Kendimi çirkin buluyorum, özgüvensizim

umutluveumutsuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
166
262
103
24
Herkese iyi günler
Aslında bu yeni bir şey değil benim için küçüklükten beri özgüvensiz yetiştirildim. Atıyorum ilkokulda sorunun cevabını bilsem bile parmak kaldıramazdım, dans etmeyi çok isterdim sırf özgüven sorunundan dolayı dans kursuna gidemedim. Bunun sebebi kendimi fiziksel olarak yetersiz bulmam, kendime güzel gelmiyorum.insanların dış görünüşümle ilgili yaptığı en ufak bir yorum beni günlerce düşündürüyor. Özellikle son yıllarda sosyal medyada övülen beyaz ve pürüzsüz ten algısından sonra karşı cinsle konuşmak bile istemiyorum

Herkese iyi günler
Aslında bu yeni bir şey değil benim için küçüklükten beri özgüvensiz yetiştirildim. Atıyorum ilkokulda sorunun cevabını bilsem bile parmak kaldıramazdım, dans etmeyi çok isterdim sırf özgüven sorunundan dolayı dans kursuna gidemedim. Bunun sebebi kendimi fiziksel olarak yetersiz bulmam, kendime güzel gelmiyorum.insanların dış görünüşümle ilgili yaptığı en ufak bir yorum beni günlerce düşündürüyor. Özellikle son yıllarda sosyal medyada övülen beyaz ve pürüzsüz ten algısından sonra karşı cinsle konuşmak bile istemiyorum
Kimler kimler ne sevgililer kocalar buluyor bir bilsen.zaten hayatı yaşayabilmek için güzel olmaya gerek yok.eğer öyleysen tabii.eskiden delikli boncuk yerde kalmaz derlerdi o kadar doğru bir lafmiş ki.kim erkeksiz kalmış? Başka konularda da bir işe yaramıyor zaten dış görünüş.

Uzman yardımı bana nasıl işe yarayabilir ki, aynada baktığım görüntü değişmeyecek. Bambaşka biri olmayı dilerdim inanın
Uzman kendinize bakış açınizin yanlış olduğunu gösterip rehberlik edecek. Kendine değer vermeyi öğretecek. Güzel olup özgüven problemi yaşayan da çok.

Herkese iyi günler
Ne saçmalıyorsun sosyal medyaya bakarak mı kendini çirkin hissediyorsun. Eminim çok güzel kızdındır. Bu çekingenliğinin sebebi ailenden mi geliyor küçükken olur ya. İnsanların her dedigine bakarsak dışarı adım bile atamayız. Önce kendini sev seni sevmeyeni sende sevme

Ne saçmalıyorsun sosyal medyaya bakarak mı kendini çirkin hissediyorsun. Eminim çok güzel kızdındır. Bu çekingenliğinin sebebi ailenden mi geliyor küçükken olur ya. İnsanların her dedigine bakarsak dışarı adım bile atamayız. Önce kendini sev seni sevmeyeni sende sevme
Sosyal medyada çok güzel kızlar var hepsinin cildi çok güzel beyaz tenliler falan bilmiyorum belki de saçmalıyorum. evet küçükken ailemden geliyor beni çok baskılarlardı

Sosyal medyada çok güzel kızlar var hepsinin cildi çok güzel beyaz tenliler falan bilmiyorum belki de saçmalıyorum. evet küçükken ailemden geliyor beni çok baskılarlardı
Orası sosyal medyada bir çok insan göründüğü gibi degil. Çoğu filtre estetik osu busu dolu. Ten rengi doğuştan gelen bir şey neden milletle kıyaslıyorsunuz anlamıyorum

Beden algımız bize hazır verilmiş bir metindir esasen (başta ebeveynlerimiz ve birincil yakınlarımız tarafından yazılan)
Bunu fark edene kadar yıllarca o metni okur dururuz kendimize.
Öyle ezberlemişizdir ki orda yazanları, aksine ihtimal bile vermeyiz.
Çünkü içine doğduğumuz ailenin güzellik standartlarını artık içselleştirmişizdir.
Lütfen yırtın o hiçbir işe yaramayan metni.
Çünkü herkesin tercihi/tarzı farklı.
Orda beyaz ten makbul olabilir ama benim yaşadığım yerde de öyle beğenmeyeceğiniz esmerler kapış kapış gidiyor ki, bir bilseniz.
Kendinizi kendi dar çevrenizle etiketlemeyin.
Yeryüzü yuvamız ve bu yuvada sizi el üstünde tutacak çok oda var.
Beden algımız değişebilen bir şey sonuç olarak, bunun için size tülay hocanın kanalını öneririm.

Bugün bir arkadaşım bana olduğumdan yaşlı ve çirkin olduğumu söyleyince dayanamadım. Gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi
Sorun sende değil arkadaşında. Ayrıca sen neden insanların sana böyle şeyler söylemesine izin veriyorsun

Bugün bir arkadaşım bana olduğumdan yaşlı ve çirkin olduğumu söyleyince dayanamadım. Gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi
Neden böyle dedi çok mu paspal giyiniyorsun kendine dikkat etmiyorsun belki dostça uyarmak istedi ben de görüyorum mesela arkadaşımın ablası var 28 yaşında daha genç ama baksan 35 40 dersin kendine özenmez saçına başına bakmaz kötü giyinir

Herkese iyi günler
sen böyle yaparsan insanlar da konuşma haddini elde eder.

Nasıl ya direk yaşlı ve çirkin mi dedi? Hamgi hadle siz kötü hissetmdk dışında ne cevap verdiniz?

İnanın kendime bakıyorum cilt bakımı yapıyorum güzel giyinmeye dikkat ederim. evet cildimde sivilce izleri var burnum kötü bence ama yaşlı durduğumu düşünmüyorum . 24 yaşındayım bu arada

Back
X