Kendimi çok yetersiz hissediyorum sevgilime karşı

Her şeyi anlarım da bunu düşünmeniz ne tip biri olduğunuzu gösteriyor. En iyi ihtimalle 35 yaşında falan olmalı sevgiliniz 18 20lik kızlara gözünün kayacağını düşünüyorsanız ya sevgilinizde sorun var ya da siz de. Ben de bu zihniyette biriyle oğlumu evlendirmek istemezdim açıkçası.
Kesinlikle. Yani sırf ben daha fazla okul okudum diye kendi anne babasının benden daha aşağı olacağını düşünen bir gelini sanirim bende istemezdim.

İki kuşak boyunca, üniversitede Prof olmayanı, orduda en büyüğü neyse artık, or -kor amiral/general olmayanı dövdükleri (deyim olarak kullanılmıştır) bir aileden geliyorum. Bir kuzenim, tıp fakültesinin 3. sınıfındayken tanıştığı bir esnafla evlendi. Çocuk ve ailesi bir bakkal işletiyorlardı. Dayımla (prof) yengemin ( avukat/doktoralı) 3 dünürleri arasında en sevdikleri dünürleri oldu ailesi, rahmetli olduklarında, biz bütün aile cenazedeydik, şahane insanlardı, ben hüngür hüngür ağlamıştım. Damadın erkek kardeşi için, kızlardan biri evlense keşke derlerdi büyükler. Dayımla yengemin tek koştukları şart, diploma alınmadan evlilik yok oldu. Bu, o tarihlerde ailemizin bütün kızlarına şart koşulan bir şeydi.

Unvanlara bir an için gözünüzü kapatmayı başarırsanız, doçent olmanın, ciddi riskler alınarak, piyasa şartlarında havayı koklayarak, sürekli değişen müşteri beklentilerini ve alışveriş trendlerini kestirererk, stok takibini-yönetimini, şunu bunu sürekli gözeterek sürdürülen bakkallıktan, belki bir nebze daha havalı, ama asla daha kıymetli olmadığını görürsünüz. Doçent olmak, bir şemsiye altına (üniversite şemsiyesi) sığınıp, sert, katı ve hata kaldırmaz piyasa şartlarından korunarak çalışmayı tercih etmek, ve neticesinde unvan sahibi olmaktır. İyidir kötüdür demiyorum, üstün değildir diyorum.

Bu insan şu insandan daha üstün diye düşündüğümüz insanlar yok mu, dolu var. Ama siz de bizim gibi yapın isterseniz, beğenme/ beğenmeme, yakışma/yakışmama kriterleriniz; görgü, terbiye, bireysel ahlak, ama en çok ön yargılarla kararmamış, aydınlık ve iyi bir yürek gibi şeylerden ibaret olsun. Bence sevgilinizi de, ana/babasını da bu gözle değerlendirin, tanımadıkları insanlar hakkında beğenme/beğenmeme kriterlerini , okumuş/okumamışlığa bağlayacak kadar sığ ve cahil, evinizi beğenme/beğenmeme hadsizliğine hakları olduğunu düşünecek kibir ve görgüsüzlüğe sahip insanlarsa, vurun tekmeyi gitsin.

Ben anneyim. Kızımı, gözümün nuru evlâdımı, benim okuduğumdan daha çok, daha iyi, daha fazla okutmak için maddi manevi canıma dişime taktım. Bugün benden daha ilerde. Günün birinde, mıçıkırık bir doçentin anasının babasının beni beğenip beğenmeyeceği endişeleriyle bir yerlerde dert paylaştığını duysam, kahrolurdum herhalde...

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Ya hemşireyle doçent arasında çok fark var sanki.Biriniz milyoner fabrikatör diğeriniz hemşire olsaydı endişelerinize tamam diyecektim de şimdi saçma duruyor

Siz öğretmenmisiniz hemşire mi?
Her neyse kendinizi eziklemeyin bu kadar.

Kaybetmekten korkan günün birinde mutlaka ama mutlaka kaybeder. Bu özgüvensizliginle esegin aklina karpuz kabugu düsürürsen hic sasirmam. Kendine gel ve adam seninle herhalde babasinin hayrina birlikte degil, demek ki seninle ilgili sevdigi ve begendigi taraflar var. Onlara odaklan biraz da.
Doçent olmasi da onun meslegi sadece, iyi bir meslege sahip olmak kimseyi mükemmel yapmaz.

