- Konu Sahibi handeeeear
-
21 yaşındayım bunu yapabilmem lazım ama sanki büyüyeceğime küçülüyorum. Karşıma çıkan erkek kişisiyle biraz sohbet ettiğimde belli etmesem de eriyorum, bu sefer olacak galiba doğru insan diyorum. Böylesine saftrik olabilir mi insan oluyormuş demek...Her karşına çıkana inanma. Geçmişte yaşadıklarına da kötü tecrübe de geç.
Tabii ki okuyacağım, evlensek de evlenmesek de kadın olarak kendi başımıza kımseye muhtaç olmadan ayakta kalmalıyız. Ama dersin başına oturduğumda hep öyle olmuştu böyle olmuştu diyorum iç sesim susmuyor...Tüm insan ilişkilerini bırakıp bir kenara sadece sınava odaklı yaşa . Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir eminim . Kadının ekonomik özgürlüğü olmadan kimse insan yerine koymuyor artık . O çok sevdiğimiz ölüp bittiğimiz partnerlerimiz de dahil . Okul ! Okul ! Okul !
Başarı seni depresiflikten de kurtaracaktır .
Daha yaşın çok genç ya.21 yaşındayım bunu yapabilmem lazım ama sanki büyüyeceğime küçülüyorum. Karşıma çıkan erkek kişisiyle biraz sohbet ettiğimde belli etmesem de eriyorum, bu sefer olacak galiba doğru insan diyorum. Böylesine saftrik olabilir mi insan oluyormuş demek...
Lisedeyken kendimi bu sevgili mesajlaşma konuşma olaylarından uzak tutmaya çalıştım kımseyle çıkmadım zaten bu yaşa kadar. Şimdi birkaç kişiyle konuşuyorum aptallaşıyorum, tam tersi olması gerekirken..İlla erkek arkadaşın olması gerekmiyor, erkek arkadaşa ihtiyacın yokmuş gibi yaşayacaksınız, her önüne çıkana inanmayacaksın, yargılayacaksın sorgulayacaksın acaba niyeti kötü mü diye düşünüp kendini geri cekeceksin.
Ülkede ne olaylar oluyor onları göz önünde bulundur, illa erkek arkadaşın olmak zorunda değil, herşeyi bırak derslerine çalış üniversitni oku emin ol ilerde nasıl erkeklere bu kadar çok inanmısım diyeceksin. Sana en büyük tavsiyem kendi ayakların üzerinde durman ve okulunu bitirmen.
Gidiyorumm kütüphaneye gitmem mi. Eve gelirken ayaklarım geri geri geliyor. Tamam halime şükür evim var ama keşke bir şeyleri değiştirmeye sözüm yetse.Daha yaşın çok genç ya.
Sonradan pişman olmak istemiyorsan şimdi sadece derslerine ağırlık ver.
Erkek arkadaş konularını askıya alabilirsin.
Zaman geçtikçe zaten biraz daha olgunlaşıp insanları da tanımaya başlarsın.
Tartışmalar dışarıda kalsın.odanda rahat değilsen git kütüphane de çalış.
Anne baba bıle değişiyor insanlar mı değişmeyecek.. çok iyi gözlemlediğim insanları da gördüm..Derslerine ve ideallerine ver kendini.
Arkadas , sevgili , es , dost , akraba kimseye de guvenme. Ya da güveneceğin kişileri çok iyi gözlemle.
Evet de geçen yıl sınava girecekken saçma sapan mevzular yuzunden hazırlanamadıgım ıçın gıremedım. Şımdı de bıktım hep aynı konuları çalışmaktan, hep aynı çabayı göstermekten, umut etmekten. Nasıl kazanıcam bilmiyorumDiş hekimliği fakültesi düşünüyorsan bi süre aşk meşk olaylarına ara vermen gerek bence. Çünkü hedefin çok büyük ikisine birden zaman ayıramazsın
İlk hazırlanmam değil... o yuzden bıkkınlığım çok ve sınav dışındaki hayatım da berbat. Psikolojik savaşta mağlup oluyorum derslerime de yansıyor.bence bu sınava hazırlananlarda çok sık oluyor... sınav yaklaştıkça bir ümitsizlik, hayatında kötü giden her şeyin aklına gelmesi, keşkeler, olmayacak değişiklikler, birilerine takılma vs..
sen şimdi sınav ve sonucunda olacaklardan kaçmaya çalışıyorsun farkında olmayarak.
her şeyi bir kenara bırak,
değiştiremeyeceklerini kabullen, ailenin dinamiklerini, olduramadığın okulu,
değiştirebileceklerini değiştir.
birileri ile konuşmaya son ver, sınava asıl, gece gündüz çalış...
gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?