Kendimi aptal gibi hissediyorum

elif ece 007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2015
865
261
33
Arkadaşlar gerçekten bazen ne düşüneceğimi bilmiyorum.sevgili kaynanam hicbir bayramı bizsiz geçirmek istemez ben hertürlü temizligini yaparim kac gun öncesinden evinde bulunurum.8senedir hiç hora geçmedi.herseye laf sokar ailemden kimin başını görse şikayet eder.Allah ima şükürler olsunki elimden her iş gelir hertürlü görevimi yaparım.2hafta once gorumcem evlendi.2haftada kac kere geldi bilmiyorum.bayramın ilkgunu bile kurbani burda gecircek.kocasi herseye tamm diyo acaba diyrum ben eşime neden yaptiramiyorm.ailem uzakta ilk defa bu bayram gitcez.onu da 3.gun gidelim diyo.ben kirk yilda bi giderim kaynanam herturlu laf sokar.kizlari kendinden cikmiyo.bu dunyanin obur tarafini hic dusunmuyo heralde.ama yinede ben iyi olmuyorum.dun gorumcemin yapragini satdim yarin etini hazırlar eline veririz malum kendisi hicbisey beceremiyo.ben kaynanamin karşısinda hic konusmadim o derse sustum yinede bisey yokmus gibi her işine kostum halada öyle.bilmiyorum böyle olmamam mi gerek.gercekten üzülüyorum eşime soyledigim zaman ya cvp vermiyo verdigindede bu konulardan sıkıldım diyo.eşim beni seviyo biliyrm bunu hep dile getirir.acaba onun ustune cokmu gidiyorm.ama büyük bi haksızlığın içinde olduğumu da biliyorum

Arkadaşlar gerçekten bazen ne düşüneceğimi bilmiyorum.sevgili kaynanam hicbir bayramı bizsiz geçirmek istemez ben hertürlü temizligini yaparim kac gun öncesinden evinde bulunurum.8senedir hiç hora geçmedi.herseye laf sokar ailemden kimin başını görse şikayet eder.Allah ima şükürler olsunki elimden her iş gelir hertürlü görevimi yaparım.2hafta once gorumcem evlendi.2haftada kac kere geldi bilmiyorum.bayramın ilkgunu bile kurbani burda gecircek.kocasi herseye tamm diyo acaba diyrum ben eşime neden yaptiramiyorm.ailem uzakta ilk defa bu bayram gitcez.onu da 3.gun gidelim diyo.ben kirk yilda bi giderim kaynanam herturlu laf sokar.kizlari kendinden cikmiyo.bu dunyanin obur tarafini hic dusunmuyo heralde.ama yinede ben iyi olmuyorum.dun gorumcemin yapragini satdim yarin etini hazırlar eline veririz malum kendisi hicbisey beceremiyo.ben kaynanamin karşısinda hic konusmadim o derse sustum yinede bisey yokmus gibi her işine kostum halada öyle.bilmiyorum böyle olmamam mi gerek.gercekten üzülüyorum eşime soyledigim zaman ya cvp vermiyo verdigindede bu konulardan sıkıldım diyo.eşim beni seviyo biliyrm bunu hep dile getirir.acaba onun ustune cokmu gidiyorm.ama büyük bi haksızlığın içinde olduğumu da biliyorum
Olur mu canim sen ailene gidemezsin cunku sen el kizisin , gorumcen gercek kizi o gelir ailesinin yanina ona kimse karisamaz..

Esin seviyor diyorsun ama baksana cok haksizlik yapiliyor sana bunun kaynagida esin degil mi sence nerde kaliyor sevgisi..Oo Is yapan gelini herkes sever.Sen kole degilsin gelin demek kaynanasinin herseyini yapar demek dgildir.Hic kimse bana kaynanamin isini yaptiramaz hele gorumcemin isini hic yani..
Nolmus yani gorumcen evliligi her seyi beceriyorda isi mi beceremiyor.

Bende biliyorum suç benim ama benden çok eşimin en başından ne o konustu ne ben.ne dedilerse tmm.ben 19 yaşında evlendim gorumcelerim 25.galiba oyuzdende.ama bide şöyle bisey var ben bisey dedimgimde kendimi huzursuz hissediyorum

Ağzından biraz laf çıksın yahu uğradığın haksızlığa karsi cik
O sana laf sokuyor da senin niye sesin çıkmıyor sende ince ince laf sok
Gorumcen annesindeyken oo yine buradasın maaşallah damat bey ne anlayışlı ne güzel bir koca falan diye

