• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok çaresiz hissediyorum benim neyim var?

_D_O_

Allahım merhametine muhtacız eksik etme bizden ❤️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
1.634
1.654
53
Çok kötü hissediyorum kendimi. Evliyim çok şükür eşimi çok seviyorum evlenip eşimin memleketine gittim oraya alışmam zor oldu ama sonradan çok sevdim. Çalışıyorum memurum. Eşimin şehrinden kendi işime gidip geliyordum sıkıntı olmuyordu ama kurumda huzursuzdum sakindi, huzuru yoktu. Tayinimi eşimden önce bile çok aldırmaya çalıştım olmadı. Eşimden sonrada ailemin yanına aldırmaya çalıştık bebek planlıyorduk annemde yalnızdı en azından torunuma bakarım diyordu bizede mantıklı geldi hali haızrdaki işimide istemiyordum nasılsa. Zaman öyle böyle geçti baktım tayinim çıkmıyor bizde bebek planını gerçekleştirelim dedik o da aylarca olmadı derken hamile olduğumu öğrendiğim gün tayinim çıktı. Eşimde kendi işinin başka şubesine geçti. Şuana kadar herşey istediğim gibi oldu yani. Sorun ne derseniz o zamanlar istediğim şey şuan beni deli gibi ağlatıyor saçma bir ruh halindeyim başaramama korkusu mu oluştu bilmiyorum gideceğim kurum öncekinden yoğun ve eski evimi çok özlüyorum farkında olmadan çok alışmışım. İlk evlendiğimdeki gibiyim şuan alışmakta çok zorlanıyorum halbuki bu mahallede doğup büyüdüm. Hamilelikten mi neden oluyor bunlar herşeye duygulanıp ağlıyorum nolcam ben şuan bile içimden ağlamak geliyor bana akıl verin geçer mi alışır mıyım çok mutsuzum

Evet gebelikten
hormonlar alt üst
Geçer alışırsın inşallah
Zamana bırak
Tadını çıkar üzülme

Hormonlardan hep bunlar. İnsan hamileyken ve lohusayken sağlıklı düşünme yetisini yitiriyor. Sağlıkla kucağına al çocuğunu, bunları düşünecek vaktin olmayacak...

İnşallah en kısa sürede adapte olursunuz
Kolay değil bir düzeni bozup geni bir düzene geçmek
Keşke tek derdiniz bu olsun
Herşey oturur yerine merak etmeyin

hamile olmasa da insan bu duyguları yaşar , endişe kaygı heyecan bilinmezlik korkutur insanı...

insanız işte bir gün öyle bir gün böyle bir an öyle bir an böyle yaşayacagız nasipse

Yeni bir şehir yeni bir iş yeni bir ev. Sizi çok iyi anlıyorum ben de 1 ay önce başka bir okul, başka bir ilçe, başka bir çevreye taşındım. Ama insan zamanla alışıyor. Hamilelikte duygular daha yoğun yaşanıyor zaten. Alışırsınız kısa sürede.

İnşallah biran önce alışırım normalde hiç tepki vermeyeceğim şeylere ağlıyorum napıcamı bilemiyorum

Bir anda hamilelik, ortam değişikliliği, iş falan derken iyice kafan karışmış ve hamileliğin etkisiyle de biraz fazla etkilenmişsin. Zamanla geçer merak etme.

Bir anda hamilelik, ortam değişikliliği, iş falan derken iyice kafan karışmış ve hamileliğin etkisiyle de biraz fazla etkilenmişsin. Zamanla geçer merak etme.
Manyağa bağladım resmen eski evime bağlanmışım galiba burası çok yabancı geliyor halbuki orası mahalle arası alt kat bir evdi aşırı duygusalım eşim birşey lazım mı diye aradığında bile ağlıyorum

Canım eşine belli etmemeye çalış. Dediğim gibi zamanla geçecek bir şey. Boşuna seni bir de düşünmesin.

