kendimi artık anlayamıyorum yol gösterin lütfen..:(

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
iyi geceler arkadaşlar..benim sorunum aslında ne büyük ne küçük..kendi halinde sakin bir ailem var.sorunumuzda yok şükür.tek sorunum ibadetler..namaz oruç gibi ibadetleri yerine getirmiyorum..elhamdülillah müslümanım babam imamhatip mezunu zaten.oruçlarını yerine getirirler namaz da annem kılar bir tek ramazanlarda.manevi yönüm çok fazladır aslında. yerine getirmiyorum ama inancım sonsuzz.baba tarafım hacı hocadır hep.ibadete gelince ahkam keseler ama acığız diye kondurmadık dedikodu bırakmazlar sülalede açık olanlara.. mevlütler okumalar falan hoşuma gider huzur bulurum..sorunuma gelince karşıma onlardan biri geldiğinde ahkam kestiklerinde zıtlaşıyorum düğünlerini mevlütlü yapmalarını yadırgamasamda o an zıtlaşmaktan mı ne tepkili oluyorum günaha giriyorum diye üzülüyorum..geçenlerde yine düğünleri olduu gitmedimm aslında gitmek istedim ama haremlik selamlık olacak diye gitmek istemedim..iki ye ayırmışlar tahmin ettiğim gibi.aynı salonda aynı ortamda yanyana sandalyeler kadınlar bi tarafta erkekler bir tarafta.dedim iyi güzel de aynı ortamdalar birbirlerini de görüyolar ayrı bölmek neden diye söylendim.yine içime oturduu..ne yapmam lazım bilmiyorum bu huyumu yenmem lazım..günaha giriyormuyumdur ki ??

Bence en azından insanların seçimlerine saygı göstermeyi öğrenmelisiniz. Siz düğün yaptığınızda muhtemelen karışık ve müzikli yapacaksınız. Onlardan birinin şuna bak gavur icadı diye söylenmesi (ki muhtemelen söylenecekler) hoşunuza gider mi? ne kadar kırıcı ve anlamsız, seçimlere saygısız bulursunuz di mi? O zaman aynı tavrı sergilemeyin.

çok haklısınız nişanlımda aynısını söyledi onlar söylenerek eleştirerek hata yapıyor diye sende onlar gibi olmak zorunda değilsin dedi..aslında sinirimi bozan şu sanırım..hani gelip bak bizde böyle siz şöylesiniz biz iinanclıyız diye laf edipte sonradan insanların arkalarından dedikodularını yapmalarına tepkiliyim bu yüzden eleştiriyorum sanırım.bilmiyorum aslında saygısız değilimdir.

Son düzenleme:
Okudugumdan anladigim kafanda soru isaretlerinin oldugu. Sorgulamayan bir beyin dusunmuyor demektir zaten. Gunah boyutunu bilemem. Tek bildigim ailenin izinden gitmek zorunda degilsin. Kendi dogrularinla yasayabilirsin.

Bakın inançlıyım diyip diyip insanların dedikodularını yapıyorsunuz günahtır demek ayrı düğün yapma stillerine söylenmek ayrı. Üzgünüm ama müzikli düğünlere gelip de sonra da söylenen teyzeler canlanıyor yaptığınız karşısında gözümde. Ha bu arada onlardan birinin duyabileceği şekilde söylendiğinizi varsayarak kmonuşuyorum yoksa içinizden söylenmişsiniz kimene.

söylenirken onlara söylenmedimm..bana gelipte aa niye gelmedin iki dua görürdün tabii sen sevmezsin böyle ortamları diyenlere diyorumki hem hacı hocayız diyolar mevlütlü düğün yapıyolar hemde dedikodu yapıyolar dinimizde dedikodudamı var diyorum söyleniyorum.sonra üzülüyorum.günaha giriyorum söylenerek diye.yoksa şahsi olarak kişiye bişi demiyorum yada eleştirmiyorum

Tamam o zaman canım. Zaten böyle laf çarpıtarak ne elde edecekler bilmiyorum. İnsana antipatik gelmekten bu tip organizasyonlardan soğutmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Halbuki sevgi dolu, güzelliklerle yaklaşsalar, özendirici olsalar ne kaybederler. Aksine kazanırlar.

aynen canım çok saol vaktini ayırdığın için..evett insanı soğutuyolar ve soğuduğum için vicdanende kendimi suçlu hissediyorum..aslında görmemezlikten gelmem lazımm çabalıcam en azından

sizi galiba anliyorum demek istiyorsunuz ki hem kendileri dogru düzgün yasamiyorlar hemde baskalarini elestiriyorlar ben böyle anladim canim böylelerine sadece dua etmek düser mesela haramlik selamlik düyün yapiyorlar yazdiniz o birkere öyle olmaz kadin erkek gene ayni ortamda kendilerini kandiriyorlar :) fakat onlara da öyle ögretilmis ne yapicaz dua edicez size gelince kafaniza takmayin kim ne söylerse söylesin fakat acik olsanizda ibadetlerinizi yerine getirmeye calisin insaALLAH
bende aciktim düsüncem ile görünüsüm bir degildi ya göründügün gibi ol yada oldugunn gibi görün mevlana hz sözü beni bitirirdi :) ve ibadetlere farzlara uymaya basladiktan sonra saten dünyaya bambaska bir göz ile bakiyorsun kim ne demis etmis umrunda bile olmuyor insanin tek amaci ALLAHcc laik kul olabilmek seytan sizi bu tür seylerle oyalamasin...
kimse kimsenin hakkinda kötü düsünmemesi lazim ilerde kim ne olur onu sadece ALLAH bilir!!!

Senin ki biraz "Etki'ye Tepki" gibi olmuş.
Onların sana ahkam kestiği konularda, sende aynısını onlara yaparak bir şekilde savunmaya geçiyorsun.
İnsan doğasında normal olanda budur zaten.

Eğer inançlıysan zaten onlar söylediği için değil, kendin için yapmalısın.
Bence hiç kulak asma ve onlara da ters tepki vericek bir şey söyleme.
Çünkü sen böyle yaptıkça "bu kızın hali hal değil" diye daha fazla baskı yapabilir yada ahkam kesebilirler.

Ama eğer içten içe kendini yeterince inançlı hissetmiyorsan ve kafanda soru işaretleri varsa da araştır, sorgula derim.
Ailenin inancından gitmek zorunda değilsin.

Son düzenleme:
Bu konu kapatılır söyleyeyim.Ikincisi ne günahından bahsediyorsunuz? Ortam sizi hoşnut etmemiş girmemişsiniz bu kadar basit.Aileniz daha tutucu bir yapıda,siz bunu bazen kaldıramıyorsunuz,normal.Siz farklı bir bireysiniz,onlar farklı.Aileyiz diye inançlarımız,hayata bakışımız,hoşlandıklarımız aynı olacak diye bir şey yok.Siz kendi hayatınızı kurunca istediğiniz gibi yaşarsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…