- 24 Aralık 2017
- 46
- 27
- 3
- 38
- Konu Sahibi canimaciyor
Bayanlar merhaba biliyorum garip gelecek tuhaf gelecek ama inanın bu durumun farkına varmak bile bu durumu kendime itiraf etmek bile zor, paylaşmak istiyorum. Sorun şu ki ben kendimi değersiz görüyorum. Sanki güzel olan şeylere layık değilmişim gibi görüyorum. Atıyorum sokakta bir kedi sevsem "yazık kediciğe benim tarafımdan seviliyor" falan gibi düşünüyorum. Bir erkek bana ilgi gösterse "benim gibi birine neden ilgi gösteriyo ki ? kesin dalga geçecek ya da sadece cinsel amacı var" diye düşünüyorum. Bir erkek bana aşık olsa o erkeğin de değeri gözümde düşüyor sonuçta bana aşık olduğu için. Loser gibi görüyorum kendimi kızlar. Bu durum beni çok yoruyor. 30'una gelmiş çalışan bayanım. Bu durumumu maskelemek için aşırı bakımlı oluyorum ve çok iyi giyiniyorum. Yine de bendeki bu hissi anlıyorlar sanırım belli etmemeye çalışsam da. Çünkü istediğim saygıyı alamıyorum itibarı alamıyorum. Burda bi söz okumuştum "insanlar kan kokusu alır gibi kompleks kokusu alır" diye gerçekten öyle, ben belli etmediğimi tarz kıyafetlerle bakımla yapılı saçlar pahalı parfümlerle kapattığımı düşünsem belli etmediğimi düşünsem de değersizliğimi anlıyorlar ve beni ciddiye almıyorlar. Halbuki çok bilgiliyim, çok okuyorum. Eğitim hayatım 1. liklerle dolu, ödül bile almışlığım var tezimden dolayı başarı ödülü aldım. .Ama sosyal iletişim olarak zayıf kaldığım için işyerinde o kadar başarılı değil gibi algılanıyorum, halbuki işimi iyi yapıyorum ama görünmez gibiyim sanki. İş için bazen yurtiçi toplantılara gidiyorum çok saygı gösteriyorlar itibar gösteriyorlar, ben böyle "aaa benim gibi bir loser'a nasıl davranıyorlar" diye düşünüyorum. Ufacık bir değer görsem bu düüşünceler zihnimi kaplıyor. Biliyorum saçma düşünceler ama ben kendimi çok, çok değersiz görüyorum kızlar.
not: ailem tarafından yetiştiriliş sürecimde çok aşağılamalara maruz kaldım. "sen yapamazsın, edemezsin, becerkszsin" gibi, "salak, gerzek" vs. sözler duydum. Lisede de sessizim diye akran zorbalığına maruz kaldım sanırım bunlar mahvetti hayatımı
(
not: ailem tarafından yetiştiriliş sürecimde çok aşağılamalara maruz kaldım. "sen yapamazsın, edemezsin, becerkszsin" gibi, "salak, gerzek" vs. sözler duydum. Lisede de sessizim diye akran zorbalığına maruz kaldım sanırım bunlar mahvetti hayatımı

Son düzenleme: