• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok yetersiz hissediyorum sevgilime karşı

Senemozturk399

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2020
4
-1
1
32
Ciddi düşündüğümüz doçent bir erkek arkadaşım var annesi babası da kendisi gibi eğitimli çok kültürlü insanlar ve erkek arkadaşım yakışıklı öğrencilerini bazen odalarına girerken görüyorum ağzına düşecekler resmen. Kıskancim kendimi hem ona hemde ailesine karşı çok yetersiz hissediyorum. Ne bileyim tanisalar belki oğullarına layık görmezler diye düşünüyorum ailenin tek oğlu el bebek gül bebek büyümüş. Annesi kendisine çok düşkün bende güzelim hemşireyim ama onu bana göre daha üstün görüyorum hem dış görünüş hem eğitim hemde ailesi olarak. Yarın öbür gün tanışmaya gelseler beni ailemi evimizi beğenmezler sanki bu konuyu onunla konuşmadım konuşmayı da düşünmüyorum üff keşke çirkin olsaydı diyorum o derece artık :/

Son düzenleme:
Meraba kızlar bir konudan çok muzdaribim ve düşüncelerim beni yiyip bitiyor.
Ciddi düşündüğümüz doçent bir erkek arkadaşım var annesi babası da kendisi gibi eğitimli çok kültürlü insanlar ve erkek arkadaşım yakışıklı öğrencilerini bazen odalarına girerken görüyorum ağzına düşecekler resmen. Kıskancim kendimi hem ona hemde ailesine karşı çok yetersiz hissediyorum. Ne bileyim tanisalar belki oğullarına layık görmezler diye düşünüyorum ailenin tek oğlu el bebek gül bebek büyümüş. Annesi kendisine çok düşkün bende güzelim hemşireyim ama onu bana göre daha üstün görüyorum hem dış görünüş hem eğitim hemde ailesi olarak. Yarın öbür gün tanışmaya gelseler beni ailemi evimizi beğenmezler sanki bu konuyu onunla konuşmadım konuşmayı da düşünmüyorum üff keşke çirkin olsaydı diyorum o derece artık :/

Ozguven probleminiz var ama..
Hersey makam mevki mi ya?
Ikinizde egitimli insanlarsiniz, bolum vs ne farkeder ki🤷🏼‍♀️

herşey sende bitiyor bence sen kendini nerede tutarsan onlara karşı onlarda seni öyle görecektir. tabiki erkek arkadaşında burda en önemli faktör. o sana yukardan baakrsa aileside bakacaktır. kendini küçük görme insanları meslekleriyle vasıflandırma , meslek ve maddiyat insanalr için kriter olmasın sen onu sırf doçent diyemi tercih ettin ?
kendine öz güvenli ol kendini geliştir.

Herseye takilma canim ciddi düşünüyorsanız ailesi ile hemen tanışın derim sonucta sizde işi gücü olan bi insaniz bence cok kasmayin

Çok sığ bir bakış açınız var, kusura bakmayın ama gerçekler acı oluyor işte bazen. Annemi babamı beğenmezler ne ya? Anamı babamı beğenmeyecek insanların alnını karışlarım diyemiyor musunuz? Okumuş, kendi ayakları üstünde duran bir insansınız, nedir bu ezilip büzülmeler? Herkesin prof, doçent olmasına gerek yok. Ha mevki olarak kendine eş değer biriyle evlenmek isteyen de gider öyle birini bulmaya çalışır. Yani, beğenmeyen başka kapıya diyeceğinize, kendinizi, ailenizi eziklemeniz bana acayip ters bir bakış açısı. Azıcık dik durun. Anneniz babanız okula gitmemiş dahi olsa, onlar okuttu sizi, ayaklarınızın üstünde durana kadar destek oldular değil mi? Hayatınıza sokacağınız insanları bu gururlu duruşunuzla karşılayın. O el bebek gül bebek büyütülmüş olabilir, annesinin göz bebeği olabilir ama siz de bir anne baba evladısınız. Herkesin yavrusu kendine biricik. Bir silkelenin, silkelenemiyorsanız psikologa gidin.

