Kendimden ve insanlardan nefret etmek istemiyorum

Yesilortu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
655
257
18
33
Kızlar merhaba,size bu bilgisayarın başından bir şeyler yazmak beni bir nebze rahatlatıyor. Ama tam anlamıyla sorunumu çözemiyorum. Bir çıkmazın içindeyim. İnsanların derinlerimde bir şeyi benden aldı. Hatta içimden mutluluğumu çaldılar. Buraya daha önce hiç yazmadığım ve kimseye anlatmadığım, anlatamadığım bir hayatım var. Bu hayata 9 senedir katlanıyorum. Şuan 24 yaşındayım. Kendimi çok yargıladım acaba insanlara karşı ön yargılı mıyım diye, belki evet belki hayır. Bunun cevabını ne size ne de başka birine verebilirim. Bende eksik olan huzuru 9 senedir bulamadım. İnsanlardan nefret etmiyorum, kendimden de nefret etmiyorum. Yaşantım öyle bir yere gidiyor ki sanki nefret etmem gerektiğini, hayata küsmem gerektiğini hissediyorum. Evet benim kaderim bu diyerek susmam ya da ölmem gerektiğini düşünüyorum. Biliyorum bunu yapamam hiç denemedim. Hala çabalamam gerektiğine inanmasam, şuan bu siteye bu satırları yazıyor olmazdım. Kızlar, insan ilişkilerim hep sorunlu. Bana terapiye git diyeceksiniz biliyorum. Şu yazdıklarım hiçbir şey ifade etmese de yazmak istiyorum. Terapiye gitmeyi denedim. Kimseye anlatamıyorum. Doktora da anlatamadım. Bana insanları yargılıyorsun kendini yargılıyorsun dedi. Ama neden yargılıyorum onun üzerinde durmadı. İçimden kimseye anlatmak gelmiyor. Bu konunun vehametini ve benim güvensizliğimi gösterir. Bunları yazıyorum çünkü dayanacak gücüm kalmadığında bir yerden güç almam lazım. Umarım artık dayanamıyorum dediğim bir zaman olmaz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Önerileriniz varsa bekliyorum.

yazdiklarin bu kadarcigiyla gercekten bir anlam ifade etmiyor ama :KK43:

Yargilamanizin sebebi guvensizlik mi?

yazdiklarin bu kadarcigiyla gercekten bir anlam ifade etmiyor ama :KK43:

O zaman şöyle anlatayım. Kötü şeyler yaşadım ve insanlara bu yüzden yaklaşamıyorum. Tüm bu şeyleri de kimseye anlatamıyorum. 9 yıldır kimseye anlatmadım. Bazen sona geldiğimi düşünsem de bunun geçici bir durum olduğuna inandırmak istiyorum kendimi.

Kızlar merhaba,size bu bilgisayarın başından bir şeyler yazmak beni bir nebze rahatlatıyor. Ama tam anlamıyla sorunumu çözemiyorum. Bir çıkmazın içindeyim. İnsanların derinlerimde bir şeyi benden aldı. Hatta içimden mutluluğumu çaldılar. Buraya daha önce hiç yazmadığım ve kimseye anlatmadığım, anlatamadığım bir hayatım var. Bu hayata 9 senedir katlanıyorum. Şuan 24 yaşındayım. Kendimi çok yargıladım acaba insanlara karşı ön yargılı mıyım diye, belki evet belki hayır. Bunun cevabını ne size ne de başka birine verebilirim. Bende eksik olan huzuru 9 senedir bulamadım. İnsanlardan nefret etmiyorum, kendimden de nefret etmiyorum. Yaşantım öyle bir yere gidiyor ki sanki nefret etmem gerektiğini, hayata küsmem gerektiğini hissediyorum. Evet benim kaderim bu diyerek susmam ya da ölmem gerektiğini düşünüyorum. Biliyorum bunu yapamam hiç denemedim. Hala çabalamam gerektiğine inanmasam, şuan bu siteye bu satırları yazıyor olmazdım. Kızlar, insan ilişkilerim hep sorunlu. Bana terapiye git diyeceksiniz biliyorum. Şu yazdıklarım hiçbir şey ifade etmese de yazmak istiyorum. Terapiye gitmeyi denedim. Kimseye anlatamıyorum. Doktora da anlatamadım. Bana insanları yargılıyorsun kendini yargılıyorsun dedi. Ama neden yargılıyorum onun üzerinde durmadı. İçimden kimseye anlatmak gelmiyor. Bu konunun vehametini ve benim güvensizliğimi gösterir. Bunları yazıyorum çünkü dayanacak gücüm kalmadığında bir yerden güç almam lazım. Umarım artık dayanamıyorum dediğim bir zaman olmaz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Önerileriniz varsa bekliyorum.

