Kendimi aptal gibi hissediyorum

Yaa sen niye kendini eziyosun ki isini gucunu niye sen yapiyosun ben anlam veremiyorum dunyanin lafini suratini yiyipte yine peslerinde kosanlari otur evinde git annene .. esin de madem sikilmis bu muhabbetlerden bi araya getirmesin sizi..
Bi bilsem yapamiyorm iste.hala herseyde geliyorum kapılarına.Allah için yapirm diyrm kendi kendimi kandiriyrm iste

Rabbim sabredenle beraberdir ...
Insan yasattigini yasamadan ölmuyor malesef ,insallah kayinvaliden farkina varir yaptigi vicdansizligin,merhametsizligin...bana kv dem gebersin demişti ve senin gibi herseye susmuştum rabbim yardimcin olsun
Bende onu görmek istyrm canm.Rabbim yaşadıklarımı onlara yasatmadn oldurmesin diyrm.

Bir insanın kendine ettiğini 40 kişi toplansa edemez görümcene yaprak sarmak nedir otursun sarsın ailene bile gitmeye tenezzül etmeyen adamın ailesine çok yüz vermişsin

Arkadaşlar gerçekten bazen ne düşüneceğimi bilmiyorum.sevgili kaynanam hicbir bayramı bizsiz geçirmek istemez ben hertürlü temizligini yaparim kac gun öncesinden evinde bulunurum.8senedir hiç hora geçmedi.herseye laf sokar ailemden kimin başını görse şikayet eder.Allah ima şükürler olsunki elimden her iş gelir hertürlü görevimi yaparım.2hafta once gorumcem evlendi.2haftada kac kere geldi bilmiyorum.bayramın ilkgunu bile kurbani burda gecircek.kocasi herseye tamm diyo acaba diyrum ben eşime neden yaptiramiyorm.ailem uzakta ilk defa bu bayram gitcez.onu da 3.gun gidelim diyo.ben kirk yilda bi giderim kaynanam herturlu laf sokar.kizlari kendinden cikmiyo.bu dunyanin obur tarafini hic dusunmuyo heralde.ama yinede ben iyi olmuyorum.dun gorumcemin yapragini satdim yarin etini hazırlar eline veririz malum kendisi hicbisey beceremiyo.ben kaynanamin karşısinda hic konusmadim o derse sustum yinede bisey yokmus gibi her işine kostum halada öyle.bilmiyorum böyle olmamam mi gerek.gercekten üzülüyorum eşime soyledigim zaman ya cvp vermiyo verdigindede bu konulardan sıkıldım diyo.eşim beni seviyo biliyrm bunu hep dile getirir.acaba onun ustune cokmu gidiyorm.ama büyük bi haksızlığın içinde olduğumu da biliyorum
1- Kv çok taviz vermişsin sustukça tepene çıkmış
2-Senin sorunun Kv le eşinle değil.Sorunlarını Kv halletmeye çalış eşine yansıtma ve anlatma.
3-Ev işlerinde ki becerini Kv laf sokmak için de edin
4-Benim aileme laf sokan kim olursa olsun kralını benden duymak zorunda kalır
5-Öyle ev temizlemekle yaprak sarmakla eti hazırlamakla yaranamazsın bu bayram kv ayaklarını yıkamayı dene belki yaranırsın?
Güzel kardeşim hürmet saygı sevgi hepsi bir yere kadar değilmi? Yeri geldiğinde kendi annelerimize bile tahammül edemezken sende ki bu sabrın kaynağı nedir? Karşında Allahtan korkmaz kuldan utanmaz biri var. Kıssasa kıssas yap.
Sen gelinsin köle değil. Önce kendin ne olmak istediğine karar ver.
Gelinsen gelin gibi davran mesafeni koy tavrını belli et.
Köleysen o zaman şikayet etme aynen devam ;)

Hanımefendi bu siz ve eşinizle alakalı ablam evli ve sürekli bize gelirler mesela 9 günlük bayram tatili 1 gün kv desinde kalır 8 gün bizde.Eşi de gık demez.Tabiki bir denge olmalı bu da normal değil aslında.Siz de bunu eşinizle konuşup halledin.İnsanları fazla takmayın.Çok iyi de olsanız kötü de olsanız konuşurlar.Hiç susmazlar.Kendiniz için yaşayın

Ben 21 yaşındayım. Yaşım henüz çok küçük, hayat tecrübem çok az.. Ve buna rağmen yaşadıklarımdan ve buradan okuduğum kadarıyla çıkarımım şu; iyilik dediğin şey şu dünyada sadece bir avuç insana yarıyor!

Sen ne kadar iyi olursan karşındakine hiçbir zaman yetemiyorsun, hep daha fazlasını istiyor ve asla kıymet bilmiyor.