Bence böyle düşünüp kendinizi iyice bunaltmayın yapmanız gereken tek şey kimse kimseden ustun değil ilk bunu bilin sonrada her konuda kendinize geliştirmeye bakın olduğunuz durumu kabullenin ve kendinize değer verin siz değer vermezseniz kimse size değer vermez 😉

evvela seni beğenmeyen zaten sana göre değildir. ne doçentler var ayrıca, doçentse okumuşsa doğru düzgün insan olduğu anlamına gelmiyor. her şeyden evvel kişiliği düzgün insanlar olmaları önemli, paylaşımların önemli, ister okusun ister okumasın.
kıskançlığın da kendini yetersiz görmenden kaynaklanıyor, ama kendini geliştirirsen yetersiz gördüğün konularda, ve bunu kendin için yaparsan, hiçbir zaman pişmanlık yaşamazsın. başkası için değil dikkatini çekerim.
bunlar kıstas değil, eşitlik tamamen birbirine nasıl davrandığınla ilgili, kimin daha çok okula gittiği, kimin daha güzel olduğu, kimin zengin kimin fakir olduğu belirlememeli ideal bir dünyada insanların birbirine nasıl davrandığını. eğer belirliyorsa orada sıkıntı vardır, bakış açısının değişmesi gerekir, bu da çok çok zordur, kişilikle ilgilidir, o yüzden iyi tanıman lazım karşındakini. ve ailesini. ailesi demek kendisinin yüzde 90'ı demek sonuçta.
kendine değer vermeyi bir an önce öğren. hemşirelikle doçentlik arasında bir fark yok. paylaştığınız şey işiniz değil, hayatınız olacak.

Onun sende gördüğünü sende kendinde görmelisin 😎 Söylediğin gibi olsa seninle olmaz herhalde 😇

Öncelikle kendinize bir güven gelsin bu ne böyle! Sizi kendine yakıştırmayan bir adam niye sizinle birlikte olsun ve ciddi düşünsün. Kendinize değer verin ve karşı tarafa da hissettirin bunu. Burada yazdığınız gibi de adamın karşısına geçip bu düşüncelerinizi söylemeyin. Adamcağızın aklında yoksa bile aklına sokarsınız böyle düşünceleri. Aile konusunda ise iş erkek arkadaşınızda bitiyor. Eğer ana kuzusu değilse (inşallah değildir) Ben seviyorum evleniyorum dedikten sonra kimse karışamaz. Ama önce siz kendinizi küçük görmeyin.

Ya kurutulu bir insanım hep diyorum acaba bir öğrencisine gözü kayar mi ya da ailesi beni ya begenmezse uff

senden önce de vardı o öğrenciler kayarsa kayardı

ya da halen kayabilir

adamın dış görünüşü yahut kendi dış görünüşünüz veya statüsü ile değil düşünceleri ile ilişki kurarsanız ayy gördüğü her genç güzel kadın ile ilgilenir mi diye düşünmezsiniz

Ya kurutulu bir insanım hep diyorum acaba bir öğrencisine gözü kayar mi ya da ailesi beni ya begenmezse uff
Her şeyi anlarım da bunu düşünmeniz ne tip biri olduğunuzu gösteriyor. En iyi ihtimalle 35 yaşında falan olmalı sevgiliniz 18 20lik kızlara gözünün kayacağını düşünüyorsanız ya sevgilinizde sorun var ya da siz de. Ben de bu zihniyette biriyle oğlumu evlendirmek istemezdim açıkçası.

Öz güven olmadan ilişki başlamamak lazım. Sonra kendini böyle ezikleyip durursun. Benim eşim de yakışıklı. Simdi onu ben kompleks yapsam neyime fayda eder? Etrafında bir sürü kadın var 🤷‍♀️ Sanki hepsi benim eşimi mi bekliyor 🤷‍♀️ :D

Her şeyi anlarım da bunu düşünmeniz ne tip biri olduğunuzu gösteriyor. En iyi ihtimalle 35 yaşında falan olmalı sevgiliniz 18 20lik kızlara gözünün kayacağını düşünüyorsanız ya sevgilinizde sorun var ya da siz de. Ben de bu zihniyette biriyle oğlumu evlendirmek istemezdim açıkçası.
Beni hiç tanımadan buraya yazdığım bir kaç düşünce ile beni bir kategoriye koyup ne tip biri olduğumu soylemeniz sizin de ne tipte sığ düşünceli bir olduğunuzu gösteriyor. Uzayda mi yaşıyorsunuz acaba ya da gündemden bu kadar mi uzak mısınız.Öğrencisiyle evlenen nice prof doç var ülkede. En basitinden kendi üniversite zamanımda hocamla öğrencisi evlendi.
Bu zihniyetteki biri ile zaten evlendirmek istemem oğlumu demişsiniz sizin kararıniza göre evlenmez oğlunuz kendi evlenmek istediyse size pek söz düşmüyor açıkçası ne kadar ana kuzusu olsada erkekler böyledir neyse uzatmayayim siz bir çay yapında kendi kafanıza göre evlendireceginiz oğlunuzla biraz sohbet edin

Back
X