Kendimi güçlü zannederdim...

handeeeear

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2013
33
2
86
İstanbul
Yazı biraz uzun olabilir şimdiden özür...
Son 2 yıldır ailevi problemlerimle uğraşıyorum. Tek çocuk olduğum için iki taraf arasında mekik dokuyorum. Aldatma, şiddet vs yok ama sorunlar hiç hafif değil. Babam başını belaya sokacaktı atlattık, sonra geçmiş meseleler sürekli açıldı vs. Evde her hafta kavga olur. Ben de üniversite okuyor görünümlü okumayanlardanım, ailem dondurmama izin vermedi ben de gizli iş yapıyorum, tekrar sınava hazırlanıyorum yaşım 21. Diş hek istiyorum kalmış şurada kaç gün, onların saçma kavgaları yüzünden 2 çalışacaksam 1 çalıştım. Yani eğitim ve okul durumum berbat.
Özel hayatım da iğrenç gidiyor tabii. Geçen yıl biriyle tanıştım, 5-6 ay konuştuk. Sürekli ekilmeme rağmen salak gibi mesafe koymadan konuştum da konuştum. Sonradan bir takım olaylarla öğrendim ki sevgilisi varmış ve aslında şehzademiz yalancı çobanın tekiymiş. :)
Hadi bunu atlattım. Kasım ayında bir flörtüm beraberliğim oldu. Sürekli git geller yüzünden olmayan ilişkimizi bitirdik:) Ne kadar ikna etsem de olmadı, ben ona koştum o bana adım atmaya üşendi.
Arkadaşım yok bir takım sebeplerden dolayı hiç olmasın dedim çıkardım hayatımdan...
Kendimi de sert, güçlü, ciddi biri zannederim ama bir rüzgarda dağılıyorum. Biri bana adım atsa ona koşacak potansiyelim oluyor. Ben nasıl akıllanıcam kızlar? Bu süreçte psikiyatrik ilaç gurmesi de oldum. Zedprex, selectra, brintellix, bi de bugün eklenen bi ilaç var dyloxia. Ben nasıl akıllanıcam hemcinslerim, hep böyle odama çekilip ağlayacak mıyım?

Her karşına çıkana inanma. Geçmişte yaşadıklarına da kötü tecrübe de geç.
21 yaşındayım bunu yapabilmem lazım ama sanki büyüyeceğime küçülüyorum. Karşıma çıkan erkek kişisiyle biraz sohbet ettiğimde belli etmesem de eriyorum, bu sefer olacak galiba doğru insan diyorum. Böylesine saftrik olabilir mi insan oluyormuş demek...

Tüm insan ilişkilerini bırakıp bir kenara sadece sınava odaklı yaşa . Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir eminim . Kadının ekonomik özgürlüğü olmadan kimse insan yerine koymuyor artık . O çok sevdiğimiz ölüp bittiğimiz partnerlerimiz de dahil . Okul ! Okul ! Okul !

Başarı seni depresiflikten de kurtaracaktır .

Tüm insan ilişkilerini bırakıp bir kenara sadece sınava odaklı yaşa . Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir eminim . Kadının ekonomik özgürlüğü olmadan kimse insan yerine koymuyor artık . O çok sevdiğimiz ölüp bittiğimiz partnerlerimiz de dahil . Okul ! Okul ! Okul !

Başarı seni depresiflikten de kurtaracaktır .
Tabii ki okuyacağım, evlensek de evlenmesek de kadın olarak kendi başımıza kımseye muhtaç olmadan ayakta kalmalıyız. Ama dersin başına oturduğumda hep öyle olmuştu böyle olmuştu diyorum iç sesim susmuyor...

İlla erkek arkadaşın olması gerekmiyor, erkek arkadaşa ihtiyacın yokmuş gibi yaşayacaksınız, her önüne çıkana inanmayacaksın, yargılayacaksın sorgulayacaksın acaba niyeti kötü mü diye düşünüp kendini geri cekeceksin.

Ülkede ne olaylar oluyor onları göz önünde bulundur, illa erkek arkadaşın olmak zorunda değil, herşeyi bırak derslerine çalış üniversitni oku emin ol ilerde nasıl erkeklere bu kadar çok inanmısım diyeceksin. Sana en büyük tavsiyem kendi ayakların üzerinde durman ve okulunu bitirmen.

