Görümcenizin o şaka olayında, (!) işareti koyarak ironi yaptı diye, kendisine bana saygılı davran ben senden 8-9 yaş büyüğüm triplerine girmiştiniz.
Sürekli ama sürekli ben ondan büyüğüm, ben ondan büyüğüm triplerindesiniz. Evet ondan büyüksünüz. Kız daha 18 yaşında, ergenliğin ateşli zamanlarında. Dünyanın onun etrafında döndüğü, akıl yaşta değil baştadır atasözünün vücut bulmuş hali dönemlerinde. Sürekli bir çekişme, aşağı görme içindesiniz. Size çok yapmış, tamam yapmış da şimdi 18 yaşındaysa siz evlenirken, nişanlıyken, sevgiliyken ederken bu kız kaç yaşındaydı Allah aşkına da bir çocuğu böyle kafanıza takıp büyütmüşsünüz. Eşiniz kardeşine bir ihtiyacın var mı demek istemiş, para göndermek istemiş onu bile çekememişsiniz. Abi-kardeş onlar. Bugün birbirlerini bıçaklar, yarın dönüp yaralarını sararlar. Kardeş olmak çoğunlukla böyledir -ki kardeşi henüz küçük.
24 yaşında, iki çocuk annesiyim. 33 yaşındaki abimin gözünde hâlâ küçük bir çocuk gibiyim. İnşaallah büyük yengem gibi ablam dediğim biri olur eşi. İnşaallah çok severim, çok sever.
Büyük abim evlendiğinde ben 15 yaşındaydım. Yengem bana abla oldu. Hiç saygısızlık ettim mi bilmiyorum ama yaptıysam da abla gibi sarıp sarmalamıştır. Şu dünyada tek sırdaşı, dert ortağı benim. Başlarda bize çok uzak ve soğuktu ama sonradan canımız gibi oldu. Yaptığım bir yanlışta o daha çocuk demek yerine, yaptıklarımı kafaya takıp abime şikayet etse benden ne farkı kalırdı? Yengem çok şey kattı bana, çok şey öğrendim ondan. Allah razı olsun. Belki çocuk olduğumu hep bildi ama bana hiç sen çocuksun demedi, kendini üstün görmedi. Derdim olduğunda dinledi yol gösterdi. Yanlış bir şey yapsam bana hissettirmeden hatamı düzelttiği olmuştur muhakkak.
Bugün bir hata yapsam da kafasına taksa anlarım. Çünkü artık çocuk değilim. Ergen değilim. Fakat sizin görümceniz daha yeni 18 olmuş, kanunen çocuk olmaktan çıkmış ama hâlâ ergenlik çağında bir genç-yetişkin. Yaptıklarını bu kadar ciddiye almanız, kafaya takmanız anlamsız. Yaptığınız şakadan sonra size verdiği ironik cevapta da bir saygısızlık yok. Siz saygısızsın triplerine girmişsiniz.