Ciddi düşündüğümüz doçent bir erkek arkadaşım var annesi babası da kendisi gibi eğitimli çok kültürlü insanlar ve erkek arkadaşım yakışıklı öğrencilerini bazen odalarına girerken görüyorum ağzına düşecekler resmen. Kıskancim kendimi hem ona hemde ailesine karşı çok yetersiz hissediyorum. Ne bileyim tanisalar belki oğullarına layık görmezler diye düşünüyorum ailenin tek oğlu el bebek gül bebek büyümüş. Annesi kendisine çok düşkün bende güzelim hemşireyim ama onu bana göre daha üstün görüyorum hem dış görünüş hem eğitim hemde ailesi olarak. Yarın öbür gün tanışmaya gelseler beni ailemi evimizi beğenmezler sanki bu konuyu onunla konuşmadım konuşmayı da düşünmüyorum üff keşke çirkin olsaydı diyorum o derece artık :/

Acaba siz o kariyerli ve yakışıklı diye mi yaklaştınız bundan etkilenmiş olabilirsiniz diğerleri de mi böyle bakıyor diye düşünüyorsunuz fazlaca, neden evham yaptığınızı anlamadım.

Ayrıca bu kadar güvensizlik yaşıyorsanız ya onun sevgisine ya da kendi sevginize güvenmiyor olabilirsiniz.

Hayatımda gördüğüm en büyük aşk ve en şahane evlilik rahmetli başsavcı akrabamızla eşininkiydi. Beyefendi zamanın en önemli savcılarındandı eşi ise ev hanımı. Ama nasıl şahane bir çiftlerdi mekanları cennet olsun. Yani demem o ki mevki, makam, kaş göz bunlar birbirini seven iki insan için boş şeyler. Yaşadığınız kompleksler özgüven eksikliğinizden çünkü ben de benzerlerini eşime karşı yaşıyorum. Gerekirse bir uzmanla konuşun, zehir etmeyin hayatı kendinize.

Hayatımda gördüğüm en büyük aşk ve en şahane evlilik rahmetli başsavcı akrabamızla eşininkiydi. Beyefendi zamanın en önemli savcılarındandı eşi ise ev hanımı. Ama nasıl şahane bir çiftlerdi mekanları cennet olsun. Yani demem o ki mevki, makam, kaş göz bunlar birbirini seven iki insan için boş şeyler. Yaşadığınız kompleksler özgüven eksikliğinizden çünkü ben de benzerlerini eşime karşı yaşıyorum. Gerekirse bir uzmanla konuşun, zehir etmeyin hayatı kendinize.

eski zamanda daha kolay oluodu o işler, zaten kadınların çoğu ev hanımıydı adamların iyi işleri vardı

Peki sen kendini sevgiline nasıl biri olarak tanıttın? Önemli olan bu.

Olduğun gibi misin yoksa olduğundan farklı mı gösteriyorsun?

Ya kurutulu bir insanım hep diyorum acaba bir öğrencisine gözü kayar mi ya da ailesi beni ya begenmezse uff
Çoğunluğun kayıyor sanki. Ünide hocalarımızın hepsinin ikinci evliliğiydi ve genelde eşleri eski öğrencileri idi. 100 kişiden 99 u böyle diyelim misal. Peki sen o düzgün 1 kişiyi bulduysan? Ölüm var diye yaşamaktan vazgeçmiyoruz malum.

Konu gerçekse asıl problem sizin kendinizi, ailenizi, yaşadığınız yeri beğenmeme,küçük görmek.Siz öyle görüyorsunuz ki, karşınızdakilerde sizin gördüğünüz gibi görecek sanıyorsunuz..

Üniversitelerde olu böyle şeyler. Hoca güzel ders anlatıyorsa eli yüzü biraz düzgünce bir anda popüler olur ama aklı başında bi hoca zaten mesafesini koyar ve asla aksi düşünülecek bir yakınlık kurmaz. Sevgiliniz bu mesafeyi ayarlayabiliyorsa sıkıntı yok. Gözü kayar diye korkuyorsunuz, zaten o vasıta bir insansa evlilik kararınızı bi gözden geçirin derim.

Öncelikle kendini asla küçük görme hele hele iyi mesleğin varken niye kendini eziyorsun? Herkes ne yazık ki aynı şartlarda yaşamıyor ama insanlar çocuklarına iyi hayat sunmak için elinden geleni yapıyor. Ailen seni okutup büyütmüş kim ailemize laf atıp küçük görebilir ki? Okumayan insanı küçük gören kişilerden hiç haz etmiyorum. Önemli olan namusuyla para kazanıp ailesini kimseye muhtaç etmemektir. Kendini geliştirip boş yaşamamaktır. Zaten astronotta olsan kv mutlaka laf sokacak bir açık bulur. O yüzden onların laflarına kulak asmamayı zamanla öğrenirsin. Eğer sevgilinin karakteri yerindeyse öğrenciyle filan aldatmaz. Ben kendi okulumda hiç böyle bir ilişki duymadım ve olmaması da gerekir.

Üye/konu fake olsa da oturup yazdım. Belki başka biri okur, bir gıdım bir işe yarar belki yazılanlar. Konu, içeriği itibariyle ortalıkta rastlanmayan bir konu değil çünkü.:KK43:

Back
X