Çok kötü hissediyorum kendimi. Evliyim çok şükür eşimi çok seviyorum evlenip eşimin memleketine gittim oraya alışmam zor oldu ama sonradan çok sevdim. Çalışıyorum memurum. Eşimin şehrinden kendi işime gidip geliyordum sıkıntı olmuyordu ama kurumda huzursuzdum sakindi, huzuru yoktu. Tayinimi eşimden önce bile çok aldırmaya çalıştım olmadı. Eşimden sonrada ailemin yanına aldırmaya çalıştık bebek planlıyorduk annemde yalnızdı en azından torunuma bakarım diyordu bizede mantıklı geldi hali haızrdaki işimide istemiyordum nasılsa. Zaman öyle böyle geçti baktım tayinim çıkmıyor bizde bebek planını gerçekleştirelim dedik o da aylarca olmadı derken hamile olduğumu öğrendiğim gün tayinim çıktı. Eşimde kendi işinin başka şubesine geçti. Şuana kadar herşey istediğim gibi oldu yani. Sorun ne derseniz o zamanlar istediğim şey şuan beni deli gibi ağlatıyor saçma bir ruh halindeyim başaramama korkusu mu oluştu bilmiyorum gideceğim kurum öncekinden yoğun ve eski evimi çok özlüyorum farkında olmadan çok alışmışım. İlk evlendiğimdeki gibiyim şuan alışmakta çok zorlanıyorum halbuki bu mahallede doğup büyüdüm. Hamilelikten mi neden oluyor bunlar herşeye duygulanıp ağlıyorum nolcam ben şuan bile içimden ağlamak geliyor bana akıl verin geçer mi alışır mıyım çok mutsuzum
Hamilelikten canim bende ayni depresyon halindeyim evimde durmak istemiyorum yeni tasindim bende gecer ins hormonlar malesef etkiliyir

Düzenin tamamen değişmiş, daha bu düzene adapte olamamışken bir de bebek gibi tüm hayatı altüst edecek yepyeni bir sisteme gececeğin için aslında içten içe bu endişen ve stresin sebebi. Bunların hepsi geçecek ve büyüyen ailen ile birlikte eskisinden çok daha iyi olacaksın. Tüm düşüncelerin sebebinin bu olduğunun bilincinde ol ve kendini devamlı pozitif yönde telkin et. Rahatlarsın.

Canım eşine belli etmemeye çalış. Dediğim gibi zamanla geçecek bir şey. Boşuna seni bir de düşünmesin.
Göstermemeye çalışıyorum onunda işi stresli aklım bide onda kalıyor benim yüzümden düzeni bozuldu diye bide ona ağlıyorum

Hamilelikten canim bende ayni depresyon halindeyim evimde durmak istemiyorum yeni tasindim bende gecer ins hormonlar malesef etkiliyir
Hiç böyle hayal etmemiştim bu evi tutarken bile çok aradım buraya ısındım penceremde adalar manzarasıyla uyanıyorum ama yok ordaki evi hatırlayıp zırlıyorum düşün bahçe duvarına bakıyordu hepi topu

Düzenin tamamen değişmiş, daha bu düzene adapte olamamışken bir de bebek gibi tüm hayatı altüst edecek yepyeni bir sisteme gececeğin için aslında içten içe bu endişen ve stresin sebebi. Bunların hepsi geçecek ve büyüyen ailen ile birlikte eskisinden çok daha iyi olacaksın. Tüm düşüncelerin sebebinin bu olduğunun bilincinde ol ve kendini devamlı pozitif yönde telkin et. Rahatlarsın.
Bebeği planlıyorduk ve çok istiyordum olmayacağını kabullendiğimde birdenbire olması sarstı galiba birde eski komşum kocanı büyük şehire ne cesaretle götürüyosun ben olsam yapmazdım falan diye yorumlar yaptı psikoloji de malum iyice çöktüm kocaeliden istanbula geldik

Back
X