Dolayısıyla kimse için bu kadar fedakarlık yapmayacaksın, sus pus olmayacaksın, yeri geldiğinde sesini çıkaracaksın, hak etmeyene doğruyu bile söylemeyeceksin, hal etmeyene alçakgönüllü de olmayacaksın.

Sen kendini ezdirmediğin sesini çıkarttığın sürece, ve hak etmeyene gereksiz iyilik yapmadığın sürece mutlu olursun.

O yüzden görümcene sarma sarma, kv'nin işlerini yapma. Çağırdığında hep gitme arada"yorgunum evde oturacağım bugün misafir de çekemem hiç" diyebil. Sana laf soktuğunda sen de lafını esirgeme. Saygısızlık yap demiyorum bak, ama kendini ezdirip altta kalma. Bak o zaman nasıl kıymete biniyorsun kimse sana gıkını çıkarabiliyor mu.

Ayy aynı benim durumum :eğlence:gorumcem kaynanamdan çıkmaz ben haftada iki kez gitsem lafi bitmez Allahtan benim kocam anneci degil :halay:

Biz bayramdan bikac gun once geliyoruz zaten.oda.temizlik yaparken ben oturamiuorum.1saattir utu ortada duruyo.bikac gömlek utuledi yoruldu güya yatti.esimgl disardyaydi onlarin gelmesini bekledi simdi utu ortada herks içerde oturuyo napiym Allah aşkına ya
Sana direk gel iş yap diyen kimse yok sanirim e bayram temizligi yapmasida normal, asil sorun sizin bayram oncesi evlerine gitmeniz. Ben de ortada utu gorsem duramam kalkar yaparim. Sorun tamamen siz de. Kiymet bilmiyorlarsa yapmayin, erkenden gitmeyin.

Biz bayramdan bikac gun once geliyoruz zaten.oda.temizlik yaparken ben oturamiuorum.1saattir utu ortada duruyo.bikac gömlek utuledi yoruldu güya yatti.esimgl disardyaydi onlarin gelmesini bekledi simdi utu ortada herks içerde oturuyo napiym Allah aşkına ya
Ne mi yapacaksin cok basit! Onlarin yaptiginin aynisini.onlari kendi silahlariyla vuracaksin.yani yuzsuz ve piskin olarak.misal bak benim gorumce vardir bi tane kayinvalidenin akil hocasi.hersey onun basinin altindan cikar.koye gitmisiz bayram diye sanki karsisinda cocuk var ya, "yarin saat sekizde herkes kalkacak temizlik var" benim de emri vaki en uyuz oldugum seydir ki yapacagim varsa da yapmam.elimi hic biseye surmedim tabi ki de :)yattim yuvarlandim telefon oynadim cocukla ugrastim falan.delirdi tabi bu.dedi ki "ben isten kacmam gulum kimileri temizlik yapar kimileri de tembel hayvan gibi yatar "napim simdi oturup aglayayim mi hayvan dedi diye.bi sey desem kavga cikacak bayram zehir olacak esim de mutsuz olacak.yuzsuzluge vurdurdum ben de " yaa aynen oyle ablacim cok haklisin valla neler var " falan gibi seyler soyledim iyice cildirdirmistir muhtemelen.sen de umursamaz ol biraz gordugunu gormezden gel her seyi yapayim diye ugrasma.yardim etmek baska gorev bilip her seyi yuklenmek baska.

Artık erken gelmicem.ben gelmicemde eşim durmuyoki gidelim diye.ama bundan sonra öyle yapcam geleceksede kendi gelsin.dünden beri elimi pek biseye surmedim ;)gorumcemin etinede dokunmadim.sadece ilk yemek icin biraz et dogradim oda gorumceyle.kendimi tutmaya çalışıyorum atlamiycam herşeye artik ;)

Kendi kizlarina sen kvlere git kizim yeni evlisin demiyorlarsa size de bir bayrami da annenlerde gecir kizim hep bizimlesin desinler. Bu haksizliga cok kiziyorum ben.siz de bu kadar islerine kosmayin,hadi kv nin islerini yaptin diyelim gorumcenin eltinin sarmalarini niye sen sariyorsun senin evde isin yok mu?

E her şey ortada biraz ağzını açmazsan kimse seni takmaz. ağlamayan çocuğa emzik yok ki bu dünyada.

Damadının yanında diyo güya iyi kaynana olcak ya.okadr konuşmaz değilim şimdi ama herseye konuşmam sadece.yarın sabh gitcm annemlere Ins.ben de esimde biraz res çeksek kimse bisey diyemezde önemli olan bizim konusmamiz

Back
X