kendime engel olmayı nasıl başaracağım

ervaduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
71
31
88
İstanbul
Belki benim gibi olan vardır yada böyle olup bunu aşan. Diyelim ki bir konu da bana haksızlık yapıldı yada arkamdan iş çevrildi ve ben bunu anladım. 2 şekilde tepki veriyorum 1. Sessiz kalıp yüzüme karşı normal bişeymiş gibi yaptıkları şeyleri şaşkınlıkla ve basireti bağlanmış şekilde Susup cvp verememek. 2. Sinirlerime hakim olamayıp aklıma gelenin ağzıma gelmesi. Sonuç 1.de nasıl olsa bişey demiyor ben buna istediğimi söylerim hem ondan büyüğüm bi kaç yaş her türlü ezerim muamelesi. 2.de Ayy terbiyesiz bana bunu nasıl söylersin biri bunun haddini bildirsin diye ortalığı ayağa kaldırma çabaları sonu küslük. Ki tahmin edersiniz ki bu güruh en yakın akraba oluyor. Şu zamana kadar arkadaşlarımla böyle sorun yaşamadım insanlık hali karşılıklı idare ettik küstük barıştık . Ama akraba için (elti, görümce gibi ) bunlar geçerli değil . Nasıl değişicem ben şöyle Güle güle laf sokanlar nasıl başarıyor ondan bana da lazım ((

Ben ne sinirli oluyorum ne de susup oturuyorum.
Güzel bir laf yerleştirip kahkahamı atıyorum,bu onlara yetiyor.

Cepsağlık diye bir uygulama vardo
Bana şöyle mesaj atmışlar: mücadeleniz kavga etmeden verin.
Kavga edince karşı taraf da savunmaya geçiyor, sağduyu yok oluyor. En iyisi hep halis bir niyet taşıyarak tartışmadan konuşmak. Yoksa insan içine atınca patlıyor. Kibarca söyle, tartışma, anlamayanla yüz göz olma

Siz baskın çıkın. Biri bir laf ettiğinde “Nasıl yani, şimdi bu ne demek, bana ne demek istedin, aynısını ben sana söylesem tepkin ne olur vb.” sözlerle onu konuşturun, niyetini açıkça söylemek zorunda kalsın ya da lafını geri çeksin. Böylece aptal olmadığınızı anlar, ayıbı yaptığıyla kalır!

etrafı çok ciddiye almayın en başta. eninde sonunda yıpranan sizsiniz.

ne susun ne de bağırın verdiğiniz tepkiler uç noktalar ortasını bulmanız lazım

1.olamıyorum
Bazen 2 oluyorum
Haksızlığa gelemiyorum

Arada çileden çıktığım oluyor ama derin nefes alıp bunu sonraki zamanlar için saklıyorum çok sinirlendiysem.
Unutmayalım ki intikam ve laf sokma soğuk yenen bir yemektir.

Bende insanlarin nasil laf sokabildigine sasirirdim yani ne kadar kolay insan kirabildiklerini dusunurdum ve asla insanlari kiramazdim. Sonra cok kirildim cok agladim uzuldum. Soylenen birseye karsi icimden gecirdigimi yine icimden geciriyormusum gibi gozlerinin icine bakmadan soyleyince laf sokmus oluyorum :) inanin bunu ogrenmem ve uygulamam cok zor oldu ama cok rahatladim. Cunku hep kirmamak adina susuyordum.

Ben muhtesem yuzyildaki hurrem gibi laf sokmayi cevap vermeyi cok isterdim
Ama genelde rahatsiz oldugum insanlarl konusmamayi tercih ediyorum.
Annem ise gerektiginde guzel laf sokuyor bu huyum ona cekseymis keske

Ayni senin gibiyim canim.kisilik bozuklugumu bilmem ama iyi niyetten olduğu kesin.aramin bozuldugu biri bana neler yapti yuz yuze laf sokmalar vb.o biseylet dedikce ben suskunlantim cevap veremedim kalbini kirmamak icin olduguni düşünüyorum ama hala aklima geldikce sinir oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…