• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi başkalarıyla kıyaslıyorum!!!Mutluluğumun katiliyim

Dilber_iRana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
119
102
13
Kızlar Merhaba 17 yaşındayım.Kendimi sürekli başkalarıyka kıyaslıyorum.
Hiç mutlu değilim.Neden onun kadar güzel olamıyorum neden böyleyim vs vs.

Bu durum canımı çok sıkıyor.Mutlu olamıyorum.Bir de diğer insanlar benim hakkımda ne düşünür diye çok kafaya takıyorum yardım edin lütfen.:KK43: Bişeyler başarmak istiyorum ama sanki morfini vurmuşlar hiçbişey yapasım yok.

Canim benim, yasin geregi boyle dusunuyor olman normal sanirim.Lakin kendini baskalari ile kiyaslamak yerine Rabbim tarafindan sana verilmis olan yetenegini kesfet. Sunu unutma ,herkesin basarili oldugu bir alan mutlaka vardir. Her zaman dogru olani yap ve baskalarinin senin icin ne soyledigini onemseme. Ne yaparsan yap kimseyi memnun edemezsin cunku. Sen, SEN oldugun icin ozel ve guzelsin :KK5:

Herkesin ayrı bir güzelliği , Zekası vardır . Sende olan onda olmaz , onda olan sende olmaz . Bu kadar takma kafana

Bu durum canımı çok sıkıyor.Mutlu olamıyorum.Bir de diğer insanlar benim hakkımda ne düşünür diye çok kafaya takıyorum yardım edin lütfen.:KK43: Bişeyler başarmak istiyorum ama sanki morfini vurmuşlar hiçbişey yapasım yok.

Bunlar hep sosyal medya etkisi.

Canım kardeşim öncelikle sana şunu tavsiye ederim
Kesinlikle bi aktivite yapmalısın spor gibi kafanı dağıtıp sosyallesebilecegin. Bu çok önemli çünkü özgüven eksikliğin tavan yapmış. Kendini asla başkalarıyla kiyaslama. Bunu yapmaya devam edersen daha özensiz olursun. Hem sunu düşün, senin güzel diye düşündüğün insanlar kim bilir kendilerinde nelerden mutlu değil.

Kimse 4 4luk değil unutma.

Tavsiyem e kulak ver. Aktivite şart.

Şuanda ergenlik evresinde olduğun için olabilir. Ve bunun farkındasın .Kendini düzeltebilirsin .Bununla alakalı tonlarca kişisel gelişim kitapları ve filmler var .

Canim benim, yasin geregi boyle dusunuyor olman normal sanirim.Lakin kendini baskalari ile kiyaslamak yerine Rabbim tarafindan sana verilmis olan yetenegini kesfet. Sunu unutma ,herkesin basarili oldugu bir alan mutlaka vardir. Her zaman dogru olani yap ve baskalarinin senin icin ne soyledigini onemseme. Ne yaparsan yap kimseyi memnun edemezsin cunku. Sen, SEN oldugun icin ozel ve guzelsin :KK5:
Kendimi geliştirmeye nerden başlamalıyım peki? bana yardımcı olur Musun abla?

Bunlar hep sosyal medya etkisi.

Canım kardeşim öncelikle sana şunu tavsiye ederim
Kesinlikle bi aktivite yapmalısın spor gibi kafanı dağıtıp sosyallesebilecegin. Bu çok önemli çünkü özgüven eksikliğin tavan yapmış. Kendini asla başkalarıyla kiyaslama. Bunu yapmaya devam edersen daha özensiz olursun. Hem sunu düşün, senin güzel diye düşündüğün insanlar kim bilir kendilerinde nelerden mutlu değil.

Kimse 4 4luk değil unutma.

Tavsiyem e kulak ver. Aktivite şart.
sosyal medya kullanmıyorum ki okul içinde veya dışında çevremde hep hep küçümsüyorum kendinimi beğenemiyorum

Kendimi geliştirmeye nerden başlamalıyım peki? bana yardımcı olur Musun
Oncelikle kisilik ve karakterine olumlu ozellikler katacak sekilde kendini gelistirmeye gayret gostermelisin. Mutsuzluk psijolojisinden siyrilmak icin bos kalma. Faydali kitaplar oku, annene yardim et, leziz yemekler yapmaya calis,edebiyatin kuvvetli ise makale yaz,duzgun ahlakli bir buyugun varsa abla diyebilecegin sohbet et vs. Hedefsiz yasama. Mesela doktor olmak istiyorsun. Bunun icin ne yapmalisin ? Notlarini yuksek tutmalisin. Not yukseltmek icin ne yapmalisin saglam calismalisin. Saglam calismak icin ne yapmalisin,calisma programi hazirlamalisin vs. Bu bir ornek canim. Hedefin dogrultusunda tum gayretleri gosterdigin halde olmuyorsa bir sey yine de uzulmek ve umitsizlik yok tabi.

Bak 11 tane gencecik , bakımlı, kariyer sahibi , güzel alımlı kız vefat etti.
O güzelim mis kokulu vücutları yanarak kül oldu kara topraga girdi.
Kendini kimse ile kıyaslama lütfen

bu yasta cok normal hepimiz hu yollardan gectik.yani bunu nerdeyse butun yasitlarin yasiyor.o yuzden cok kafaya takma.kisisel gelisim kitabi olarak sana ferrasini satan bilge yi onerebilirim.kisisel gelisimle pek alakasi yok gibi gorunur ama aslinda mukemmel bi kitap.dunyada uzun sure birinciydi listelerde.bi digeri de simyaci kitabi.ikiside cok onemli kitaplar

Back
X