Kendime anlam veremiyorum

Devlet hastanesinin psikyatrisine gitmişti o doktor o kadar mühim değil bence önemli olan önce kabullenmek ve tedavi olmayı istemek.

O 3 aydır kullanıyor öyle bi belirti olmadı. Aslında kortizonlu olmadığı sürece ilaçlar kilo yapmaz iştah açabilir sadece ama ona da dikkat etmek senin elinde hem de yaşadığım vicdan azabındansa bi kaç kilo fazla olmak daha tercih edilebilir bence. Tabi önce bi işin uzmanına görünmelisin ilaç yazıp yazmamak onlara kalmış.
Doğru sölüyorsunuz, sporla rejimle bir şekilde kilomu koruyarak, tedavi olmam gerektiği gerçeğini kabul etmem lazım.

Ilk once bunu buyuk bir problemmis gibi gormeye birak.
Telefon konusunca araya baska biri girince insan normal olarak adapte olamaz..kimi dinleyecegini sasirir..normal yani.
Ustune birde pamuk annelerimiz yapinca bizde binlerce defa uyardiktan sonra bu durum devam edince kiziyoruz. E insan annesine kizinca vicdan azabi da duyar haliyle.. Öp kokla gecer.
Cozum : annenin yaninda konusmamaya calis :halay:

Birde hayatini dolu dolu yasa. Evcil hayvan edin istersen. Kedi mesela. Kediler eglenceli olur eve canlilik katar.
Bu konuda bardagi tasiran son damla gibi birsey olmus..buyutulecek birsey degil aslinda.
Birde bir kotuluk ettin diye komple kotu bir insan olmazsin merak etme. Tipki kotu gunler yasadigin gibi hayatinin tamami kotu olacak hep boyle kalacaksin demek degil.
Pozitif yaklaşımın için sağol gercekten.
Kediyi bende düşündüm ama, maalesef annem kabul etmiyor. Birazda boşandıktan sonra tuhaflaştım sanki. Ben evliyken çok yanlızdım, karışanım yoktu, bireyselliğe alıştım belkide. Simdi ise annem bana cocukmusum gibi davraniyor gibime geliyor, elimden yetkim alinmis gibi. Belkide sorumum bu.

Pozitif yaklaşımın için sağol gercekten.
Kediyi bende düşündüm ama, maalesef annem kabul etmiyor. Birazda boşandıktan sonra tuhaflaştım sanki. Ben evliyken çok yanlızdım, karışanım yoktu, bireyselliğe alıştım belkide. Simdi ise annem bana cocukmusum gibi davraniyor gibime geliyor, elimden yetkim alinmis gibi. Belkide sorumum bu.

Zaten oyle davraniyordur. Her anne gibi. Kac yasina gelirsek gelelim oyle goruyorlar bizi. Ama sorunum bu diyerek sorun yaratma veya arama. Degisik hisler icinde olabilirsin gayet normal cunki bosanmissin..yeni hayatinin bir bolumune adapte olmaya calisiyorsun veya olamamissindir. Ozgursun istedigini yapabilirsin aslinda suan. Sorun aramak yerine yeni birseyler yarat. Yani kendine iyi gelecek ne varsa onu yap. Kendini motive et. Yeni seyler ogren oku gez. Zaman kisa ..akip geciyor. Degerlendirmek lazim.
Hayatinin sorumlulugunu kendi eline al. Annelerimiz karisir eder. Ama absurt birsey yapmadiktan ve akli selim bir insan olduktan sonra istedigini yap. Iki mirildanirlar anneler konu kapanir. Fazla takilma yani. Psikologa da gidebilirsin. Veya yasam kocuna.Konusma terapisi iyi gelir icini dokersin.Ilac almana gerek yok illa. Ama insan kendi kendinin yasam kocu en buyuk motivasyon vericisi de olur. Icimizde o potansiyel var. Kendine canlilik kat yeniden. Kendini kesfet kendini tani sev ve say. Cok fazla dusunceler icinde bogulup cikamiyorsan spor yap vucudunu yoracak seyler yap biraz..vucut yoruldugunda pek incik cincik bos seyler dusunmeye vakit de kalmaz.

Zaten oyle davraniyordur. Her anne gibi. Kac yasina gelirsek gelelim oyle goruyorlar bizi. Ama sorunum bu diyerek sorun yaratma veya arama. Degisik hisler icinde olabilirsin gayet normal cunki bosanmissin..yeni hayatinin bir bolumune adapte olmaya calisiyorsun veya olamamissindir. Ozgursun istedigini yapabilirsin aslinda suan. Sorun aramak yerine yeni birseyler yarat. Yani kendine iyi gelecek ne varsa onu yap. Kendini motive et. Yeni seyler ogren oku gez. Zaman kisa ..akip geciyor. Degerlendirmek lazim.
Hayatinin sorumlulugunu kendi eline al. Annelerimiz karisir eder. Ama absurt birsey yapmadiktan ve akli selim bir insan olduktan sonra istedigini yap. Iki mirildanirlar anneler konu kapanir. Fazla takilma yani. Psikologa da gidebilirsin. Veya yasam kocuna.Konusma terapisi iyi gelir icini dokersin.Ilac almana gerek yok illa. Ama insan kendi kendinin yasam kocu en buyuk motivasyon vericisi de olur. Icimizde o potansiyel var. Kendine canlilik kat yeniden. Kendini kesfet kendini tani sev ve say. Cok fazla dusunceler icinde bogulup cikamiyorsan spor yap vucudunu yoracak seyler yap biraz..vucut yoruldugunda pek incik cincik bos seyler dusunmeye vakit de kalmaz.
Bu söyledikleriniz okadar kıymetli ki, ben genelde arkadaşlarıma veririm bu tavsiyleri, ama terzi kendi söküğünü dikemez derler ya..
Bir de ben zayıf yanımı insanlardan hep sakladığım için, bu tavsıiyeleri hiç duymuyorum.

Bana birileri bu güçlü kadın demiş, bende güçlü olmadığım halde buna inandırmışım kendimi. Aslında okadar zayıfım ki, yaptığım en ufak hatada kendimi kötü insan ilan ediyorum. Kendimi aşırı tenkit ediyorum. Bazen düşünüyorumda, benim en büyük düşmanım benim.

Yazınızın resmini çektim, unuttukça okuyacağım, çok sağolun.

Back
X