21 yaşındayım bunu yapabilmem lazım ama sanki büyüyeceğime küçülüyorum. Karşıma çıkan erkek kişisiyle biraz sohbet ettiğimde belli etmesem de eriyorum, bu sefer olacak galiba doğru insan diyorum. Böylesine saftrik olabilir mi insan oluyormuş demek...
Daha yaşın çok genç ya.
Sonradan pişman olmak istemiyorsan şimdi sadece derslerine ağırlık ver.
Erkek arkadaş konularını askıya alabilirsin.
Zaman geçtikçe zaten biraz daha olgunlaşıp insanları da tanımaya başlarsın.
Tartışmalar dışarıda kalsın.odanda rahat değilsen git kütüphane de çalış.

İlla erkek arkadaşın olması gerekmiyor, erkek arkadaşa ihtiyacın yokmuş gibi yaşayacaksınız, her önüne çıkana inanmayacaksın, yargılayacaksın sorgulayacaksın acaba niyeti kötü mü diye düşünüp kendini geri cekeceksin.

Ülkede ne olaylar oluyor onları göz önünde bulundur, illa erkek arkadaşın olmak zorunda değil, herşeyi bırak derslerine çalış üniversitni oku emin ol ilerde nasıl erkeklere bu kadar çok inanmısım diyeceksin. Sana en büyük tavsiyem kendi ayakların üzerinde durman ve okulunu bitirmen.
Lisedeyken kendimi bu sevgili mesajlaşma konuşma olaylarından uzak tutmaya çalıştım kımseyle çıkmadım zaten bu yaşa kadar. Şimdi birkaç kişiyle konuşuyorum aptallaşıyorum, tam tersi olması gerekirken..

Daha yaşın çok genç ya.
Sonradan pişman olmak istemiyorsan şimdi sadece derslerine ağırlık ver.
Erkek arkadaş konularını askıya alabilirsin.
Zaman geçtikçe zaten biraz daha olgunlaşıp insanları da tanımaya başlarsın.
Tartışmalar dışarıda kalsın.odanda rahat değilsen git kütüphane de çalış.
Gidiyorumm kütüphaneye gitmem mi. Eve gelirken ayaklarım geri geri geliyor. Tamam halime şükür evim var ama keşke bir şeyleri değiştirmeye sözüm yetse.

Derslerine ve ideallerine ver kendini.

Arkadas , sevgili , es , dost , akraba kimseye de guvenme. Ya da güveneceğin kişileri çok iyi gözlemle.

Diş hekimliği fakültesi düşünüyorsan bi süre aşk meşk olaylarına ara vermen gerek bence. Çünkü hedefin çok büyük ikisine birden zaman ayıramazsın

Diş hekimliği fakültesi düşünüyorsan bi süre aşk meşk olaylarına ara vermen gerek bence. Çünkü hedefin çok büyük ikisine birden zaman ayıramazsın
Evet de geçen yıl sınava girecekken saçma sapan mevzular yuzunden hazırlanamadıgım ıçın gıremedım. Şımdı de bıktım hep aynı konuları çalışmaktan, hep aynı çabayı göstermekten, umut etmekten. Nasıl kazanıcam bilmiyorum

bence bu sınava hazırlananlarda çok sık oluyor... sınav yaklaştıkça bir ümitsizlik, hayatında kötü giden her şeyin aklına gelmesi, keşkeler, olmayacak değişiklikler, birilerine takılma vs..
sen şimdi sınav ve sonucunda olacaklardan kaçmaya çalışıyorsun farkında olmayarak.
her şeyi bir kenara bırak,

değiştiremeyeceklerini kabullen, ailenin dinamiklerini, olduramadığın okulu,

değiştirebileceklerini değiştir.
birileri ile konuşmaya son ver, sınava asıl, gece gündüz çalış...

gibi..

bence bu sınava hazırlananlarda çok sık oluyor... sınav yaklaştıkça bir ümitsizlik, hayatında kötü giden her şeyin aklına gelmesi, keşkeler, olmayacak değişiklikler, birilerine takılma vs..
sen şimdi sınav ve sonucunda olacaklardan kaçmaya çalışıyorsun farkında olmayarak.
her şeyi bir kenara bırak,

değiştiremeyeceklerini kabullen, ailenin dinamiklerini, olduramadığın okulu,

değiştirebileceklerini değiştir.
birileri ile konuşmaya son ver, sınava asıl, gece gündüz çalış...

gibi..
İlk hazırlanmam değil... o yuzden bıkkınlığım çok ve sınav dışındaki hayatım da berbat. Psikolojik savaşta mağlup oluyorum derslerime de yansıyor.

Back
X