• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Değersiz görüyorum

canimaciyor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
46
27
3
38
Bayanlar merhaba biliyorum garip gelecek tuhaf gelecek ama inanın bu durumun farkına varmak bile bu durumu kendime itiraf etmek bile zor, paylaşmak istiyorum. Sorun şu ki ben kendimi değersiz görüyorum. Sanki güzel olan şeylere layık değilmişim gibi görüyorum. Atıyorum sokakta bir kedi sevsem "yazık kediciğe benim tarafımdan seviliyor" falan gibi düşünüyorum. Bir erkek bana ilgi gösterse "benim gibi birine neden ilgi gösteriyo ki ? kesin dalga geçecek ya da sadece cinsel amacı var" diye düşünüyorum. Bir erkek bana aşık olsa o erkeğin de değeri gözümde düşüyor sonuçta bana aşık olduğu için. Loser gibi görüyorum kendimi kızlar. Bu durum beni çok yoruyor. 30'una gelmiş çalışan bayanım. Bu durumumu maskelemek için aşırı bakımlı oluyorum ve çok iyi giyiniyorum. Yine de bendeki bu hissi anlıyorlar sanırım belli etmemeye çalışsam da. Çünkü istediğim saygıyı alamıyorum itibarı alamıyorum. Burda bi söz okumuştum "insanlar kan kokusu alır gibi kompleks kokusu alır" diye gerçekten öyle, ben belli etmediğimi tarz kıyafetlerle bakımla yapılı saçlar pahalı parfümlerle kapattığımı düşünsem belli etmediğimi düşünsem de değersizliğimi anlıyorlar ve beni ciddiye almıyorlar. Halbuki çok bilgiliyim, çok okuyorum. Eğitim hayatım 1. liklerle dolu, ödül bile almışlığım var tezimden dolayı başarı ödülü aldım. .Ama sosyal iletişim olarak zayıf kaldığım için işyerinde o kadar başarılı değil gibi algılanıyorum, halbuki işimi iyi yapıyorum ama görünmez gibiyim sanki. İş için bazen yurtiçi toplantılara gidiyorum çok saygı gösteriyorlar itibar gösteriyorlar, ben böyle "aaa benim gibi bir loser'a nasıl davranıyorlar" diye düşünüyorum. Ufacık bir değer görsem bu düüşünceler zihnimi kaplıyor. Biliyorum saçma düşünceler ama ben kendimi çok, çok değersiz görüyorum kızlar.

not: ailem tarafından yetiştiriliş sürecimde çok aşağılamalara maruz kaldım. "sen yapamazsın, edemezsin, becerkszsin" gibi, "salak, gerzek" vs. sözler duydum. Lisede de sessizim diye akran zorbalığına maruz kaldım sanırım bunlar mahvetti hayatımı :KK43:(

Son düzenleme:
Allah allah.
Boylesini de ilk defa duydum.
Hemen hemen herseye sahipsiniz maddi manevi ama kendinizi ezik goruyorsunuz.

Gecmiste cocuklukta biri sizi fazla mi ezikledi noldu?

Kendinize buni neden yapiyorsunuz?
Siz cok degerlisiniz kiymetlisiniz.
Yapmayin bunu

Allah allah.
Boylesini de ilk defa duydum.
Hemen hemen herseye sahipsiniz maddi manevi ama kendinizi ezik goruyorsunuz.

Gecmiste cocuklukta biri sizi fazla mi ezikledi noldu?

Kendinize buni neden yapiyorsunuz?
Siz cok degerlisiniz kiymetlisiniz.
Yapmayin bunu

inanın ben de çok şaşkınım bu duruma. ama elimde olmuyor beynime hükmedemiyorum bu konuda

ailem yapamazsın edemezsin diye büyüttü bir de akran zorbalığına maruz kaldım okulda

Aslinda yasadiklarinizin farkindasiniz, hatta buna sebep olan seyleride en son kendiniz yazmişsiniz.. Evet gecmiste ailenizin sözlü olarak itip kakmasi bunlari simdi hissetmenize sebep oluyor bence.. Psikolojik yardim alin iyi gelir..