Nasıl yıkarim duvarlarimi bilmiyorum

Mesela görümcenizin,kayınvalidenizin işlerini yapmayı bırakıp kendi kendinize takılın.Yakınlık kurmak zorunda değilsiniz,kadının koca kızı var madem birine temizletecek ona temizletsin.Bu sizin göreviniz değil.
Gerekirse kavga edin,azıcık sesinizi yükseltin,bunca sene susmuşsunuz sizi ezmişler,biraz da siz ezin.
Söz konusu kendi ailemse hayatıma girecek insan için bile fedakarlıkta bulunmam ben.Ne demek ilk defa bu bayram gideceğiz ailenizin ne suçu günahı var sırf bir kayınvalide,görümce,eş için o insanları neden ihmal ediyorsunuz ?
Burada insanlar böyle sebepler yüzünden boşanıyor,bakın fazla fedakarlık böyle sonuçlar doğuruyor işte,herkesin anladığı dilden konuşun.
Önünüzde uzun bir hayat var tadını çıkarın,kimse için üzülmeyin daha fazla.

Senin en buyuk hatan kayinvalidenin islerini gorevin zannetmekle baslamis.senin onlara karsi tek sorumlulugun saygi gostermektir o kadar.isine gucune de eger istersen yardim edersin bu sana kalmis bir sey.asla mecburiyyet degildir.bu tavri da en bastan koymaya calissaydin basta biraz sikinti olsa bile simdiye kadar hersey duzene girmis olmaliydi.bence yavas yavas en basta esinin de gormesini saglayarak ve hakli olduguna inandirarak elini etegini cek.illaki buyuk tepkiler gostrecekler islerine gelmedigi icin ama sen yolundan donme isteseler de istemeseler de kabul etmek zorundalar.

Senin ömrünü yer bitirirler bacım.sen ipleri komple vermişsin ellerine.hayır demeyi bilmeyen , ezilmeye mahkumdur.şimdi gençsin aman oluversin yeterki huzursuzluk çıkmasın dersin ama yaş ilerleyince kendine yazık ettiğini anlarsın.bide bu işler alıştırma meselesi.bikere yaptınmı hep isterler.bin defa yaparsın ,bir defa yapamazsın kavga çıkar.canım benim yol yakınken tavrını koy yoksa sittin sene köle gibi olursun

Valla kizlar çok guzel konusmusunuz hepinize teskkr edrm.evt haklısınız ben herseyi gorevim sandım yaptm.simdide hep bekliyolar ışte.yapmaya caliscam soylediklerinizi.kendimi ezdiren bi tip olmadim başkalarına am bunlara niye boyle yaptim bende bilmiyorum

Valla kizlar çok guzel konusmusunuz hepinize teskkr edrm.evt haklısınız ben herseyi gorevim sandım yaptm.simdide hep bekliyolar ışte.yapmaya caliscam soylediklerinizi.kendimi ezdiren bi tip olmadim başkalarına am bunlara niye boyle yaptim bende bilmiyorum
Aman kötü olmayayım kavga etmeyelim dedikçe insanlar ustune daha cok gelir daha cok ezer su an çocuğun yokmus kocam beni bosar korkusu olmadan ne yaparsan simdi yaparsın yoksa aynı usül devam edip birde çocuğun olursa geçmişler ola

Kizlar siz bana soyledikleriniz gibi mi davraniyosunuz sizinkilr nasıl tepkiler veriyolar bana mi senk geldi bunlar

Aman kötü olmayayım kavga etmeyelim dedikçe insanlar ustune daha cok gelir daha cok ezer su an çocuğun yokmus kocam beni bosar korkusu olmadan ne yaparsan simdi yaparsın yoksa aynı usül devam edip birde çocuğun olursa geçmişler ola
Cocugum var canm 4yaşında bir oglum var.eşim noktayi koysa şöyle şöyle deyip beni çekse oda bişey demiyo beni arada birakiyo hep.inanin buzamna.kadr hep desim şöyle olsan böyle olsan die ama hicbizamn onlara karşı gelen yada boyle olnaz diyen biri olmadi

Kaynana evinde tek yaptigim masa kurup kaldirmak. Neden herseyi yapiyosun? Zaten alistirmissin kaynanayi rahata. Bir de gorumcenin etinin kesimi sana mi kaldi?

Bilemedim hic boyle bir insan olmadim. Kocan seni hizmetci mi aldi oraya?

Cocugum var canm 4yaşında bir oglum var.eşim noktayi koysa şöyle şöyle deyip beni çekse oda bişey demiyo beni arada birakiyo hep.inanin buzamna.kadr hep desim şöyle olsan böyle olsan die ama hicbizamn onlara karşı gelen yada boyle olnaz diyen biri olmadi
Böyle olmaz diyen biri esin olmalı
Esin onlara izin verdikçe sen ne yapsan ne soylesen fayda etmez

Back
X