Kendime verdigim deger

Ayrilmaktan mi baslayin demek istediniz?
evet bence bu sizin için en doğrusu. sonrasında kendi kendinizi yeniden yaratırsınız ve sadece "bir sorunum var" düşüncesiyle varolmaz, sorunun temeline iner, kendinizi görür, eylemsel olarak da değişir ve hayatınızı yeni biri olarak yaşarsınız. bu mümkün. sadece yazarak ve analiz ederek mümkün. (gölge çalışması)
ilişkiler dönüştürücüdür evet, ama kişiler aynı reaksiyonu verip, aynı yönde mi değişirler? bir ilişkinin üzerine oturduğu temelleri yıkıp yeniden inşa edilmesi mümkün müdür? (2 kişi de bilinçli olsaydı bellllki birlikte yapabilirlerdi)
kişiler birbirlerine bir şeyler öğretmek için birbirlerinin hayatlarına girerler, görevleri tamamlanınca çıkarlar. fakat birbirlerine öğrettikleri şeyi fark edip etmemek kişilerin kendisine kalmıştır. bazen de kişilerden biri uyanır ve değişmesi gerektiği işaretini almaya karar verir. o zaman o ilişkiyi sonlandırır ve kendi içsel yolculuğuna başlar. yolda ona bir şeyler öğreten başka insanlarla da tanışabilir, görmemekte direttiği şeyleri ona tekrar tekrar yaşatan insanlar da gelebilir. ama siz dersleri anladıkça, kendinize dair bilinç kazandıkça bu durumlar azalır, sonra zamanla yok olurlar. eğer bilinçli çaba devam ederse, kişi amacını berrak şekilde anlarsa ve gölgelerini çözümleyip özgür iradesini keşfederse o zaman gerçekten kendi özünü keşfetmiş yeni haline uygun olan partner gelir onu bulur. bu cidden doğru, söylediklerim gerçek. siz hangi haldeyseniz ona uygun partner geliyor size. ama mevcut bir ilişkiyi dönüştürebilmek için 2 kişinin aynı anda bilinçli çabası gerekiyor. ki bunun için her ikisinin de kendi gerçeğine uyanmak adına bir yolculuğa çıkmış olması gerekirdi.

internette hep karşılaştığım iki söz var copy paste yapıyorum
“Bilinçaltını bilinçli hale getirmediğin sürece hayatını yönetecek ve sen ona Kader diyeceksin. ” –Carl Jung.
"İki kişinin buluşması, iki kimyasal maddenin teması gibidir. Herhangi bir tepkime varsa, her ikisi de dönüşüm geçirir. -Carl Gustav Jung.
 
Fazla müsamaha gösteriyorsunuz bence. Adam da sizi böyle pehlivan gibi her şeyi idare eder görünce zaten evin düzeni dönüyor böyle, benim zorlamama ihtiyaç yok diye düşünüp yaymış kendini, tüm her şey sizin üzerinize yığılmış. Umarım oturur konuşur sorunlarınızı çözersiniz, adam kendine bir çeki düzen verir ve zamanla düzelir bu çarpık roller. Bir de bu mevzular düzelmeden çocuk düşünmeyin bence. Baktınız gördünüz aynı tas aynı hamam, yollar ayrılabilir ileride. Hakkınızda hayırlısı olsun
 
Kendin mendin mi kalmış ablacım adam yayılmış kalmış evcil hayvan olarak yaşıyor... At evden gitsin, iş bulana kadar da eve alma.
 
Back
X