Öncelikle çok degerlisiniz bunu her gün ayna karşısında gülümseyerek söyleyin kendinize. Zaten ne geliyorsa başımıza ailelerin yanlış yetiştirme tarzından geliyor, geçmişi unutun sıfırdan başladığınızı düşünün. Ben de çok konuşmayı sevmem bunu da eziklik olarak görürdüm hep işte timeless çok sessiz hiç konuşmaz falan dediklerinde iyice ezilirdim daha da sessizleşirdim. Sonra baktım ki nerde bir çok konuşan var illa ki boş konuşuyor ve bir yerde duymuştum mutlu insanlar az konuşurmuş. Şimdi eskisi gibi değilim ben de boş konuşmaya başladım:KK54:. Ama yeri geldiğinde konuşmayı sevmiyorum diyebiliyorum sinmiyorum hemen. insanların düşüncelerini çok umursamayın herkes her şeyi söyler millet önce kendine baksın. Kendi içinizde mutlu olun gerisi kolay :super:

Ailenizin yetiştirme şeklinin sizde bıraktığı izler bunlar bence.Psikologa gittiniz mi hiç?

hep kendi kendime aşmaya çalıştım. kendime telkin verdikçe ve yaş aldıkça aşarım sandım ama yanılmışım :(((((

psikolog ve psikiyatristler hakkında duyduğum olumsuz şeyler çok, pskiyatristlerin hemen ilacı dayaması, psikologların sadece paraına bakması vs. sosyal fobili bir kızla tanışmıştım psikoloğun hiç işe yaramadığını söylemişti. sanırım gitmişken en iyisini işini ciddiye alanını bulmak lazım ama onu bulmak da ayrı bir mesai istiyor :((

Bi psikolaga git bacim.Sen kendini sevip saymazsan kimseden boyle bisey bekleme.Sevgiler

Bi psikolaga git bacim.Sen kendini sevip saymazsan kimseden boyle bisey bekleme.Sevgiler

evet haklısınız. ama anlayamıyorum yani ben bu kadar kendimi belli etmemeye çalışırken özgüvenli iznlenmi vermeye çabalarken nasıl anlıyo diğer insanlar bu durumu ? gerçekten anlamıyorum. "insanlar kan kokusu alır gibi kompleks kokusu alır" lafı ne doğruymuş.

"ye kürküm ye dünyasıdır, özgüvenli görünmeme katkısı olur" diyorum anlamasınlar diye tarz kıyafetlere makyaja abanıyorum o bile kurtmarmıyor sanırım ümitsiz vakayım :(((

Bence size oyle geliyor.Giyinip susleniyorum bakimliyim diyorsunuz eee daha ne once biraz kendinizi sevin.Eminim guzel kadinsinizdir.Baska yerde saygi goruyorum diyorsunuz is degistirme sansiniz var mi soyle ozguvenli yeni bir ise baslasaniz.Kimse sizden degerli degil.

hep kendi kendime aşmaya çalıştım. kendime telkin verdikçe ve yaş aldıkça aşarım sandım ama yanılmışım :KK43:((((

psikolog ve psikiyatristler hakkında duyduğum olumsuz şeyler çok, pskiyatristlerin hemen ilacı dayaması, psikologların sadece paraına bakması vs. sosyal fobili bir kızla tanışmıştım psikoloğun hiç işe yaramadığını söylemişti. sanırım gitmişken en iyisini işini ciddiye alanını bulmak lazım ama onu bulmak da ayrı bir mesai istiyor :KK43:(
Ayrı bir mesai istiyorsa o halde mesai harcamalısınız.Kendiniz için , yaşamınızı güzelleştirmek için.Önyargılı olmayın , giden bir arkadaşım var psikologa , ona o kadar iyi geldi ki ben de mi gitsem diye düşünmeye başlamıştım.İlaç kullanmayı istemediğiniz belirtin.Ona göre bir şeyler yaparlar.Bence gitmelisiniz.Kendi kendinize aşmayı denemeniz elbette güzel ama çocukluk yaşantılarının sebep olduğu şeyler daha zor aşılıyor diye düşünüyorum.

Back
X