeliyo , büyüyor ama geçiyor.. O zamanlar 2. Çocuğa asla diyen ben şimdi kızım 2 yaşına gelmeden 2 yıl sonra bi daha yapmak istiyorum :) çünkü kızım büyüdü uykuları daha düZene girdi kendi kendine oynamaya başladı hatta artık sallamadan yanına uzanınca kendi kendine uyuyor.. İnan geçece bu günler her şey daha güEl olacak.. He bu arada sonbahar böyle hissetmeni tetiklemiş olabilir..
8 aylık bir bebeğim var yalnızım. Birde 9 yaşında bir kızım. Büyük olanın bambaşka ilgi gostermem, yetismem gereken yanları var.ödevleri dersleri yemekleri okul gidiş gelisleri. Ergenlige geçiş tripleri yavaştan. Küçük hiç durmaz çok hareketli. Her öğünü ayrı cesit ve cok yemek isteyen kucak delisi uyumayan ilgi için çıldıran bir bebek.sabah 7 de kalıyorum.gece 5 gibi yatıyorum çoğu zaman. Yani 2 saatlik uyku ile durdugum oluyor. Temizlik yemek çamaşır çocuklar ödevler alış veriş ilgi hobi derken asla eşimi de unutmuyorum. Hergün ana kucağında bebeğimi banyoda karşıma koyar dusumu alır onuda oyalarim hızlıca makyajimi yapar kremlenirim.parfüm bende kullanmam bebek için.küpemi takar elbisemi giyer saçimi bir tararim. Bunlar 15 dk mi alır sadece.gece herkes uyudugunda,bebeğim yarım saat, bir saatte uyusa ;kasimin biyigimi alır manikür pedukur yaparim.pazar günleri eşim evdeyken kuaföre gider yarım saat fon cektiririm. O gün boyarim saçimi esim evdeyken. 10 dk lik is.bunca sorumluluk arasında gece yarısıda olsa bakimlarimi ihmal etmedim.seviyorum çünkü. Yorgun da olsam yaptım. Herşeye yetiştim.ama mutluyum dert edinmeyip pozitif olursan sorun yaşamazsin. Meslegimi uzun süredir yapmıyorum çocuklar yuzunden. Çünkü istanbul da kimsesiz, 2 çocuğu kime emanet edeceğimi bilmeden yol aldım böyle. Yani bukadar sorun etmeyin.1 yaşından sonra rahatlarsiniz zaten.herkes aynı sıkıntılarla boğuşuyor. Siz biraz kendinize acir hale gelmissiniz. Gerek yok buna.buyucekler elbet.
Gurbette ikiz bebeklerime tek başına bakan bir anneyim ben de...
Sizi çok iyi anlıyorum. .
Ama geçecek. .biraz daha büyüsün miniş,hepsi geçecek. .wc ye birlikte bile gidersiniz
Nacizane tavsiyem tv izletmeyin.cok ufak daha..neden ve ne şartlar altında karşısına oturtuyosunuz çok iyi tahmin ediyorum ve bu sizi kötü anne yapmaz. .o çaresizligi biliyorum. Ama başka bisey bulmaya çalışın yine de..
Allah kolaylık versin. Bebişin düzeni yoksa kendinize defter tutun.beslenme ve uyku saatlerini yazın. Düzene sokmaya çalışın. .size zaman kalınca da bol bol dinlenin,kendinizi iyi hissettirecek şeyleri yapın.
Bu süreç geçici..fazla yıpranmadan geçsin inşallah
Ayy ben sizi hatırladim yaaa :)) konu acmistiniz bebeğim hareket etmiyor diye ne güzel saglicakla dogurmussunuz beş aylık olmuş maşallah :) bakın ne güzel elinize almisiniz, bir bebisiniz var çoğu aile sahip olmak için nelerini vermiyor. Gerçi ben bekarim sizi çok anlayamam belki ama empati yapiyorum :) ufaklik da bendenmis ben de sirinleri cook severdim :) az daha sıkıntı disinizi, sonraları artık düzene gircek uykusu oyunu vs. Ufakliga benden selamlar, opuyorum çokça onu :*
Benimde bebegim 7. Ayina girecek simdi
Seni cok iyi anliyorum , ama inan geciyor bu dönemler , mesela artik geceleri uyuyor gündüz uyuyor yavas yavas düzeliyor hersey ..
Sanki hic bitmeyecek gibi geliyor insana ama öylr degil
Bende evlendim baska sehire tasindim ailem fazla uzakta degil ama hergünde görüsemiyoruz.
Oturdugum apartmanda sadece yaslilar var ben yalnizim anliyacagin :)
Ama inan bu sürecte zaten kimseyide istemiyordum bebegim uyusunda bende dinleneyim kimseyi cekemiyordum...
ben bebegimi sallanan minik oturagina yatar pozisyonda yatirip banyoya yanima aliyordum..onunla konusa konusa dus alirdim
bazi konularda cok vicdan yapmaman lazim ki bebegine saglikla bakabilesin..4 gundur yikanamiyorsan bebek yatagini banyonun karsisina cek,kapini acik birak,eline ver oyuncagi hizlica dusunu al..aglasa da 10 dk aglicak ama karsisinda temiz ve mutlu bi anne bulacak o yuzden 10 dk aglamasina goz yumman gerek.
bebek arabasi kullanmayi sevmiyorsan cok guzel bebek tasiyicilari oluyor,ben onunla oglumu 1 yasina gelene kadar koynumda tasidim,21 gunluktu ilk koynumda disari ciktigi zaman..gezmedigim yer kalmadi o sekilde.
yalniz lohusalik zor ama o gunler geciyor emin ol..disini sIkacagin 1,5 sene,sonra yavastan yarim gun filan krese baslatirsin kendine zamanin kalir..
bende ıkı cocuk buyuttum tek basıma cok zor gunlerım oldu
cok sukur sımdı ıkısıde okullu
sabah ısımı yaptım bı de duş alayım dedım
aklıma bır an suan bunun bazı anneler ıcın ne kadar bı lüx oldugu geldı (zamanında benım ıcınde oyleydı)
sımdı yazını okuyunca gulumsedım
zaman gecıyo gercekten
yarın bı bakmıssınkı basında odevıyle ılgılenıyorsun
aynı aylarda bebişimiz senle. ben hayatım boyunca hiç parfüm kullanmam. ne biliyim sevmiyorum işte.
hala bebişimi emziriyorum ve doğal olarak süt kokuyorum. bazı erkekler bu kokuyu çok sever, benim adam gibi.
unutma ki bizim en güzel makyajımız: anneliğimiz. ben şuan kendimi dünyanın en güzel kadını olarak görüyorum ki değilim. ama anneyim, çok kutsal bi mesleğim var.
bazen kendimize gerçekten bakamıyoruz gerçekten. hele de evde 3 yaşlarında bi kızın ve 6 aylık bi oğlun varsa. şuan 3.ye hamileyim ve eskiden tanıyanlar: annelik seni güzelleştirmiş, diyorlar.
emin olun ki ne kadar bakımsız olsanız da çok güzelsiniz, çünkü annesiniz...