Bu anlatamadiklarinizi bize anlatin kim oldugunuzu da bilmiyoruz yüzünüzü de görmüyoruz

Sevgili yeşil örtü yaşadığım olayı anlatabilirsen bir nebze rahatlarsın belki.Yaşadığın travmatik olaydan sonra üzüntunu paylaşamadigin,belkide yeterince yașayamadiğin için hala olaydasın.Çok teknik bir bilgi gibi yazacağım kusura bakma.İnsan hayatında beklenmedik,insan psikolojisini hatta yaşamını altüst eden travmatik olaylar vardır.Deprem,yakin birinin olumu,taciz,tecavüz ve bence karşılıksız ask vs.bu olaylardan sonra insanlarda özellikle olum olayından sonra yas süreci yaşanır,ve bunun bile aşamaları vardır.inkar,isyan,pazarlik,kabullenme aşamalarını geçirerek yasi yaşarız.Travmatik olaylarda da benzer süreçler yaşanır.Yasadigin olaydan sonra kendini ifade etme olanağı bulamadığın için bir aşamada takılıp kalmis olabilirsin.İsinde uzman birinde yardim almak gerçekten önemli.bu psikiyatr olur,psikoterapist olur,kendini yakın hissettiğim bir kişisel gelişim yöntemi olur.
Ama bir yerden başla ve yoksa bu travma seninle yasar gider.

Sevgili yeşil örtü yaşadığım olayı anlatabilirsen bir nebze rahatlarsın belki.Yaşadığın travmatik olaydan sonra üzüntunu paylaşamadigin,belkide yeterince yașayamadiğin için hala olaydasın.Çok teknik bir bilgi gibi yazacağım kusura bakma.İnsan hayatında beklenmedik,insan psikolojisini hatta yaşamını altüst eden travmatik olaylar vardır.Deprem,yakin birinin olumu,taciz,tecavüz vs.bu olaylardan sonra insanlarda özellikle olum olayından sonra yas süreci yaşanır,ve bunun bile aşamaları vardır.inkar,isyan,pazarlik,kabullenme aşamalarını geçirerek yasi yaşarız.Travmatik olaylarda da benzer süreçler yaşanır.Yasadigin olaydan sonra kendini ifade etme olanağı bulamadığın için bir aşamada takılıp kalmis olabilirsin.İsinde uzman birinde yardim almak gerçekten önemli.bu psikiyatr olur,psikoterapist olur,kendini yakın hissettiğim bir kişisel gelişim yöntemi olur.
Ama bir yerden başla ve yoksa bu travma seninle tadar gider.

Farkındayım haklısınız da ama şöyle bir sorunum var kimseye anlatamıyorum. Anlatmaya çalıştım bir kaç defa sinir krizi geçirdim.

Farkındayım haklısınız da ama şöyle bir sorunum var kimseye anlatamıyorum. Anlatmaya çalıştım bir kaç defa sinir krizi geçirdim.

Bu yaşamanız gereken bir süreç ne yazik ki.Bu surec yaşanacak ki etkisi yavaş yavaş geçsin.Bunu ilk aşaması hazır olduğunuzda anlatmak.9 yıl uzun bir sure

Bu yaşamanız gereken bir süreç ne yazik ki.Bu surec yaşanacak ki etkisi yavaş yavaş geçsin.Bunu ilk aşaması hazır olduğunuzda anlatmak.9 yıl uzun bir sure

İnanın yapamıyorum. Ölmek istediğim oluyor onu da yapamıyorum. sadece istiyorum.

O zaman şöyle anlatayım. Kötü şeyler yaşadım ve insanlara bu yüzden yaklaşamıyorum. Tüm bu şeyleri de kimseye anlatamıyorum. 9 yıldır kimseye anlatmadım. Bazen sona geldiğimi düşünsem de bunun geçici bir durum olduğuna inandırmak istiyorum kendimi.

neden anlatamayasiniz. bu tur bir sorun yasayan bir arkadasim psikolojik terapilerle hayata dondu. ona bana anlatmayin ama neden bir doktora anlatamayasinizki

Bence olayları fazla büyütüyosunuz.
En büyük sorun iletişimsizliktir.
Yani ne bileyim, bi trafik kazasında tüm ailesini kaybedenler, uçak kazasından kurtulanlar, depremden sağ çıkanlar falan bile hayata tutunuyor tekrar.Tecavüze uğrayanlar, tacize uğrayanlar da aynı şekilde.Bu insanların bile yaşadıklarını anlatmaktan çekindiğini görmedim.

Kısaca anlatın lütfen belki yardımcı oluruz.
Biz burada zaten herkese anlatamadıklarımızı anlatıyoruz.lütfen yapmayın kendinize bunu en azından bir uzmanla görüşün derim...sevgilerimi gönderiyorum...

Back
X